אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ועדת הכספים סרבה לאשר את החוק לביטול פטור ממס שבח: "לא יפתור את מצוקת הדיור"

החכ"ים טענו כי הצעת החוק מסורבלת והחליטו לפצל אותה; במקביל הודיע יו"ר ועדת הכלכלה כי ההצבעה על חוק הוד"לים תידחה לשבוע הבא

24.07.2011, 13:33 | תומר אביטל

חדשות רעות לשר האוצר שטייניץ: חברי ועדת הכספים סרבו לאשר את החוק לביטול פטור ממס השבח על מכירת דירה שקידם משרד האוצר, ובתום דיון סוער החליטו לפצל את הצעת חוק מיסוי מקרקעין אחר שחברי הוועדה טענו שהחוק מסורבל, מורכב ומעל לכל – מטיל מסים חדשים על אזרחי ישראל במקום לתת מענה אמיתי למצוקת הדיור.

במקביל הודיע יו"ר ועדת הכלכלה, כרמל שאמה הכהן, לראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי חוק הוד"לים (ועדות דיור לאומיות) לא יעלה מחר (ג') לאישור מליאת הכנסת כפי שתוכנן, אלא רק בשבוע הבא. שאמה הכהן אמר כי הוועדה הוצפה בבקשות להוסיף מימד חברתי לחוק הקיים. "מצוקת וזזעקת העם מחייבת אותנו לוודא שעשינו כל שביכולתנו לשפר את הצעת החוק", אמר שאמה הכהן.

נתניהו בישיבת הממשלה: "זיהיתי את מצוקת הדיור עוד לפני שהייתי ראש ממשלה" ראש הממשלה התייחס למחאת הדיור במהלך הישיבה. לדבריו ביקש בעבר מצוות מאה הימים בראשות שטייניץ להכין תוכנית לפתרון הבעיה תומר אביטל, 51 תגובותלכתבה המלאה

ועדת הכספים החליטה כאמור לפצל את הצעת חוק מיסוי המקרקעין ולהמשיך לדון בחלקים המורכבים שלה רק עם פתיחת כנס החורף במושב הבא של הכנסת (אוקטובר). במקביל אישרה הוועדה פה אחד שני אלמנטים בלבד: הטבות לבעלי דירות שהוסבו למשרדים והארכת התקופה שרק לאחריה ניתן למכור דירה ללא חבות בתשלום מס שבח מארבע שנים לשש שנים.

יו"ר הוועדה, משה גפני, הסביר כי שני האלמנטים הללו "יסייעו לפתרון מצוקת הדיור בכך שמחד יעודדו מכירת דירות שהוסבו למשרדים, תוך מתן מספיק זמן לבעלי העסקים שהשתמשו בהן למצוא חלופות לעסקיהם, ומאידך יעודדו בעלי דירות להשקעה למהר ולמכור את הדירות עד תחילת 2012, כיוון שלאחר מכן יאלצו להמתין שש שנים ולא ארבע, כפי שנהוג כיום, עד שיוכלו למוכרן ללא תשלום מס שבח".

בעקבות מורת הרוח שהביעו חברי הוועדה מהחוק שהונח לפניהם, אמר גפני: "כינסתי את הוועדה בבהילות בגלל השאיפה לאפשר לממשלה לקדם פתרונות מיידיים למצוקת הדיור, אך לא הייתי צריך לעשות זאת". לדבריו, "ההצעה אכן מסורבלת ומחייבת למידה מעמיקה וממושכת". גפני פנה למנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, ולנציגי האוצר: "יש לכם כישרון להכריז הכרזות בומבסטיות, ללא קשר למה שכתוב בהצעות החוק שאתם מגישים. בהצעה הזו יש לדון בכובד ראש, אך מצד שני אני לא רוצה למנוע מהלכים שיעודדו פתרון למצוקת הדיור. לאור זאת, אני מציע לפצל את החוק".

בהמשך יצא גפני להגנת שטייניץ: "ההתקפות על שר אוצר הם ממניעים פוליטיים ואינן הוגנות או ענייניות. מצוקת הדיור קיימת כבר עשור, והטענה היא כנגד כל הממשלות האחרונות ולא על שר האוצר הנוכחי"

"החוק לא יפתור את מצוקת הדיור"

במהלך הדיון יצאו כאמור חברי הוועדה נגד הצעת החוק. ח"כ ציון פיניאן (ליכוד), אמר ש"הצעת החוק מסורבלת ומשאירה דברים פתוחים. לא ברור מי יפצה את הרשויות המקומיות על הסבת אלפי דירות ממשרדים לדירות מגורים".

