אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיוויד שטיינהרדט, נשיא KCPS, אופטימי: "הזיכרונות מ־2008 עדיין טריים, אבל יש הזדמנויות בשווקים" צילום: אוראל כהן

דיוויד שטיינהרדט, נשיא KCPS, אופטימי: "הזיכרונות מ־2008 עדיין טריים, אבל יש הזדמנויות בשווקים"

המשקיע האמריקאי ובנו של מייקל שטיינהרדט, ממייסדי תעשיית קרנות הגידור, לא מאבד אמון בשוק המניות האמריקאי: "לשוק יש בסיס טוב. יש התעסקות מוגזמת בחדשות שליליות, שבמקרים רבים כבר מתומחרות במחירי המניות בעולם"

28.06.2011, 08:11 | ענת ציפקין

"המצב בארצות הברית משתפר בהדרגה, בהובלת הסקטור היצרני. נראה שגם מצב שוק העבודה מתחיל להתאושש אט אט", כך אומר דיוויד שטיינהרדט, נשיא חברת ניהול ההשקעות KCPS, בראיון ל"כלכליסט". "לגבי הגירעון התקציבי, לא תהיה לממשל האמריקאי ברירה אלא לבצע קיצוץ תקציבי רוחבי בטווח הזמן הארוך, אולם בטווח הזמן הקצר ייאלץ הממשל דווקא להגדיל את תקרת החוב, על מנת להמשיך לתמוך במומנטום הצמיחה במשק האמריקאי שעלול להיכנס לתקופה של דשדוש".

למרות הביצועים השליליים של השווקים בחודשיים האחרונים, שטיינהרדט עדיין רואה הזדמנויות בשוק המניות האמריקאי. "בשנה האחרונה המדד חווה כמה תיקונים כי כאשר השוק מתחיל לרדת, רוב המשקיעים באופן טבעי נרתעים מסיכון וחוששים כי מדובר בתחילתה של נפילה גדולה. אך נראה כי יש לשוק בסיס טוב, ובדרך כלל ירידת מחירים נתקלת די מהר בקונים".

"הרבה מניות זולות"

"יש התעסקות מוגזמת בחדשות שליליות, שבמקרים רבים כבר מתומחרות במחירי המניות בעולם", מסביר שטיינהרדט. "החששות מהאטת הצמיחה בסין, משבר החובות ביוון, ירידת קצב ההתאוששות מהמשבר העולמי ובעיות החוב של ארה"ב כבר מגולמים בשווקים. יש בשוק הרבה מניות זולות של חברות עם מאזן חזק ומאגרי מזומנים גבוהים, קצב המיזוגים והרכישות בעולם העסקי הולך ומתגבר, והנתון המעניין ביותר — שפל של כל הזמנים בשווי אחזקות משקי הבית בשוק המניות. לכן, אף שהצלקות והזיכרונות של 2008 עדיין טריים אצל כולנו, צריך לשקול את הדברים באופן מאוזן, ובהחלט ישנן הזדמנויות".

סיפור חייו של שטיינהרדט (41), נשיא חברת ניהול ההשקעות KCPS, משתלב היטב בזה של אביו, מייקל שטיינהרדט (71), הידוע כחלוץ תעשיית קרנות הגידור האמריקאית. שמו של מייקל שטיינהרדט הולך לפניו בעיקר בשל התשואה שהניבה הקרן שייסד, תשואה שנתית ממוצעת של 24% לאורך 28 שנות קיומה. שטיינהרדט האב ידוע בכך שאינו מבצע השקעות קטנות אלא רק השקעות גדולות שבצדן סיכון רב אך תשואה גבוהה.

למרות הצלחתו הגדולה של האב, אל תטעו לחשוב שדיוויד נולד עם כפית של זהב בפה. "אנשים חושבים שהיתה לי ילדות מפונקת, אבל גדלתי באזור הארלם בניו יורק", הוא מספר. "כשאבא התחיל לעשות את הכסף הגדול, כבר לא הייתי ילד. בדיעבד, העובדה שהוריי לא שפכו עליי כסף היטיבה איתי. ההתנהלות הצנועה של הוריי יצרה בי מוטיבציה לקום בבוקר, ללמוד באוניברסיטה, לצאת לעבודה ולהרוויח את הכסף שלי בעצמי. אבא חינך אותי שכסף אינו דבר מובן מאליו".

