אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טרכטנברג חושף את סדרי העדיפויות: חינוך, דיור וטיפול בגיל הרך צילום: נועם מושקוביץ'

טרכטנברג חושף את סדרי העדיפויות: חינוך, דיור וטיפול בגיל הרך

טרכטנברג פרסם קליפ ביוטיוב בו הוא מנמק את החלטתו שלא לפתוח את התקציב: "אין מה לעשות. יש לנו מדינה אחת עם תוצר אחד. ומי שרוצה יותר מ-א' יקבל פחות מ-ב'"

22.08.2011, 15:04 | תומר אביטל

"הסיבה שאני לא אתן לפרוץ את מסגרת התקציב היא כי דרוש שינוי אמיתי בסדרי העדיפיות של ישראל" - כך התבטא לפני דקות אחדות ראש הוועדה לשינוי חברתי כלכלי פרופ' מנואל טרכטנברג.

טרכטנברג פרסם קליפ ביוטיוב בו הוא מנמק את החלטתו שלא לפתוח את התקציב. לדבריו הדבר דרוש לא מסיבה כלכלית אלא חברתית. "הציבור רוצה יותר חינוך, טיפול בגיל הרך ומענה לדיור", אמר, "המשמעות היא שהציבור רוצה את זה ולא משהו אחר".

בתנועות ידיים רבות הסביר מנואל בתקיפות כי "אין מה לעשות. יש לנו מדינה אחת עם תוצר אחד. ומי שרוצה יותר מ-א' יקבל פחות מ-ב'", והדגיש "אי אפשר לפתוח עוד את הברז. צריך שינוי אמיתי שיכריחו את המערכת הפוליטית להגיד כן ל-א' ולא ל-ב'. זה הולך הרבה מעבר למפורמליסטיקה של כלל פיסקאלי זה או אחר".

לדבריו "אין דבר קל יותר מפריצת מסגרת והזרמת עוד טיפה כדי לשכוח משינוי מסדרי עדיפויות. אני מקווה שהציבור המוחה בצדק - הוא זה שלא יאפשר פריצה כדי להכריח את כולנו להעתמת עם שינוי בסדרי העדיפויות", סיכם.

בחשבון הטוויטר של הוועדה צוייץ עוד כי מבחינת הצוות "אין פרות קדושות".

29% מהפוניות לצוות טרכטנברג - בענייני דיור

 

מניתוח הפניות שהתקבלו עד כה בוועדה עולה כי 85% מהפניות הגיעו מאזרחים. 7% מהפניות הגיעו מאנשי מקצוע שכתבו בתחומם ואחוז דומה של פניות הגיע מארגונים חברתיים וארגוני בעלי עניין (דוגמת איגודים מקצועיים) מייצגים יחדיו. יתר הפניות הגיעו מנבחרי ציבור- חברי כנסת, ראשי ערים וחברי מועצות.

הפניות התחלקו בין נושאי הצוות השונים. חלקו המרכזי עסק בנושא דיור (29%). לצידם התקבלו פניות בנושא שירותים חברתיים (22%), מיסוי (17%), ותחומי התחרותיות והמחירים (13%). יתר הפניות (19%) עסקו בהתייחסות לשיטה ולמדיניות הכלכלית-חברתית ולכתיבה כללית על נושאיה השונים של הוועדה.

תגיות

28 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

28.
הפסקת העסקת עובדי קבלן-תופעה ממאירה.
אחת החולות הממאירות שפוגעת ביחוד במעמד הבניים היא תופעת העסקת עובדי קבלן ללא זכויות ממשיות. הפסקת העסקת עובדים דרך צד שלישי אין בצידה עלות, תפחית את ההוצאות הממשלתיות על שכר - לפי מחקרים מדעיים. תיצור צדק אמיתי - המצב היום הוא שיש עובדים קבועים שמתנהגים כ"בעלי בית" ואדונים כלפי עובדי קבלן שעושים עבודתם נאמנה שאם לא כן מיד יוחלפו באחרים. אם ועדת טרכטנברג לא תבין את הממאירות בחברה כתוצאה מהעסקת עובדי קבלן ותמליץ להפסיקה לאלתר לא יהיה צדק חברתי בישראל.
המביו  |  23.08.11
25.
לא לפרוץ את התקציב. להסיט תקציבים.
לקחת מהפרזיטים שלא עובדים, לא משרתים, לא משלמים מיסים ונהנים מתקצבי ענק למוסדות דת וישיבות מיותרות ולהעביר למעמד הביניים. ברגע שלא יתקצבו את החרדים הם יצאו לעבוד. שיעבדו בבניה, שיעבדו בשמירה, שיעבדו בחקלאות. אנחנו המדינה היחידה בעולם שמתקצבת בטלנים שאינם רוצים לעבוד במשך עשרות שנים. יש מספיק עבודה למי שרוצה לעבוד.
ישראלי  |  22.08.11
24.
לא הבנתי את הקשר לערבים וחרדים
גם אם מחר יצאו חצי מהם לעבוד אין מי שיקלוט אותם, המדינה חייבת ליצור משרות חדשות. כל עוד אנחנו עושים שעות נוספות ומנוצלים ע"י המעסיקים אין סיכוי שיהיה שינוי. הממשלה חייבת לחוקק חוק, כל שעה נוספת תחייב את המעסיק בתשלום 200% על השעה הראשונה 300% אחוז על השנייה וכך הלאה. להפסיק את ההמצאה שכר גלובלי. כך יהיו יותר משרות, השכר יעלה כתוצאה מביקוש לעובדים. וכל הבטלנים יצאו לעבוד כי יהיה משתלם לעבוד. מדינת רווחה רק תחזיר אותנו אחורה.
22.08.11
לכל התגובות