ח"כ פאינה קירשנבאום (ישראל ביתנו) אמרה כי החוק לא יפתור את מצוקת הדיור ויפגע פגיעה ממשית בשוכרים".

ח"כ רונית תירוש (קדימה): "החוק לא יפתור באמת את מצוקת הדיור, לכל היותר יעניק יותר עבודה ליועצי המס עקב מורכבותו". ח"כ מגלי והבה (קדימה), קרא גם הוא "לעודד פתרונות אמיתיים, כגון הורדת המע"מ על דירה ראשונה לזוג צעיר".

מנהל רשות המסים, יהודה נסרדישי, ענה לח"כים: "ההצעה הינה חלק מרפורמה כוללת בנושא הדיור ונועדה להגדיל את היצע הדירות הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך וכן לבלום את עליית המחירים של הנדל"ן". לדבריו, "יש כיום כ- 150 אלף דירות מגורים שהוסבו למשרדים, והחוק יעודד הסבתן בחזרה לדירות מגורים".

מנכ"ל התאחדות הקבלנים, מרדכי כידור, גיבה לעומתו את דברי הח"כים, והדגיש כי "החוק לא יוציא ולו דירה אחת לשוק. 'הפטיש' עליו הכריז שר האוצר רק יהרוס ולא יבנה דבר". עוד אמר כידור כי "משקיעים בשוק הנדל"ן אינם בהכרח ספקולנטים הגורמים למצוקת הדיור. ספקולנט הוא מי שרוכש עשר דירות ויותר. מי שחסך כל חייו ורוכש דירה – שתיים מכספי הפנסיה שלו, אין להטיל עליו גזירות. הדבר רק ירחיק את המשקיעים מענף הבנייה, יפגע בענף ולא יתרום דבר".

בתוך כך, פנה ח"כ אורי אריאל ליו"ר הכנסת, רובי ריבלין, וביקש ממנו להקים ועדת חקירה פרלמנטארית לבדיקת משבר הדיור בו יישבו נציגים מכל הסיעות.

הסטודנטים התפרצו לוועדה: "ממשלת בזיון"

עשרות אלפים הפגינו בתל אביב "קורת גג היא הבסיס שאמור להיות לכולם" מארגנת המחאה דפני ליף בעצרת שהתקיימה במוזיאון: "אנחנו הבסיס שעליו המדינה בנויה - וחייבים לתבוע את שלנו; בתנאים האלה לא יהיו לנו חלומות". סטודנטית במכללת תל-חי: "בממשלה אומרים שמחירי הדיור נמוכים יותר בפריפריה, אבל שוכחים לציין שהשכר בפריפריה הרבה יותר נמוך מבתל אביב". צפו בתמונות שירלי ששון-עזר, 40 תגובותלכתבה המלאה

קודם לכן התפרצו סטודנטים לדיוני ועדת הכספים, שברו כוסות וקראו לעבר חברי הוועדה: "תתביישו. ממשלת בזיון. בואו לבקר אותנו בערי האוהלים".

הסטודנטים טענו שהם עובדים מבוקר עד לילה ובעקבות זאת מסיימים תואר תוך 5 שנים במקום 3 שנים. עוד מחו הסטודנטים על כך שאין להם אפשרויות דיור. לטענתם הדיונים של הוועדה אינם נוגעים להם כיוון שהצעת החוק עוסקת במכירת דירות להשקעה ולא עוזרת במציאת פתרון מיידי לשוכרים.

במקביל התכנסה נשיאות התאחדות הסטודנטים הארצית לדיון בהחרפת המאבק ובהתפשטותו לחלקים נוספים במדינה.

איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, מסר: "הציבור אמר בקול ברור: העם דורש דיור בר השגה. לכן, אנו

קוראים לראש הממשלה לדחות את ההצבעה המתוכננת בכנסת על חוק הוד"לים עד שיכלול פרק דיור בר השגה. אם לא נתחיל לקבל איתותים לכך מהממשלה - אפעל במרץ להחרפה נוספת של המחאה ולהתפשטותה למקומות נוספים בארץ".