דיוויד נמנה עם מייסדי KCPS, ביחד עם טל קינן המכהן כמנכ"ל ומנהל ההשקעות הראשי שלה ג'יי פומרנץ, הידוע כאחד מבכירי בנקאי ההשקעות בעולם. החברה הוקמה ב־2005 על בסיס החזון להקים בישראל פירמת ניהול השקעות שתתחרה בחברות המקבילות לה בשוקי ההון העולמיים. הנהלתה של KCPS ממוקמת בתל אביב, ושטיינהרדט, בנוסף לתפקידו כנשיא, אף מנהל את הסניף האמריקאי שלה במנהטן.

ל־KCPS, מתוקף היותה חברת ניהול השקעות גלובלית, נציגות גם בז'נבה, ובקרוב היא עתידה לפתוח משרדים אף במיאמי. לקוחותיה הם גופים מוסדיים ופרטיים מהארץ ומהעולם, שלהם מספקת KCPS שירותי ניהול השקעות בהתאמה אישית. פעילות ניהול ההשקעות של KCPS מחולקת לשניים: חטיבת קרנות הכוללת קרן פרייבט אקוויטי וקרן מנוף הנותנת הלוואות לחברות ישראליות, וקרן גידור ואגד קרנות גידור. חטיבת ניהול ההשקעות מספקת שירותי ניהול השקעות באמצעות שירותי פמילי אופיס למשפחות עתירות הון, ושירותי ניהול השקעות גלובליים למשקיעים מוסדיים.

"לא דיברנו על שוק ההון"

בינואר השנה הגדיל דיוויד שטיינהרדט את אחזקותיו ב־KCPS, באמצעות השקעה של עשרות מיליוני שקלים בקבוצה, כך על פי הערכות, שכן KCPS, כחברה פרטית, אינה מחויבת בדיווח הסכום המדויק. כיום הוא מקדיש ל־KCPS את מרבית זמנו ומרצו מהמשרד בניו יורק, ומעורב באופן מלא במדיניות ניהול ההשקעות. אביו, מייקל שטייינהרדט, מכהן כחבר בדירקטוריון המייעץ של KCPS, ביחד עם דמויות מוכרות נוספות בהן אפרים הלוי ומיכאל פדרמן.

איך זה לגדול בבית ש"מדבר ביזנס"?

"בארוחות משפחתיות אבא כמעט ולא דיבר על שוק ההון. גדלתי בבית שהתעניין יותר באירועים שסבבו את שוק ההון מאשר בעולם העסקים עצמו. בגלל העיסוק של אבא בקרנות הגידור הוא התעניין בעיקר בתהליכי המאקרו בעולם ואיך הם משפיעים שוקי ההון והמניות, כי לאירועים כאלה היתה השפעה גדולה מאוד על קבלת ההחלטות הפיננסיות שלו".

מבין שלושת האחים לבית שטיינהרדט, רק דיוויד עוסק בתחום הפיננסים. שרה פעילה בתחום החינוך, בעיקר בכל הקשור לבתי ספר יהודיים והתרבות היהודית, ומגדלת עם בעלה את ששת ילדיהם. דניאל, הפעיל בתחום המוזיקה, גר באריזונה ויש לו שתי בנות. "החינוך שקיבלנו בבית היה מאוד מגוון, והוביל את כל אחד משלושת האחים לבחור את הדרך המתאימה לו ביותר בחיים. אחי ואחותי מצאו עצמם הכי רחוק שאפשר מתחום הפיננסים".

איזה ניסיון אתה מביא ל־KCPS?

