אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השורה התחתונה - ההתרחקות ממניות משתלמת, בינתיים

השורה התחתונה - ההתרחקות ממניות משתלמת, בינתיים

תשואת תיק האג"ח ה"טהור" מתחילת השנה גבוהה כבר ב־8% מהתשואה שהניב התיק המנייתי, וב־%1.4 מביצועי התיק המעורב 20/80

09.08.2011, 07:46 | עמי רוזנברג

מדד שקל אג'יו־כלכליסט מספק מבט חודשי על תעשיית ניהול התיקים בישראל, המנהלת נכסים בהיקף של יותר מ־160 מיליארד שקל. המדד מתחקה אחר ביצועי התיקים המנוהלים בבתי ההשקעות שאחראים לניהול רוב הנכסים הפנויים של הציבור. בבדיקה כלולים שלושה תיקי השקעות: תיק המורכב כמעט אך ורק ממניות, תיק ללא מניות ותיק מעורב 80/20. 

ממדד שקל אג'יו־כלכליסט לחודש יולי עולה כי פער התשואות בין התיק המנייתי ותיק האג"ח ללא מניות המשיך לצמוח, ומתחילת השנה הוא עומד כבר על 8% לטובת התיק הסולידי. התשואה הממוצעת של כלל המסלולים בתעשיית התיקים המנוהלים שלילית, ועומדת מתחילת השנה על -1.66%.

לצורך חישוב הביצועים של התיקים המנוהלים, נלקחו נתונים מעשרות תיקי לקוחות של חברת שקל אג'יו מקבוצת שקל, העוקבת אחר תיקים בהיקף של מאות מיליוני שקלים, בתוספת נתונים שנמסרו ישירות מתשע חברות ניהול תיקים מהגדולות בישראל - פסגות, דש, כלל פיננסים, אי.בי.אי, אקסלנס, אנליסט, מגדל שוקי הון ותכלית דיסקונט - המנהלות ביחד יותר מ־90 מיליארד שקל.

חישוב התשואה החודשית של כל תיק בוצע בשני שלבים: בשלב הראשון חושב משקלו הממוצע של כל פלח השקעה לפי הנתונים שהעבירו חברות ניהול התיקים, ובשלב השני חושבה התרומה היחסית של כל פלח לפי ביצועי מדד הייחוס הרלבנטי.

עמי רוזנברג הוא סמנכ"ל שקל אג'יו ניהול סיכונים והחלטות פיננסיות מקבוצת שקל

שוק האג"ח הממשלתיות מחפש נקודת משען חדשה. המחאה החברתית עשויה לגרום להמשך התמתנות בציפיות האינפלציה ולשינוי במדיניות הריבית, והדבר ניכר בעליות בשוק האג"ח, תוך העדפת הטווחים הארוכים. אג"ח מדינה צמודות עלו ביולי ב־0.9% בממוצע והשקליות עלו ב־0.7%. בשוק הקונצרני, על רקע הדיון המתחדש בהסדרי חוב, נרשמה העדפה ברורה לאג"ח האיכותיות יותר, לעומת ירידת מחירים באג"ח בדירוג נמוך.

בשקלול עשרת המדדים המרכיבים אותו, הניב תיק האג"ח תשואה של 0.6% ביולי ושל 1.24% מתחילת השנה.

אם ביוני עמד משבר החוב האירופי במרכז הפוקוס של השווקים — ביולי עבר מוקד העיסוק לשאלות כבדות משקל בנוגע לחוב של ארצות הברית.

הדיון על תקרת החוב האמריקאית משקף את הבעייתיות והדילמה של הכלכלה הגדולה בעולם: שלוש שנים לאחר משבר 2008 נראה שמוצו מרבית הכלים של המדיניות הפיננסית, אך הכלכלה הריאלית לא מתאוששת.

לנוכח זאת, מדדי המניות בתל אביב נעו ביולי ביחד עם העולם, כאשר המחאה המקומית שתפסה תאוצה לקראת סוף החודש לא תרמה לאווירה החיובית.

בתיק המעורב 80/20, הפופולרי ביותר בתעשיית התיקים המנוהלים, משתלבות המגמות של שני תיקי הקיצון, תיק המניות והתיק האג"חי.

הסנטימנט השלילי הרוחבי בשווקים בשבוע המסחר האחרון של יולי, לנוכח החששות ממשברים בארה"ב ובאירופה ומהשלכות המחאה בישראל, פגע הן באפיק המנייתי בתל אביב, שירד בשבוע זה ב־3.5%, והן במדד האג"ח הכללי שאיבד 0.5%.

בסיכומו של חודש יולי, תשואת התיק המעורב עדיין חיובית ועומדת על 0.36% - אך מתחילת השנה התשואה המצטברת שלילית ומסתכמת ב־0.6%.

בעוד שמדדי המניות המובילים בעולם ירדו בשיעור ממוצע של 1.9% ושיקפו את הנתונים החלשים והחששות מהמשך המגמה השלילית בארה"ב ובגוש היורו. המדדים בוול סטריט ירדו בכ־2.1% בסיכום החודש ואילו המדדים באירופה איבדו משוויים 3.5% בממוצע. מדד ת"א־100 סגר את החודש בירידה של 0.4%.

תשואת היעד של תיק המניות הממוצע היתה לפיכך שלילית גם ביולי ועמדה על -0.57%. במצטבר מתחילת השנה איבד התיק המנייתי 6.76% משוויו.

ביצועי התיק המנייתי והתיק האג"חי ביולי נראים כתמונת ראי זה לזה, עם תשואה חיובית של 0.6% לתיק הסולידי ושלילית של 0.6% לתיק המניות

תגיות