אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מנכ"ל אגרקסקו המתפטר: "לא כל מה שקרה יצא לאור עדיין"

מנכ"ל אגרקסקו המתפטר: "לא כל מה שקרה יצא לאור עדיין"

דוד בונדי, שהתפטר שלשום מראשות אגרקסקו, בעקבות לחץ העובדים: "הם מאשימים אותי כי התעקשתי לבצע מחיקות במאזן החברה ובכך חשפתי את מצבה האמיתי". מצד שני, הוא מבין אותם: "זה בסדר, אלה כללי המשחק"

12.07.2011, 07:05 | נעמה סיקולר

"אמנם התפטרתי מתפקיד המנכ"ל, אבל אני פעיל ככל יכולתי להצלת אגרקסקו ומסייע לנאמן להציג אותה לרוכשים פוטנציאליים", כך אמר אתמול דוד בונדי, מנכ"ל אגרקסקו היוצא, בשיחה עם "כלכליסט". "במלחמה יש פצועים, וגם אם אני מסיים את הקרב הזה בלי עין, המלחמה עוד לא נגמרה ואני מחכה בסבלנות לסיומה", הוא ממשיך. "יש כאן הזדמנות, וגם מי שמנסה להטביע את החברה יתעשת בסוף. אני, כמנהגי, אדם אופטימי גם כשהקרב קשה מאוד. הצדק ייעשה".

בונדי, שמונה למנכ"ל אגרקסקו בנובמבר 2010 - לפני פחות משנה - התפטר שלשום מתפקידו בלחץ ועד העובדים של החברה, בעיצומה של הקפאת ההליכים אליה נכנסה אגרקסקו בעקבות חובות של 106 מיליון יורו, אליהם הגיעה לאחר שנים של התנהלות לא אחראית.

עם כניסתו לתפקיד גילה בונדי כי במשך שנים ביצעה ההנהלה הקודמת גם רישומים פיקטיביים בדו"חות שלה וכי מענקים והלוואות חריגות ניתנו לחקלאים ללא תיעוד ואישור, עד כדי כך שהדו"חות לא שיקפו את מלוא ההפסדים של החברה וחייבו מחיקות של 14 מיליון יורו.

בונדי רומז שקיימים עוד ממצאים חמורים ביחס להתנהלות אגרקסקו בעבר שטרם נחשפו: "אומרים שככל שעוצמת הפיצוץ גדולה יותר, כך גלי ההדף גדולים יותר. הפיצוץ שנגרם מהמצב של אגרקסקו עוד לא דעך, ולא כל האינפורמציה יצאה לאור".

"לא עוסק בארכיאולוגיה"

עם הגשת התפטרותו אמר בונדי שנדרשת חקירה ביחס לאירועים שהובילו את אגרקסקו למצבה הנוכחי. אתמול אמר ל"כלכליסט": "אני משתדל שלא לעסוק בארכיאולוגיה, התפקיד שלי הוא לקחת חברות קדימה. ראוי שתתבצע חקירה ויש מי שתפקידו לחקור את מה שהיה".

בונדי נאלץ להתפטר כאמור בעקבות לחץ שהפעיל ועד העובדים, בין היתר על רקע חשיפת "כלכליסט" על כספים שהעבירה הנהלת אגרקסקו לנאמן החברה שלמה נס ערב הקפאת ההליכים. לדברי בונדי, העובדים בעיקר מאשימים אותו על כך שהתעקש לבצע את המחיקות במאזן ובכך לכאורה חשף את מצבה האמיתי: "ההחלטה על המחיקות לא היתה קלה, אבל מתבקשת. המשמעות שלה היתה שנקודת ההתחלה של החברה היתה נמוכה הרבה יותר", הוא אומר.

"מפני שחשבתי שצריך לבצע מחיקות ולהפסיק את הרישומים, הוועד לא מחמיץ הזדמנות להאשים אותי. אבל זה בסדר, אני מבין, אלה כללי המשחק. החלטתי להתפטר כי חשבתי שזו החלטה שתשרת את הצלת החברה, תנקה את הרעשים הסביבתיים ותאפשר לנאמן להתקדם".

"תקופה אינטנסיבית"

למרות התפטרותו, בונדי ממשיך ללוות את נס במאמצים למצוא רוכש לחברה בתקופת הקפאת ההליכים הקצרה שנקבעה לה על ידי בית המשפט אשר תפוג בעוד כעשרה ימים. "לחברה יש נכסים. כל הרעיון במצב המשפטי שנכנסנו אליו היה שרוכשים יזכו בחברה בלי הנכסים המכבידים שלה, ויש לאגרקסקו לא מעט משקולות שמשכו אותה כלפי מטה", אומר בונדי ורומז בעיקר להסכם החכירה של האוניות שבנתה ואשר מוחכרות כיום לעופר ספנות. "יש היענות רבה, עולם העסקים יודע היום שגם חברות במצב כזה יכולות להבריא. לוח הזמנים קצר מאוד, ולכן אנחנו עובדים חזק ומקווה שנצליח", הוא אומר.

