אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לא סומכות על אובמה? חברות בארה"ב מתכוננות למצב של חדלות פירעון צילום: בלומברג

לא סומכות על אובמה? חברות בארה"ב מתכוננות למצב של חדלות פירעון

חברות בארה"ב, בהן מורגן סטנלי, ג'נרל אלקטריק וקטרפילר, הכינו תוכניות למקרה הקיצון שבו הממשל לא יגיע להסכמה על העלאת תקרת החוב, וארה"ב תכריז חדלות פירעון. בכירים בתעשייה: "כולנו נכנסו למגננה"

23.07.2011, 17:52 | סוכנויות הידיעות

חברות אמריקאיות - החל בבנקים של וול סטריט ועד התאגידים התעשייתיים הגדולים - מכינות תוכניות מגירה ל־2 באוגוסט: היום שבו ארה"ב עלולה להכריז על חדלות פירעון ולאבד את דירוג האשראי המרבי שלה - כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס.

לפי הדיווח, בשעה שהבנקאים, המשקיעים והאנליסטים מתקשים להאמין שהפוליטיקאים בוושינגטון ישאירו את הממשלה ללא כסף לתשלום ההתחייבויות ב־2 באוגוסט, בחברות מעדיפים שלא להסתכן. המצב החמיר לאחר ששלשום הפסיק יו"ר בית הנבחרים מטעם המפלגה הרפובליקנית ג'ון בוהנר את המשא ומתן עם ברק אובמה בטענה כי "הדיון הפך לחסר תועלת מאחר שהנשיא מתעקש על העלאת המסים".

לפי הדיווח, בבנקים רבים החליטו לעכב את חופשות הקיץ של הבנקאים ודואגים לוודא כי יש להם מספיק נזילות למקרה של חדלות פירעון. למשקיעים ממליצים בחום לבטח את הנכסים וההשקעות שלהם. "נכנסנו למגננה עד לרמה מסוימת. אנחנו מחזיקים 10% מההשקעות בכסף מזומן בגלל אי־הוודאות. באפריל החזקנו רק 2%", אמר קית' וירץ, מנהל ההשקעות בחברת הניהול פיפת' ת'ירד המופקדת על נכסים בהיקף 18 מיליארד דולר.

במורגן סטנלי ביטלו את כל החופשות ובעונה שבה בנקאים רבים היו מעדיפים להשתזף בחופי ים או לנפוש באחוזות הפאר שלהם, הם לא יצאו מהעיר. "אני יכול להגיד לכם שאין לנו שום היעדרויות", אומר ג'ים קרון, מנהל אסטרטגי במורגן סטנלי בניו יורק, והוא מוסיף כי ההיערכות המיוחדת תימשך שבוע לאחר 2 באוגוסט.

גם בג'נרל אלקטריק, חברה שנפגעה קשה ממחנק הנזילות במהלך המשבר הכלכלי הגלובלי, נערכת לאפשרות של חדלות פירעון ומגדילה את כמות הכסף המזומן שברשותה ומנגד מצמצמת את נטל החוב כדי להיות במצב טוב יותר למקרה של הישנות המשבר. התאגיד התעשייתי הגדול בארה"ב מחזיק 91 מיליארד דולר במזומן, והאשראי שלו צומצם ל־40 מיליארד דולר, לעומת 16 מיליארד דולר במזומן ו־90 מיליארד באשראי לפני 3 שנים.

חברת קטרפילר, עוד ענק תעשייתי של ארה"ב, מודאגת יותר מהשפעת חדלות הפירעון על אמון הצרכנים. המנהל הפיננסי אד ראפ אומר כי לחברה יש מקורות מימון טובים ותזרים מזומנים טוב, עם זאת הוא מעריך כי חדלות פירעון אפשרית תפגע בלוחות זמנים של ייצור ואספקת המוצרים.

ואילו בקרנות גידור ממליצים למשקיעים להשתמש בזהב כאפיק השקעות בטוח בתקופה זו. ג'ון טיילור, מנכ"ל קרן XP קונספטס, אומר כי הוא מאמין כי המתכת היקרה שנסחרת בשיא של 1,600 דולר תמשיך להתייקר בחודשיים־שלושה הקרובים.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
ניתוח אפשרויות:
1. חדלות פרעון. תוצאה: ירידות חדות. נניח 10 אחוז. מה אח"כ? מציאת נוסחה. עליות חדות. 2. הסכם- טוב- בימים הקרובים. תוצאה: הסרת אי ודאות. חזרה לנתוני מאקרו(בניה מושכת למעלה) ורווחי חברות (טובים עד עכשיו). עליות. 3. הסכם - לא טוב - בימים הקרובים. תוצאה: ירידות. מסקנה מ- 1+2+3: "החזק" .
יואב  |  24.07.11
4.
ל 1 - אתה נשמע כמו מישהו שמושקע איפה שהוא (וגם ל 2)
וכרגע נמצא בשלב ההכחשה הגורפת. הפיצוץ בוא יבוא אולי לא מיד, אבל - מתישהו ארה"ב תהייה חייבת להתחיל להחזיר את חובותיה. הגדלת תקרת חוב - לא יכולה להמשך לעד. מתישהו מישהו ירצה את הכסף שלו בחזרה (והמישהו הזה הוא סין, שמחזיקה ברוב החוב האמריקאי) ול - 2- מילטון פרידמן כנראה עושה אחד מ 2: 1. מתהפך בקברו (ואומר - איך יכול להיות שטעיתי עד כדי כך) 2. צוחק צחוק גדול - ואומר - איך הצלחתי, באיצטלה מדעית, להביא בהפוכה תיאוריה (שכנראה מומנה ע"י אי אילו בעלי הון) שתגרום לעשירים לשעבד את כולם, וגם לכולם לחשוב שזה טוב בשבילם. ולאובמה - שנכנע למנהלי הבנקים, בעלי ההון, ולרפובליקאנים - ובמקום לייצר מקומות עבודה לכלל האוכלוסיה, בתחזוקת תשתיות ובנייתן, כך שהאדם הפשוט יוכל לעבוד, ובכך להחזיר את חובותיו (ובעצם - למנוע את המפולת הכלכלית, וגם לייצר צריכה), שפך כסף (הרבה יותר ממה שהיה עולה לו לצור מקומות עבודה) ישירות לכיסי העשירים.
23.07.11
לכל התגובות