אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: רונן אביגדור התפטר ממנורה - זיו שמש מפסגות יחליפו צילום: עמית שעל

פרסום ראשון: רונן אביגדור התפטר ממנורה - זיו שמש מפסגות יחליפו

אביגדור ניהל את מנורה מבטחים פיננסיים ונחשד בשימוש במידע פנים להפקת רווחים אישיים. אביגדור מסר כי "למרות שאין כל תשתית משפטית או עובדתית שתצדיק את סיום עבודתי בשלב זה - טובת החברה כנגד עיניי". שמש הוא מנהל קרנות הנאמנות של פסגות

16.08.2011, 10:22 | מישל אודי ורחלי בינדמן

רונן אביגדור עוזב את מנורה. היום (ג') הודיעה חברת הביטוח כי אביגדור החליט להתפטר מניהול מנורה מבטחים פיננסיים בשל החשדות. בהודעת מנורה לבורסה נכתב כי אביגדור כתב כי "הגם שאין כל תשתית משפטית או עובדתית שתצדיק את סיום עבודתי בשלב זה, בנסיבות שנוצרו ובשל כך שטובת החברה לנגד עיני, אני מתפטר מכהונתי כמנכ"ל החברה ומכל שאר תפקידי בקבוצת מנורה".

ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל קרנות הנאמנות של פסגות, זיו שמש, יחליף את אביגדור בתפקיד. שמש זכה רק בתחילת השנה לקידום משמעותי בבית ההשקעות פסגות, הגדול בתעשיה. הוא מונה למנכ"ל קרנות הנאמנות של פסגות, שמובילה את ענף הקרנות מבחינת היקף נכסים. שמש, בסך הכל בן 33, ובסך הכל המעבר לניהול בית ההשקעות מנורה מבטחים פיננסים הוא קידום עבורו. 

שמש הוא האישיות הבכירה ביותר שעוזבת את פסגות לאחר הדחתו של רועי ורמוס בסוף 2010 על רקע חילופי הבעלות בבית ההשקעות והחקירה שהתנהלה כנגדו. בכירים נוספים שעזבו לפניו היו ורד דר, הכלכלנית הראשית של פסגות ומנהלת המחקר לימור גרובר. 

 

לפני כשבועיים הותר לפרסום כי אביגדור נעצר יחד עם פעיל שוק ההון שלומי שני ומנכ"ל פרימיום רן בר תקווה בחשד שאביגדור רכש באמצעות קרנות הנאמנות של מנורה ניירות ערך דלי סחירות משלומי שני תמורת שוחד.

על פי החשד, במהלך החודשים נובמבר 2009 ו- דצמבר 2010 נהג שני לרכוש כמות רבה מניות דלות סחירות בעיסקאות מחוץ לבורסה במחירים נמוכים ממחירי השוק ובמקביל דאג שגורמים מוסדיים בשוק ההון ירכשו את המניות שרכש במחירים גבוהים יותר משרכשן בעצמו, ובכך, בשל פער המחירים גרף החשוד לכיסו רווחים כספיים בהיקף של מאות אלפי שקלים.

על פי החשד, הסכמת הגופים המוסדיים לרכישת המניות דלות הסחירות מהחשוד נתקבלה לאחר ששני העניק להם טובות הנאה אישיות בסך עשרות אלפי שקלים במזומן. רשות ניירות ערך חושדת כי אביגדור ביצע פעולות בניירות ערך מול שני כשעל פי החשד עיסקאות אלה בוצעו לאחר שאביגדור קיבל טובות הנאה אישיות משני. בנוסף, על פי החשד, השתמש שני במידע פנים שקיבל ממנכ"ל פרימיום בר-תקווה ומסר אותו לאחרים.

לטענת מחלקת החקירות של רשות ניירות ערך, במהלך החקירה התגלו ממצאים המחזקים את החשדות בנוגע למעורבותו של שני בפרשות הנזכרות. על פי ממצאי החקירה, במהלך החודשים נובמבר 2009- מרץ 2010, רכש אביגדור, מידי שני מניות לקרנות הנאמנות שאותן ניהל לא משיקולים עיסקיים אלא בעבור טובות הנאה כספיות שונות שקיבל מידי החשוד, סמוך לביצוען של העיסקאות. על פי החשד, לתשלום השוחד היה תעריף הנגזר משווי היעסקה. לטענת הרשות, עיסקאות אלה, בהיקף כספי של מאות אלפי שקלים, הניבו לשני רווחים כספיים משמעותיים.  

תביעה של 217 מיליון שקל

השבוע הוגשה תביעה ייצוגית נגד אביגדור, מנורה מבטחים החזקות, מנורה פיננסים ומנורה קרנות נאמנות בגובה 217 מיליון שקל. שני התובעים, עופר וענת גילת, טוענים באמצעות עורך הדין יוחי גבע כי מנורה לא פיקחה באופן יעיל על פעולותיו של אביגדור בשנים שלפני מעצרו הראשון בשנת 2010, ולאחר חקירתו הוא שב לתפקידיו כאילו לא נפל דבר. "למעשה, גם בעיצומה של החקירה הפלילית השנייה נגדו לא ראתה מנורה סיבה לנקוט פעולה כלשהי בכדי להשיב בכך את אמון ציבור המשקיעים במניה", נכתב בתביעה, "ורק לאחר שהרשות לניירות ערך דרשה להדיח את אביגדור פורסם כי יו"ר הדירקטוריון החל לחפש מחליף".

התובעים דורשים פיצוי על נפילת המניה, ומחשבים אותה על בסיס שווי שוק של כ-2 מיליארד שקל של מנורה, ומכאן שירידה של 19% במחיר המניה מבטאת הפסד בגובה 380 מיליון שקל. סכום התביעה הסופי מתחשב בירידות של כל מדד תל-אביב 100, אליו משתייכת המניה, ובנטרול השינוי הכללי טוענים התובעים כי נמחקו לבעלי המניות 217 מיליון שקל.

תגיות