אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בקרוב אצלכם/ן צילום: בלומברג

בקרוב אצלכם/ן

מלון W בניו יורק מציע חבילה ששמה "הזכות להתאחד", הקונדיטוריות נערכות לזרם הזמנות והלימוזינות מתמרקות. עיריית התפוח הגדול מזמינה זוגות חד־מיניים מארצות הברית ומהעולם להישבע אמונים

26.07.2011, 11:17 | טלי שמיר, ניו יורק

תשכחו מזכויות אדם, פוליטיקה או שאלות תאולוגיות, כי בקפיטליזם כמו בקפיטליזם - מה שטוב לכלכלה טוב לאמריקאים - והחוק המתיר נישואים חד־מיניים במדינת ניו יורק, שנכנס שלשום לתוקפו, כבר מצלצל בקופות. זה טוב לבתי המלון, לאולמות, לשירותי הלימוזינה, למארגני החתונות, לחברות הקייטרינג, לצלמים ולחנויות הפרחים והתכשיטים, שמצפים בכיליון עיניים לליטרת הבשר שלהם.

"נשמח לראות אתכם פה", הכריז ראש עיריית ניו יורק מייקל בלומברג. "התארחו במלון, קנו פרחים, בגדים ומה לא. זה טוב לכלכלה". ואכן, ממפלי הניאגרה עד לונג איילנד, ניצלו מאות זוגות את יום ראשון האחרון לחתונות של גאווה.

לפי הערכה שמרנית של מחקר שערכה הוועידה הדמוקרטית העצמאית, צפויים כ־67 אלף זוגות של תושבים, אזרחים אמריקאים ותיירים להתחתן בניו יורק בשלוש השנים הקרובות. תושבי ניו יורק שעובדים בחברות גדולות, כמו קורנינג ויבמ, ייאלצו כנראה להינשא גם אם אינם מעוניינים, כדי שלא ייפגעו זכויות ביטוח הבריאות שלהם - זכות שניתנת לידועים בציבור רק במדינות שבהן נישואים חד־מיניים אינם חוקיים.

על פי אותו מחקר, צפויים הזוגות הטריים להכניס לעיר 284 מיליון דולר בשלוש שנים, והערכות שמרניות פחות, שמסתמכות על עלות של כ־70 אלף דולר לחתונה בניו יורק, מדברות על קרוב ל־3 מיליארד דולר בשלוש השנים.

"מאז שעבר החוק יש עלייה של 20%–%25 בפניות, חלקן מזוגות חד־מיניים, ויש לנו כבר כמה תאריכים סגורים", מספר ל"כלכליסט" פרי ברוקו מהגלסהאוס, אולם אירועים בצ'לסי, מנהטן, שעלות השכרתו לערב מתחילה ב־7,500 דולר. בפונדק סאות'האמפטון באזור ההאמפטונס היוקרתי יתחתנו בקרוב ארבעה זוגות, שהחלו לתכנן את החתונה עוד לפני שעבר החוק. לא רחוק משם, באתר החתונות הפופולרי כרם וולפר, נאלצו לסרב לזוגות חד־מיניים שחיפשו תאריכים קרובים.

גם בתי המלון בעיר מיהרו ותפרו חבילות ייחודיות עבור הלקוחות החדשים. מלון W מציע חבילה ששמה "הזכות להתאחד", הכוללת סוויטה במלון, הסעה הלוך ושוב לבניין העירייה, מצלמת וידיאו דיגיטלית לתיעוד האירוע, מסיבה עם די.ג'יי ל־200 אורחים ועוגה; לה פרקר מרידיאן מציע קבלת פנים וארוחת ערב ל־100 איש ב־25 אלף דולר, סוויטה נשיאותית הכוללת חלוקים תואמים של "מר ומר" או "מרת ומרת" ובראנץ' "Born This Way" (על פי הימנונה המפורסם של ליידי גאגא) תמורת 125–250 דולר לסועד; מלון הפאר פייר מציעה חבילת חתונה הכוללת סוויטה שמשקיפה על הסנטרל פארק, שמפניה, עוגת בוטיק וטיול בפארק בכרכרה.

מאפיית סיטי קייקס קיבלה החודש כמה הזמנות לעוגות חתונה גאות, ובעליה מצפים לעלייה בביקוש, שבשנה שעברה עמד על 60 עוגות חתונה. בחלון הראווה של חנות בגדי הכלה ספוסבלה בשכונת פארק סלופ בברוקלין ניצבות שתי בובות נשים זו לצד זו: אחת בשמלה לבנה, השנייה בטוקסידו.

הפוטנציאל הכלכלי הטמון בחוק עצום. "מספר החתונות בניו יורק לא השתנה 20 שנה. חתונות של גייז הן פוטנציאל לשינוי תעשיית החתונות", אמרה קארלי רוני, מאתר החתונות theknot.com בראיון ל"דיילי־ביסט".

ניו יורק אמנם לא הראשונה בארצות הברית שמאפשרת נישואים חד־מיניים, אבל המעמד התרבותי והכלכלי המיוחד שיש לה הופך אותה למושכת במיוחד. "נכון, אפשר להתחתן בוורמונט, ניו האמפשיר או מסצו'סטס", הוסיפה רוני, "אבל זה פחות סקסי מאשר ניו יורק".

(משמאל) רייצ (משמאל) רייצ'ל בייקר וכריסטין טולי. ממתינות לרישיון הנישואים ב- 24 ביולי | צילום: בלומברג (משמאל) רייצ

 

לאס וגאס של הגאים

הקמפיין של העירייה "NYC I Do" מתכוון להפוך את ניו יורק לבירת החתונות הגאות. באתר nycgo.com, שמקדם את הקמפיין, מתפרסמים מבצעים מיוחדים, רשימות אולמות פופולריים ותשובות לשאלות נפוצות ("אנשים מכל העולם שואלים: האם אני יכול לבוא לניו יורק להתחתן? התשובה היא כן!").

"ניו יורק תהפוך ללאס וגאס של הנישואים החד־מיניים", הכריז גרייסון הנדלי, המנהל האמנותי של חברת פרודנס לעיצוב ותכנון אירועים, שעובד על חתונה של זוג נשים שתתקיים בלופט בווסט וילג' בספטמבר.

את הסקס־אפיל של ניו יורק בתחום הזה מעצימים גם השמות החמים שכבר הכריזו שיחליפו נדרים וטבעות בתפוח הגדול: כריס יוז, ממקימי פייסבוק, יינשא לבן זוגו בחתונה אינטימית בבית, עם קבלת פנים במסעדת צ'יפריאני בוול סטריט; מעצב האופנה מלקולם האריס יתחתן במסעדת מלון ארבע העונות היוקרתי; וסוזן סמפליר, מנהלת להקה של המחזמר "וויקד" סגרה על רבי ועוגה, ועדיין מחפשת מקום לחתונה שלה ושל בת זוגה בספטמבר.

בעיריית ניו יורק מקווים שה"בום" הראשוני הוא רק תחילתה של ידידות מופלאה. חד־מינית או דו־מינית, חתונה היא הרי לרוב מבצע מורכב שתכנונו נמשך כשנה ויותר. "זה לא עניין זמני", אומר ברוקו, "יש זוגות שחיים יחד הרבה זמן, והם רוצים להתחתן עכשיו, וישנם הצעירים שיש להם זמן, ומתכננים אירועים לעוד שנה או שנתיים".

תגיות