אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דרמה בסי אנד סאן צילום: דן פרץ

דרמה בסי אנד סאן

החוזה של מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן יסתיים בעוד כשנתיים, כך נודע לכלכליסט. ומי תתפוס את מקומה? השכנה־יריבה מסעדת טורקיז

19.07.2011, 12:04 | גלי וולוצקי

מסעדת סיטארה במתחם סי אנד סאן תפנה את מקומה בתום חוזה השכירות, בעוד כשנתיים. ל"כלכליסט" נודע כי לאחרונה הודיע יקיר שעשוע, מבעלי המתחם, להראל בלו, הבעלים של סיטארה, כי חוזה השכירות של המסעדה לא יחודש. במקביל, חתם שעשוע על חוזה להשכרת החלל שבו שוכנת כיום סיטארה לאלי סמרי, מבעלי מסעדת טורקיז הסמוכה. עוד נודע ל"כלכליסט" כי בימים אלו גם מתקיים משא ומתן מתקדם עם גורם המעונין לרכוש משעשוע את כל השטח המסחרי של מתחם סי אנד סאן, הכולל את קומת החנויות ואת השטח שבו שוכנות המסעדות סיטארה וטורקיז.

גורמים במתחם טוענים כי הרוכש הפוטנציאלי של הקומה המסחרית מקורב לסמרי, וכי מדובר ב"תרגיל" שכל מטרתו השתלטות של טורקיז על החלל שבו שוכנת מסעדת סיטארה. אם יתברר הדבר כנכון איש לא יופתע, שכן בין בעלי המסעדות המתחרות לא שררו מעולם יחסים חמים.

טורקיז, צילום: תומריקו טורקיז | צילום: תומריקו טורקיז, צילום: תומריקו

לדברי סמרי "אם סיטארה יסכימו להתפנות עכשיו, אנחנו נשלם להם דמי פינוי, אבל בכל מקרה כבר חתמנו על חוזה מול הבעלים, וניקח את השטח כשהחוזה של סיטארה יגמר".

בלו אומר ל"כלכליסט": "טורקיז פנו אלינו והציעו סכום כסף מסוים כדי שנתפנה. ההצעה לא עניינה אותנו. כרגע סיטארה ממשיכה לעבוד כרגיל, ואתמול אף החל את עבודתו במקום השף גילי כהן, שכבר הרבה זמן רצינו מאוד שיעבוד אצלנו".

שעשוע וסמרי מכחישים כל קשר בין הרוכש הפוטנציאלי ובין טורקיז.

ישן מול חדש

מסעדת טורקיז הוקמה ביפו ב־1991, ושבע שנים לאחר מכן העתיקה את מיקומה למתחם סי אנד סאן. בשנת 2004 הוקמה מולה מסעדת סיטארה, אף היא מסעדת דגים, שהציעה מחירים מעט זולים מאלו של טורקיז.

בזמנו, פתיחת סיטארה נחשבה בעיני המקורבים לטורקיז לסוג של חוצפה, בעיקר מפני שהמסעדה שניצבה ממש דלת ממול בחרה בז'אנר דומה. עם זאת, כיום שתי המסעדות חיות זו לצד זו בכבוד, ונחשבות למסעדות הבית של דיירי המתחם היוקרתי שבו הן שוכנות.

סיטארה, צילום: דן פרץ סיטארה | צילום: דן פרץ סיטארה, צילום: דן פרץ

בלו, שהתראיין לאחרונה ל"כלכליסט" וסיפר על כוונתו לפתוח עוד מסעדה במתחם שרונה, התייחס בראיון לתחרות מול טורקיז והודה כי "התחרות קשה. הם מותג בן 17 שנה. חבל לי שהיחסים רק קורקטיים, אבל זו הבחירה שלהם". אם צריך לתמצת את ההבדל בין המסעדות בקצרה, אפשר להשתמש במילים "כסף ישן" מול "כסף חדש". לטורקיז חזות קלאסית והיא נחשבת מבחינה קולינרית למסעדה יציבה. לעומתה, סיטארה בעלת העיצוב הנוצץ מתהדרת בקהל עם שיק אוליגרכי. המסעדה סבלה במהלך השנים מחוסר יציבות קולינרי, שיש לקוות שיגיע אל סיומו עתה עם התחלת עבודתו של השף גילי כהן, שבישל ב־15 השנה האחרונות בכמה מהמסעדות המהוללות בניו יורק.

לדברי בלו החוזה מול בעלי המתחם הוא עד סוף 2013 עם אופציות להארכה. "אנחנו לא נוותר כל כך מהר על מסעדה שבנינו בעשר אצבעות. אם יהיה צורך, נפנה גם לערכאות", הוא אומר.

תגיות