אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אני לא זוכרת מתי האוברדרפט שלנו היה קטן מ־10,000 שקל" צילום: עומר מסינגר

"אני לא זוכרת מתי האוברדרפט שלנו היה קטן מ־10,000 שקל"

הפנים של מעמד הביניים: משפחת לוי מירושלים: הילה בעלת תואר ראשון ועובדת בסוכנות ביטוח, ועדי טכנאי בחברת הייטק, הורים לשני ילדים ומצפים לתינוק

08.08.2011, 06:58 | הדס שפר

מי אתם: הילה (32), בעלת תואר ראשון ועובדת בסוכנות ביטוח, ועדי (34), טכנאי בחברת הייטק, הורים לאופק בן ה־7 העולה לכיתה ב', אורי בת ה־4 בגן חובה ומצפים לתינוק. מתגוררים בדירת 3 חדרים, 57 מ"ר, בשכונת גילה בירושלים.

מעמד ביניים זה: "זוג ממוצע שיכול להחזיק דירה, עם ילדים שאפשר לדאוג להם, ויחד עם זה גם לחיות בכבוד".

הוצאות חודשיות - משכנתה: 3,000 שקל. ארנונה: 200 שקל. חשמל: 300 שקל ("בקיץ זה יותר, כי משתמשים במזגן"). מים: 250 שקל. גז: 200 שקל ("ארבעה חודשים בשנה אנחנו מדליקים הסקות כי קר מאוד"). אוכל וחומרי ניקוי: 2,500 שקל ("משתדלים להצטמצם"). דלק: 1,000 שקל ("יש לנו רכב אחד"). ביטוח וטסט: 400 שקל. צהרונים: 800 שקל לכל ילד ("קייטנות לשלושה שבועות עולות 1,900 שקל"). חוגים: 200 שקל לילד. ביגוד: "אנחנו כמעט לא קונים".

משפחת לוי, צילום: עומר מסינגר משפחת לוי | צילום: עומר מסינגר משפחת לוי, צילום: עומר מסינגר

 

בילויים וחופשות: "סדר גודל של 3,000 שקל לשנה. אין לנו כמעט בילויים של שנינו, זה תמיד עם הילדים וקשה לכמת את הבילויים למספרים. יש לנו מנוי לגן החיות שעולה 400 שקל לשנה אז אנחנו הולכים לשם הרבה, אבל לפעמים אנו לוקחים את הילדים ללונה פארק, בריכות או פארקים".

אוברדרפט: "ההוצאות הרבה יותר גבוהות מההכנסות — זאת נקודת הפתיחה שלנו. המשכורות בירושלים אינן כל כך גבוהות כדי לכסות את ההוצאות, ואנחנו לא אנשים שקונים ומבזבזים. אנחנו נכנסים לאוברדרפט כי אי אפשר בלי. אני לא זוכרת מתי האוברדרפט שלנו היה קטן מ־10,000 שקל, בממוצע הוא עומד על 15,000 שקל".

עזרה מההורים: "אי אפשר להגיד לגמרי שאין, אני אוכלת לפעמים אצל ההורים וזה חוסך".

מעבר דירה: "מאוד קשה לגדל שני ילדים בדירה בגודל 57 מ"ר, לא כל שכן שלושה ילדים. המשמעות של מעבר דירה היא להכפיל את המשכנתה ואין סיכוי, אני לא עומדת במשכנתה הנוכחית של 3,000 שקל. מחירי הדירות רק עולים והמשכורות נשארות כפי שהן. יש לי תואר ראשון והמשכורת לא מאפשרת לי לחיות טוב".

עתיד: "לא אופטימיים, בעיקר כי הילד השלישי בדרך וההוצאות עולות והולך להיות לנו יותר קשה. התלבטנו לפני שנכנסנו להיריון, זו היתה החלטה לא קלה. חשבנו קודם כל על התקציב, איך נוכל לממן מטפלת ועוד חוג, מצד שני לא רצינו לוותר על המשפחה שתמיד חלמנו עליה".

הפתרון: "אם המשכורות יהיו יותר ריאליות לעומת יוקר המחיה, תהיה אפשרות לחיות כאן טוב".