כשמונית לתפקיד חשבת שזה מה שעשוי לקרות?

"אחד הדירקטורים שאל אותי אז אם אני יודע למה אני נכנס. עניתי לו שאני מעריך שאחרי שלושה חודשים אדע. לצערי, אני כבר לא בן 32, כבר הייתי בכמה חברות ומניסיוני אתה יכול לרדת לעומקם של דברים רק מבפנים, מתוך החברה, וגם כשאתה שם - צריך לשאול שאלות קשות כדי להבין את התמונה המדויקת".

למה אתה ממשיך ללוות את הנאמן בהתנדבות?

"ברגע שאני מקבל על עצמי משימה, אני לא נוטש את הספינה. זה לא בדנ"א שלי. אמנם הייתי מנכ"ל תקופה קצרה, אבל זו היתה תקופה אינטנסיבית. גם מתנגדיי המרים ביותר יודו שעבדתי קשה מבוקר עד ערב. הכרתי הרבה מאוד מגדלים, אנשים נהדרים ועובדים מופלאים".

אתה אומר את זה אף על פי שוועד העובדים דרש את התפטרותך?

"לדעתי, רוב העובדים לא נמצאים ביוזמה הזו נגדי. רוב העובדים נמצאים במצב קשה ומביך".

תגיות

12 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
למה תירוש התפטר
תירוש הלך הביתה רק כאשר הבין שהממשלה לא תכסה את הבור שנוצר בתקופתו. הוא, אולי, היחידי שידע עד כמה המצב גרוע. תירוש אם היה מנכ"ל רציני היה צריך להתמודד. ליזום תוכנית הבראה שמשמעותה קיצוצים כואבים, להתמודד עם העובדים שחלקם מונו על ידו. לשכנע חקלאים להישאר בחברה, למרות המצב הקשה. הוא לא עשה זאת. הוא העדיף לבקש, כמו כל עסקן ציבורי, סיוע ממשלתי. כשלא קיבל ברח. המנכ"ל האגדי ,ברגע האמת, התגלה כעוד עסקן קטן.
חקלאי , ערבה  |  12.07.11
10.
נכון שהחברה הייתה גרעונית כשהגעת אבל בניהולך היא התרסקה כמו גל על שובר גלים!!
דוד , אין ולא היה לך ניסיון בניהול חברה בהיקף כזה. ההתנהלות שלך הייתה חובבנית להפליא , איבדת זמן יקר ואפילו תוכנית אחת לא הצלחת להביא... למרות כלל היועצים שהכנת לכאן - תנועה אחת חיובית לא תזקף לזכותך !!
עובד חברה , מרכז  |  12.07.11
9.
חבל שהוועד הפיל את החברה
במשך שנים היה לארקסקו מנכ"ל שבאמת רצה את טובת החקלאים ועשה זאת. אבל מה לעשות שתירוש לא השכיל להתמודד עם המצב כשהחברה איבדה את המונופול. תירוש הוא זה שהכניס את החברה לחובות ועוד כמה אנשים ששיתפו איתו פעולה. טוב שבא אדם אמיץ כדי להצביע על האמת - כי אחרת עוד שלוש שנים היה בור הרבה יותר גדול. וזה שהעובדים מחפשים את מי להאשים בסגירת הבית שלהם - זה טבעי. אבל חבל שהם מאשימים את האדם הלא נכון.
אלמוני , ארץ הירקות והפירות  |  12.07.11
8.
אתם יודעים מה אומרים: "הדרך לגיהינם רצופה בכוונות טובות"
ייתכן שכוונותיו של בונדי היו ועודנו טובות והוא רוצה רק בטובת החברה. אולם כמו בכל חברה, גם כאן, יש חשיבות עצומה לעובדים. וכמו שאומרים "השלם גדול מסך חלקיו". במקום שבונדי ישתף את העובדים בחלק מהמהלכים, הוא החליט שהוא לוקח יוזמה ועושה הכל בעצמו. ועובדה, הוא טעה, 8 חודשים לאחר שמונה, טרם פוטר עובד אחד, אפילו שהשמועות מלחשות על כך שרשימה של כ-140 עובדים אושרה על ידי הוועד כבר לפני שלושה חודשים. נכון, בונדי קיבל חברה במצב לא טוב, והוא לא אשם במה שקיבל, אבל הוא הוביל את החברה למצב גרוע הרבה יותר ובכך הוא אשם והוא צריך לתת את הדין. מה שכן, כל הכבוד לו על שקיבל החלטה קשה ו"שם את המפתחות על השולחן" על כך הוא ראוי לח"ח. מדובר בצעד שרבים שכשלו לא עשו, גם באגרקסקו (חשב החברה, המשנה למנכ"ל ומספר סמנכ"לים).
דון קיחוטה  |  12.07.11
לכל התגובות