"הגעתי מתחום ההשקעות, זה הרקע שלי וצברתי בו מעל ל־20 שנות ניסיון", מסביר שטיינהרדט, בעל תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת פנסילבניה, שכיהן בעבר כראש תחום המחקר בסנטוריון אינווסטמנט גרופ וכאנליסט ומנהל תיקים בספירס, בנזאק, סלומון ופארל. בשנת 2003 ייסד את קרן הגידור קפיטל מנג'מנט ווסטר.

"רוב הלקוחות שלנו מגיעים אלינו פשוט כי הם לא יודעים מה לעשות עם הכסף שלהם, הם סומכים עלינו. הם יודעים שהתפקיד שלנו הוא לתפור ללקוח תוכנית השקעות בהתאם לפרופיל הסיכון שלו. תחום ניהול העושר האישי הוא אחד התחומים בעלי קצב הצמיחה המהיר ביותר בתעשיית הפיננסים כיום. היתרון שלנו, חוץ מהעובדה שאנחנו לוקחים דמי ניהול בגובה סביר מאוד, הוא העבודה הצמודה והאישית עם משפחות וגורמים מוסדיים. התפקיד שלי הוא לעזור לאנשים לעשות כסף במקום לאבד אותו".

80% לקוחות לא ישראלים

בשנות התשעים היה שטיינהרדט האב מבעלי השליטה בבנק הספנות הישראלי, ומאוחר יותר גם הצטרף לקבוצת השליטה בבנק הפועלים. ב־2007, עת הגדילה שרי אריסון את אחזקותיה בבנק, היא רכשה בתמורה לכחצי מיליארד שקל את חלקם של קבוצת המשקיעים האמריקאים לן אברמסון, משפחת שוסטרמן ושטיינהרדט, מהלך שחיסל את אחזקותיו בבנק.

כיום מוכר מייקל שטיינהרדט כאחד מעמודי התווך ומראשי הפילנתרופים של הקהילה היהודית בארה"ב. על פי הערכות, תרם במצטבר כ־130 מיליון דולר למטרות שונות, בין היתר לפרויקט תגלית, שאותו הקים בתחילת שנות האלפיים ביחד עם צ'רלס ברונפמן. בעבר התבטא שטיינהרדט האב באומרו כי בישראל צריכה להתפתח תעשיית שירותים פיננסיים, שתייצא את שירותיה ללקוחות ברחבי העולם, חזון שגם דיוויד שטיינהרדט שותף לו. 80% מלקוחותיה של KCPS הם לא ישראלים, ודווקא בתחום שבו קיימת תחרות עזה בשווקים הגלובליים, מצליחה KCPS להיכנס לנישה רוויה כביכול. ל־KCPS לקוחות באירופה, ארה"ב וקנדה, ואף בדרום־מזרח אסיה.

"זה האישור הטוב ביותר ליכולותיה של החברה", אומר שטיינהרדט. "לצד ניהול כספם של אחרים, אני מנהל את הכסף של עצמי וגם את הכסף של המשפחה שלי. זה אומר הרבה, ומוכיח את האמון שהלקוחות רוחשים לנו. מדובר בלקוחות בעלי הון אישי רב, שלא מחפשים בית השקעות שנמדד לפי גודל, אלא לפי מידת האמון שהם יכולים לתת לו בניהול כספם האישי. הם מצפים לקבל שירות מקצועי ואישי תוך שמירה מוחלטת על סודיות. אצלנו הם יקבלו את זה".

כיום מכהן דיוויד, לצד פעילותו במשרה מלאה ב־KCPS, כיו"ר ארגון נתן, בהתנדבות. נתן תומך בארגונים יהודיים, ומאז 2002 העניק יותר מ־6 מיליון דולר במענקים ל־95 מוסדות יהודיים ללא מטרת רווח. "אני נלהב לעסוק בתחום, אני פועל בו עם אנשים מדהימים שתורמים את מיטב כספם וזמנם למטרה נעלה. אני מבקר בישראל כשלוש פעמים בשנה, אך ברור לי שאני צריך להגיע לכאן יותר".

תגיות