אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביהמ"ש: אסיפת ב. יאיר תתקיים כסדרה ורק אז יוחלט לגבי סיווגו של אלבוים צילום: אבנר צרפתי

ביהמ"ש: אסיפת ב. יאיר תתקיים כסדרה ורק אז יוחלט לגבי סיווגו של אלבוים

במידה וההסדר יקבל את תמיכת מרבית בעלי מניות המיעוט, ללא אלבוים, הצבעתו של אלבוים תהפוך ללשון המאזניים, יחזור כנראה התיק לטיפול בית המשפט

23.06.2011, 14:13 | עומרי כהן

בדיון אצל שופט בית המשפט המחוזי בירושלים נעם סולברג, הוחלט הבוקר (ה') בהסכמת שני הצדדים על קיום אסיפת בעלי המניות של חברת הבנייה ב. יאיר ב-30 ביוני. בעקבות החלטת השופט עתידה האסיפה להתכנס כמתוכנן ובה יועלה להצבעה חידוש הסכם השכר של בעלי השליטה, האחים יאיר ויוסף ביטון, שמחזיקים בתפקיד היו"ר וסגן היו"ר בהתאמה.

במידה וההסדר יקבל את תמיכת מרבית בעלי מניות המיעוט (ללא אלבוים) והצבעתו של אלבוים תהפוך ללשון המאזניים, יחזור כנראה התיק לטיפול בית המשפט. אולם אם גם ללא אלבוים יתנגדו מרבית בעלי מניות המיעוט, הרי שהחברה תידרש למציאת פתרון אחר לסוגית השכר של בעלי השליטה.

את הבקשה לצו מניעה הגיש המשקיע הפרטי מרדכי אלבוים במסגרת המרצת פתיחה, לאחר שהחברה החליטה לסווג אותו כבעל עניין אישי בהצבעה. בבקשתו של אלבוים תמכה גם רשות ני"ע, שטענה כי בשל היותו של אלבוים "בעל עניין שלילי", לא ניתן לסווג אותו כבעל עניין אישי בהצבעה.

אלבוים, שמחזיק כיום ב-6.5% ממניות ב. יאיר (לאחר שמכר לאחרונה כ-4% ממניות החברה, ע"כ) מתנגד לתנאי השכר של האחים ביטון בטענה שמשולמים להם דמי ניהול גבוהים מדי. אחזקתו מהווה כיום כמעט מחצית מקרב בעלי המניות שאינם נמנים על בעלי שליטה, כך שהצבעתו נגד הסכם השכר החדש (ההסכם הקודם הסתיים בסוף דצמבר 2010) אמורה למנוע את אישור ההסכם.

בסיכומו של הדיון היום כתב השופט סולברג כי "באי כוח הצדדים מסכימים להמלצת בית המשפט, כי הסדר הנכון הוא לקיים תחילה את האסיפה הכללית, ורק לאחר מכן, אם עוד יהיה בכך צורך לדון ולהכריע בהמרצת הפתיחה".

בהודעת השופט גם נכתב כי "הוסכם שכל עוד תלויה ועומדת המרצת הפתיחה, לא תמומש בפועל החלטת האסיפה", כלומר גם אם אלבוים יצביע נגד הצעת החברה והצבעתו תיספר כחלק מבעלי העניין האישי ולכן לא תעצור את אישור ההסדר החדש, הרי שהשכר לא ישולם לפני שיסתיים ההליך המשפטי.

הסדר השכר המוצע לאישור קובע כי האחים ביטון יעניקו לחברה שירותי ניהול ובתמורה יזכו השניים לדמי ניהול של 454.5 אלף שקל בחודש (227.4 אלף שקל לכל אחד מהם), שיוצמדו למדד המחירים לצרכן. בנוסף יהיו השניים זכאים יחדיו לבונוס שנתי של 8% מהרווח לפני מס שבין 12 ל-15 מיליון שקל, ולבונוס שנתי של 10% מתוך הרווח לפני מס שיעלה על 15 מיליון שקל. לשימושם של האחרים גם תעמיד החברה שתי מכוניות בשווי של עד 550 אלף שקל.

יש לציין כי ב-2010 עמדה עלות שכר הכוללת של יאיר ויוסף ביטון יחדיו על 9.1 מיליון שקל, כאשר החברה עצמה סיימה את השנה ברווח נקי של 27.3 מיליון שקל. 

תגיות