תגיות

138 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

138.
עצה ידידותית ליציאה מהמינוס
תיכנון שנתי פשוט: קובץ אקסל המכיל את כל ההוצאות וההכנסות מאפשר לראות איפה ניתן לחסוך. אפשר להשתמש בקובץ מוכן (תגגלו) או להכין טבלה פשוטה לבד... בשלב הראשון חייבים להגיע למצב בו המאזן חיובי ולהפנות את היתרה לסגירת המינוס. בשלב השני: כאשר המינוס נסגר (לסכום המוזכר בכתבה אני מעריך עד שנתיים), אפשר להעלות קצת את רמת החיים. אבל ממולץ להפנות את הכסף לחיסכון או לסגירה מהירה יותר של המשכנתא (סביר להניח שיותר משתלם). אנחנו עשינו את זה לפני כעשר שנים וכמעט ולא מגיעים למינוס מאז. טיפים: להכנים לקובץ את כל ההוצאות כולל בילויים, מתנות לימי הולדת בר\בת מיצוות חתונות, ביטוחים משלימים בקופת החולים, תקשורת קווית וסלולרית, אינטרנט, כבלים ועעד בית וכו'. להשקיע זמן ומחשבה איפה ניתן לקצץ בהוצאות. להלן מס' דוגמאות: 1. גז: להשוות מחירים בין הספקים השונים = חיסכון של מאות שקלים בשנה. 2. כבלים: להתנתק! = חיסכון נכון להיום של כ 4000 ש"ח בשנה. אם ממש חייבים אפשר להתקין אנטנת לוויין או לקנות סטרימר (בשניהם מדובר על הוצאה חד פעמית של פחות מ2000 ש"ח). אם יש לכם אומץ לזרוק את הטלויזיה לפח - זה יחסוך גם את האגרה, יוסיף זמן משפחה איכותי ובכלל ישפר את החיים :) וחוץ מזה אפשר לצפות במרבית הסדרות באינטרנט. 3. בנק: להשוות תנאים ועמלות בין הבנקים. אם הבנק שלכם לא מוכן להשוות תנאים - לעבור. זה הרבה פחות בלגן ממה שנדמה שזה. 4. ביטוחים (דירה רכב וכו'): להשקיע זמן כל שנה בהשוואה. זה יכול לחסוך אלפי ש"ח לשנה. אגב מהניסיון שלי הישירים למינייהם לא תמיד הזולים ביותר, לכן כדאי בנוסף להשוואה בין הביטוחים הישירים לפנות לסוכן שעובד עם מספר חברות ביטוח ולידע אותו שמשווים לישירים. 5. סלולר: אין שום סיבה להוציא יותר מ 100 ש"ח לחודש למכשיר כולל את עלות המכשיר (גם ככה זה יוצא 2400 ש"ח לשנה עבור שני מכשירים) * זה נראה כאילו שצריך להשקיע בזה הרבה זמן, אבל אם תחלקו את גובה הסכום הנחסך במספר השעות שושקעו בזה תקבלו שכר אסטרונומי פר שעה... *** חשוב: אף פעם החישוב התיאורתי לא מתאים למציאות. לכן צריך לפחות פעם בחודש לעדכן את קובץ התיכנון השנתי בהתאם למציאות. אם המאזן שלילי מהמתוכנן - למצא איפה לתקן. אם חיובי מהמתוכנן - יופי - אפשר לסגור את המינוס מהר יותר. בהצלחה :)
מעמד , ביניים נמוך  |  08.08.11
136.
תאובה
כותבים יקרים אני לא מבין את רוב הכותבים , האם אתם חיים במדינה לא רואים מה קורה סביבכם לא מקשיבים לחדשות לא רואים את כל ההבגנות שמדי יום מתקימות ברחבי המדינה את הקושי הכלכלי המתמשך והמתגבר ואין אוזן כשבת מהנהגה . אני מכיר את משפחת לוי ובאמת המצב לא טוב ,הרבה אנשים חושבים ובטוחים שעובד בהייטק משתכר טוב אז לא ! , שיבואו כל אלה שמטיפים ואומרים שהם חצופים ומגזימים והם צריכים לקצץ "במותרות" שיראו לכולם איך עושים את המעשה , אבל כנראה שרוב הכותבים הם במצב טוב ולא נוח להם לצאת מהמזגן לרחוב ונוח להם לשבת מול המחשב ולהטיף איך אפשר לנהל משפחה עם משכורת מצחיקה , ויש פתגם שאומר השבע לא חושב על הרעב . אני לא מאחל לאף אחד להיות רעב אך אל ברגע שאתם לועסים את הסטיק או הפרגית תסתמו את הפה שהנוזלים לא יצאו לכם מהפה ואל תגידו למשפחה כמו משפחת לוי להצתמצם " במותרות " כי אין מותרות . ד.ר.
ד.ר , מ.א  |  08.08.11
135.
800 שקל בסופר
אנחנו זוג + ילד. לפני כשנה הורדנו את ההוצאות למינימום בתקופה שבעלי לא עבד והפכתי למפרנסת יחידה (כ6,000 ש"ח בחודש). עזבו טלוויזיה (עדיין אין), סמארטפונים (לא צריך), וכו'. באו נתייחס רק לסופר. גם לפני שנה המחירים היו בשמים. עוד לפני מחאת הקוטג' לא קניתי קוטג' כי פשוט יקר ולא שווה (צריך מחאה בכדי לגלות את זה?). בכל מקרה, מי שחייב קוטג', יכול להכין לבד (חפשו מתכונים באינטרנט). אז איך מסתפקים ב800 ש"ח בסופר? כולל טיטולים לתינוק, חומרי ניקוי, וכו' עשיתי רשימת מוצרים + מחירים, ובתחילת חודש קבעתי מה נקנה בחודש הקרוב לפי התקציב, ולפי זה תכננתי ארוחות. למדתי להכין יוגורט לבד (סתם בשביל הכיף), אפיתי לחם (באופה לחם, כולל חשמל, זה עולה כ2 ש"ח לכיכר), תכננתי ארוחות עם הרבה ירקות (מהשוק) לצד הבשר, ולא הרגשנו מחסור. הכנתי גרנולה במקום לקנות קורנפלקס, עוגות ועוגיות ביתיות במקום ממאפיה, ושניצל תעשייתי לא חוצה את דלת ביתי. הארוחות הפכו ליותר בריאות וטעימות.. יש הרבה חומר באינטרנט על איך לחסוך, וזה רק סעיף אחד. ירדנו מהר מאוד מ1600 ש"ח בחודש בסופר, ל1200, ל900, ואחרי מספר חודשים הגענו ל700-800. קונים בחוכמה, לפי תיכנון, משאירים חלק מהתקציב לניצול מבצעים, ותגלו שגם בסכומים כאלה המזווה לא ריק בסוף החודש. להיפך - תמיד בסוף חודש נשאר לי מוצרים לפחות לעוד שבועיים. זה לא קל. אבל זה אפשרי. היום שאנחנו מרוויחים יותר אבל ההרגלים נשארו, לא מבזבזים כסף על שטויות ועדיין ההוצאות בסופר לא עוברות את ה1000 ש"ח בחודש.
חגית , מודיעין  |  08.08.11
לכל התגובות