תגיות

30 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

30.
ביטול הפטור ממס שבח ב 2013 זהו כפל מס כי יש מס רכישה האוצר מכפיל מיסים
מר נסרדישי וגם פקידי האוצר יודעים טוב טוב ומעדיפים מס רכישה על פני מס שבח ,ולכן יש את הפטור של פעם ב4 שנים , יותר קל לגבות מס רכישה שזה מס מראש על כל מחיר הדירה גם אם תמכור אותה בהפסד אתה משלם אותו, זו שפלות לגבות כפל מס גם רכישה וגם שבח באמתלה של הורדת מחירי הנדלן עבור גביית מס שבח יש לעבות ולקחת עוד הרבה כוח אדם ככה מייצרים עבודה ומטילים מיסים מיותרים
יוסי , ר"ג  |  24.07.11
29.
האוצר מנצל את המצב להטיל מיסים שלא הצליח להטיל עשרות שנים!!!.
חברים אל תטעו . הצעות השינוי לחוק מס שבח לא יטיבו עם האנשים אלא רק יטילו עוד ועוד מיסים. האוצר מנצל את ההתמרמרות לבטל את הפטורים על דירות מגורים משהו שהוא חולם עליו כבר שנים!! למשל : לאדם יש דירה והוא השכיר אותה למשרד. (נניח קנה אותה כדי שמהשכירות שלה תהיה פנסיה, או הון התחלתי לילדים שלו כשיתחתנו. לפי ההצעה הוא יוכל למכור אותה בלי מס שבח רק אם יהפוך אותה לדירה בתוך שנה וחצי (אולי שינו היום לשנתיים). אבל מה יעשו כל אלה שהשכירו את הדירות למשרדים? הם לא יכולים לפנות את השוכרים ששכרו את הדירות למשרדים. אז שום דירה כזו לא תהפוך לדירת מגורים ולא ניתן יהיה למכור אותה. אם תראו את נוסח ההצעה, אותו בעל דירה מסכן יאלץ לשלם מס שבח על כל עליית הערך של הדירה מיום שקנה אותה (לפעמים לפני עשרות שנים.)עד שימכור ולא משנה מה יעשה. הוא לא בהכרח מיליונר. בדרך לפתור בעיה מטילים מיסים גבוהים ומנצלים את המהומה כך שאנשים בכלל לא מבינים מה שהולך. ובכלל התנאים לקבל את הפטור על דירות המשרדים גם לאלה שכן יכולים להפוך את הדירה לדירת מגורים הם בלתי אפשריים. צריך לפי ההצעה שסמוך למכירה יהיה היתר לשימוש חורג לדירה וגם שבזמן הדיווח על המכירה (שזה בערך אחרי 40 יום) ההיתר לשימוש חורג כבר לא יהיה בתוקף. ראשית מעטים יש להם בכלל היתר לשימוש חורג. וגם אם ישנם כמה בודדים, איך בדיוק הם יסדרו שבדיוק כעבור 40 יום ההיתר הזה יפקע? בקיצור אין סיכוי שיהיו כאלה מקרים ואם יהיו אז הם בודדים. אבל מה, בינתיים מטילים מס שבח על כל בעלי הדירות המשמשות למשרדים מבלי שבפועל יכנסו דירות למאגר. (כיום בעל דירה כזו שהופך אותה לדירת מגורים למשך 4 שנים יכול לקבל פטור מהמס). בקיצור מטילים מיסים (מאד כבדים) תחת הסיפור של הקלה במצוקת הדיור. שטויות!!!!!!!!!. הפתרון הוא תשתיות!!!! אם היו מרשתים את המדינה ברכבות מהירות לא היה אכפת לצעירים שהם מלח הארץ לגור בכל רחבי הארץ. וכך גם הישובים המרוחקים היו מקבלים חיזוק כמו שצריך, וגם היתה נגישות לכל מקום!!!!!!!!! ולא היו מסדרים אותנו עם מיסים חדשים שאין להם כל קשר לנושא!!! ועוד לא כתבתי על הנזקים האחרים!! של הצעת החוק המסובכת שתשגע את כולנו .
נועה , מרז  |  24.07.11
27.
כל הכבוד למנהיגינו בכנסת
עד השבוע שעבר חששנו שמדינתינו הולכת לאבדון ע"י הוספת מיסים שכאלה ...היום החזרתם לנו את האמון בכם נציגי הממשלה היקרים שהשכלתם לעשות ולעצור את עלית המיסים המתוכננים דבר שהיה מביא לחוסר נוסף הדירות ועליה במכירי השכירות ...כל הכבוד חיזקו ואימצו מנהיגים חכמים!!!
24.07.11
לכל התגובות