אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר בענף ההייטק: הביקוש לעובדים עלה, השכר הממוצע פחות צילום: shutterstock

סקר בענף ההייטק: הביקוש לעובדים עלה, השכר הממוצע פחות

מנתוני אתוסיה עולה שהביקוש לעובדים זינק ב-38% בתחומים מסוימים לעומת 2010 ושהיקף גיוס השכירים גדל, אך העליות בשכר מתונות יותר ומגיעות עד 5%. עלייה במספר העוזבים מרצון בהייטק

15.07.2011, 12:20 | אסף גלעד
בעוד שהביקוש למהנדסי תוכנה וחומרה עלה בעשרות אחוזים במהלך חצי השנה האחרונה, תלוש המשכורת של עובדי ההייטק נותר דומה - כך  עולה מסקר שמפרסמת הבוקר (ו') חברת ההשמה אתוסיה, המתמחה בענף ההייטק ובמדעי החיים.

בתחום התוכנה, לפי הסקר, עלה הביקוש למהנדסי Embedded (מהנדסים בעלי רקע בליבת מערכות מחשוב) בכ-38% במהלך המחצית הראשונה של השנה לעומת 2010, והביקוש למהנדסי פיתוח לתחום האינטרנט עלה ב-28%. בתחום החומרה מדווחת אתוסיה על עלייה של 19% בביקושים, וגם בתחום המכירות נרשמה עלייה של 23%, כשהמובילים בביקושים הם אנשי מכירות לאפריקה ולדרום אמריקה.

למרות הזינוק בביקושים, העלייה בשכר מתונה הרבה יותר. לפי הנתונים, חברות ההייטק הגדולות ומרכזי הפיתוח של החברות הגלובליות העלו את השכר ב-2.5%-3% בממוצע במחצית הראשונה של השנה. בחברות קטנות (100-50 עובדים) ובסטארט-אפים שבהם פחות מ-50 עובדים עלה השכר הממוצע לעובדים חדשים ב-4.5%-5%.

יש לציין כי לפי סקר של חברת Jobinfo, שתוצאותיו פורסמו בתחילת החודש, דווקא נרשם לאחרונה זינוק במשכורות בקרב מי שסיימו לאחרונה את הלימודים בתחום הנדסת התוכנה: לפי נתונים אלה, בוגרי לימודים שמצאו עבודה ברבעון השני של השנה מרוויחים 19-18 אלף שקל, לעומת 18-15 אלף ברבעון הראשון. ב-Jobinfo אומרים גם כי חל שיפור של 20% בשכרם של עובדים העוברים לתפקיד מקביל במקום אחר.

יותר עובדים עוזבים מרצון

מנתוני אתוסיה עולה כי משך תהליך הגיוס הממוצע ירד מ-5 שבועות בשנה שעברה ל-3.5 שבועות בחציון הראשון של 2011.  אחוז הגיוסים בארגוני ההייטק עלה בממוצע ל-8.5% מסך כל העובדים לאורך המחצית הראשונה של השנה, לעומת 7.1% ב-2010.

העלייה משקפת בין היתר את התמודדות הארגונים עם עובדים העוזבים מרצון את משרותיהם, מגמה שהתחזקה בחודשים האחרונים. במחצית הראשונה של 2011 השיעור הממוצע של העוזבים מרצון הגיע אל מעבר ל-6%, לעומת 5.1% במהלך שנת 2010 כולה.

ובעוד שהחגיגה נמשכת בתעשיית ההייטק, בענף מדעי החיים התמונה נותרה מתונה יותר. שיעור העוזבים מרצון, למשל, עמד על 4.3% מכלל העובדים במהלך המחצית הראשונה, שיעור זהה למחצית השניה של 2010. בחברות הביוטק הגדולות נרשמו שינויים מינוריים בלבד ברמות השכר, עד 1.5%. בעלי תפקידים מחקריים בכימיה ובביולוגיה נהנו יותר מאחרים מתוספות למשכורותיהם.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
תגובה ל-18, אולי הם מדברים פה על בוגרים עם נסיון מהלימודים או מהצבא,
כי אין סיכוי שבוגר תואר בתוכנה ללא שום נסיון ימצא עבודה ב15,000, אלא אם הוא ב5% העליונים של המחזור שלו באחת מארבע האוניברסיטאות המובילות בתחום והוא הצליח להתקבל לגוגל, אינטל אורקל או סאפ.
הייטקיסט , הרצליה קיפוח  |  24.07.11
17.
השנים הקרובות תהיינה שנים טובות לעובדי הייטק בעולם
לאחר עשור של משבר ובריחת מישרות הייטק להודו, סין, מזרח אירופה ועוד, המצב מתחיל להתאזן. הודו וסין צמחו מאד והתייקרו. במונחים יחסיים, כמובן, למצבן לפני 10-15 שנה. הן לא מצמיחות כל כך הרבה כשרונות שיהיו מוכנים לעבוד בזול. גם מזרח אירופה התקדמה מאז התפרקות ברית המועצות ושיחרור שאר המדינות. ארה"ב כבר לא כל כך יקרה יחסית. בעמק הסיליקון הגיעו החברות בממוצע למכירות של 500 אלף דולר לעובד בשנה (!), עקב צמיחה גדולה בענקיות כמו אפל, גוגל, אורקל ואינטל, ואירגון מחדש בענקיות HP וסיסקו. כל אלה מבטיחים צמיחה נוספת במכירות, ביקוש לעובדי הייטק, ופריצת משכורות, שנשחקו במשך עשור, כלפי מעלה בהייטק מחפשים כיום יותר את הכישרון, ולא את העבודה הזולה. במונחים יחסיים, כמובן. ומוכנים לשלם עבור איכות. חלה עלייה גדולה בדרישה לאנשי הייטק המקומות המובילים והיקרים. כמו תמיד, עליית השכר עדיין מפגרת, אך היא תגיע, במוקדם או במאוחר. המשבר הכלכלי צפוי להשפיע רבות על סקטור ההייטק (בהשוואה לשוקי הפיננסים או הנדל"ן, לדוגמא).
אחד שראה דבר או שניים  |  15.07.11
לכל התגובות