אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הירשזון: "חסכתי את המגרשים בתל השומר כדי שתהיה לילדים שלי התחלה בחיים" צילום: אוראל כהן

הירשזון: "חסכתי את המגרשים בתל השומר כדי שתהיה לילדים שלי התחלה בחיים"

שר האוצר לשעבר המרצה עונש של יותר מ-5 שנים העיד בביהמ"ש בתביעה על סך 190 מיליון שקל שהוגשה נגדו ונגד 18 נושאי משרה בקרן הע"ל

21.06.2011, 18:24 | מארק שון

שר האוצר לשעבר אברהם הירשזון הגיע היום (ג') מבית הכלא בצפון לבית המשפט המחוזי בתל-אביב כדי לתת עדות במסגרת התביעה האזרחית שהוגשה באוקטובר 2009 בסך 190 מיליון שקל נגדו ונגד 18 נושאי משרה בקרן הע"ל.

הנושא המרכזי היה נכס שעוקל במסגרת ההליכים. בחודש מרץ שעבר ביקשו שלושת בניו של הירשזון - עופר, אלרואי וברק - לבטל את העיקול שהוטל על זכויתיו של הירשזון בשלוש חלקות, כל אחת 400 מ"ר, שרכש בשכונת תל השומר ברמת גן. מהצהרה של הירשזון למס שבח שווי הקרקעות הוא 3 מיליון שקל סה"כ. הטענה היתה כי למרות שהקרקע רשומה על שם אביהם היא ניתנה במתנה.

הירשזון האב מרצה עונש מאסר של 5 שנים וחמישה חודשים על חלקו במעילת המיליונים מכספי הע"ל. "חסכתי את המגרשים האלה כדי שתהיה לילדיי התחלה בחיים", אמר הירשזון, "חשוב מאוד שמשהו יישאר לילדים. ילדיי עושים למעני מכל הלב ואני מודה להם על כך, הם עוזרים לי כשאני זקוק לכך והם סועדים אותי נפשית וכלכלית".

הירשזון נשאל על ידי עו"ד ארנון שגב, המייצג את הע"ל בתביעה, לגבי סיוע בגובה מיליון שקל שקיבל מבנו לניהול ההליך הפלילי. "לא עשיתי תחשיב מדויק לפני המשפט בכמה מימן אותי. אבל אם עופר אומר הוא יודע מה הוא אומר. אני מכרתי את הקרקע שלי, מכרתי בית בתל אביב כדי לעזור לבניי לממן את ההוצאות. חלק מהכסף מעוקל אצלך, ביניהם הבית ברחוב דרזנר".

התביעה - בעקבות ביקורת שיזם ידין ענתבי

את ההתביעה, כאמור בסך 190 מיליון שקל, הגישו משרד האוצר וקרן הפנסיה הוותיקה הע"ל נגד נושאי משרה בהסתדרות העובדים הלאומית (הע"ל) ובקרן הפנסיה, ביניהם שר האוצר לשעבר, בגין רשלנות שגרמה להפסדים לעמיתים בקרן.

ברשימת הנתבעים מצויים גם ציון כהן, ששימש בתפקידים בכירים בקרן וחתם על עסקת טיעון בפרשת הירשזון, ואנשיל אשכנזי, לשעבר מ"מ יו"ר הע"ל מספר דירקטורים ובכירים בהסתדרות.

התביעה הוגשה בעקבות ביקורת שיזם הממונה לשעבר על שוק ההון באוצר, ידין ענתבי ועוסקת בשלוש פרשיות עיקריות: הראשונה התרחשה בין השנים 1998 לשנת 2002, בהן הדירקטורים יזמו את שיפוצו של מלון "הוד המדבר" בים-המלח בעלות כוללת של למעלה מ-100 מיליון שקל.

פרשה נוספת היא המענק שקיבל בשנת 2004 מיכאל צולר, אז יו"ר העל-תשורה, חברת בת של ההסתדרות הלאומית. צולר קיבל בונוס בשיעור של 5% ממניות בית ההשקעות דש אייפקס שנרכשו בכספי עמיתי קרן הפנסיה. בנוסף, כספי קרן הפנסיה מימנו את משכורתו של צולר בסכום כמעט דמיוני של 9 מיליון שקל (בנוסף לבונוס על עסקת דש איפקס) במשך תקופה קצרה יחסית של 3 שנים.

תגיות

24 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
תגובה ל-18 אם כך כ ו ל ם מקומם בכלא
מר עמית בתשורה אם כך הדבר כולם צריכים להיכנס לכלא או עונש אחר כל אחד לפי חומרת גניבתו, עצוב שאתם משלמים בפנסיות שלכם, יש כאלה ניצולי שואה שלא קיבלו כספים שגם הם זקוקים להם בגלל מצב הבריאותי, אין צדק בעולם הזה, ויש כל מיני באבות או קוראים בקלפים ומוכרים אשליות לאנשים בלי לעבוד ועושים הון כסף נקי ולא משלמים אגורה מס ועוד הרבה דוגמאות.... דרך אגב הרבה פעמים מנצלים אנשים מסכנים ומויאים מפיהם את לחמם בשביל תקוות שווא....
שלמה , ת"א  |  22.06.11
20.
התפוח לא נופל רחוק מהעץ
בא לי לבכות מרחמים על ילדיו המסכנים, האבא גנב בחזירות אין קץ, וכך גם ילדיו רוצים לגנוב לעצמם. הנוכל הזה היה שר אוצר בממשלת ישראל ובמקום לדאוג לאזרחיה , הוא דאג לעצמו ולילדיו על חשבון הציבור היקר וניצולי השואה. השחיתות במדינתנו לא יודעת קץ, זה משהו מדהים. שירקב בכלא.
משה , תל אביב  |  22.06.11
לכל התגובות