אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דלק קידוחים: התקדמות משמעותית במו"מ למכירת גז טבעי לחברה לישראל

דלק קידוחים: התקדמות משמעותית במו"מ למכירת גז טבעי לחברה לישראל

בנוסף, בכוונת נובל אנרג'י להתחיל בקידוחים ראשוניים ברישיון אלון וברשיון חנה שעלותם נאמדת ב-50 מיליון דולר

23.08.2011, 21:27 | ליאור גוטמן ושהם לוי

"בנושא מכירת גז טבעי לחברה לישראל חלה התקדמות משמעותית במו"מ והצדדים פועלים לגיבוש הסכם ארוך טווח למכירת גז" – כך מפתיעה הערב (ג') חברת דלק קידוחים, אחת החברות הבכירות בשותפויות הגז "תמר", "לוויתן" ו"ים תטיס".

הדברים פורסמו במסגרת דו"חות החברה לרבעון השני של 2011. כזכור, בדצמבר האחרון  הודיעה החברה לישראל על עסקת ענק לרכישת גז טבעי מספקית הגז המצרי EMG בהיקף של 4.3 מיליארד דולר ובכמות שנתית של 1.4 BCM (מיליארד מ"ק).

הגז דרוש לחברה לישראל עבור שלוש חברות בנית: בז"ן (בתי זיקוק נפט), מפעלי ים המלח וOPC, כולם בשלבים לקראת הקמת תחנות כוח פרטיות. עם זאת, רצף פיגועי החבלה בצינור הגז המצרי הביא את החברה לישראל לשקול שנית את יכולתה לקבל את הגז במועד שנקבע, וכפי שנחשף ב"כלכליסט" נחתם חוזה מקביל עם שותפות "ים תטיס" (שקבוצת דלק היא החברה הבכירה בה - 53% לעומת 47% של נובל אנרג'י) לאספקת גז טבעי עבור בז"ן.

מאז ה-12 ביולי הופסקה הזרמת הגז ממצרים בפעם הרביעית, והערב רומזת דלק קידוחים שייתכן שהיא תחתום על הסכם מקביל נוסף לאספקת גז ולארוך טווח. על פי ההערכות, בשלב הראשון מדובר בכ-1.5 BCM לשנה ולתקופה של 15 עד 20 שנה, היא כמות הגז שחסרה לחברה לישראל כדי להפעיל את כלל תחנות הכוח שהיא מתכננת להקים.

נובל ממליצה להתחיל בשני קידוחים נוספים

עיון בדו"חות מעלה שנובל אנרגי', היא שותפתה העיקרית של דלק קידוחים וקבלנית הקידוח בכל חיפושי הגז שבוצעו עד היום מול חופי ישראל, ממליצה לנצל את תקופת הזמן שאסדת הקידוח סדוקו אקספרס שוכנת בישראל במסגרת קידוח "תמר" כדי להתחיל בשני קידוחים נוספים.

הראשון הוא ברישיון אלון A ("תנין" 1) והשני הוא רישיון חנה ("דולפין" 1). מדובר בקידוח ראשוני בלבד שעלותו כ-50 מיליון דולר ותכליתו קיצור לוחות הזמנים במקרה ויוחלט להמשיך בזוג הקידוחים החדשים גם בעתיד.

הרווחים ירדו

הגידול בהוצאות קידוח לוויתן 2 בשל התקלה שנגרמה בו ושהובילה מאוחר יותר לנטישתו הביאה את השותפות בו לרשום הוצאה גדולה בגינו, מה שגרם להן לירידה ברווח הנקי. הרווח הנקי של אבנר ירד ב-29.5% ל-10.5 מיליון דולר, זאת למרות זינוק של כ-61% במכירות הגז נטו ל-35.2 מיליון דולר.

סיבה נוספת לירידה ברווח הנקי של אבנר ודלק קידוחיםהשותפות גם בפרויקט ים תטיס היא היישום של חוק הוצאות בגין קידוחי נפט וגז שיושם לראשונה בחודש אפריל. נציין שהחוק הוא תולדה של ועדת ששינסקי שהמליצה להעלות את התמלוגים על רווחי הנפט והגז.

הכנסות דלק קידוחים ממכירת גז בים תטיס עלו גם כן ב-61% בעקבות הגברת התפוקה מהמאגר בשל הפיצוצים החוזרים ונשנים בצינור הגז ממצרים. הרווח של מחזיקי יחידות ההשתתפות של דלק קידוחים עמד על 11.1 מיליון שקל, ירידה לעומת 14.9 מיליון דולר ברבעון המקביל.

דלק קידוחים זקפה לעצמה הוצאות של 11.6 מיליון דולר בעקבות הפסקת קידוח לווייתן 2. השותפות ציינה כי היא רכשה בעבר ביטוח המכסה אותה עד לעלות של 200 מיליון דולר. ב-2 באוגוסט קיבלה השותפות מכתב מיועץ שמעריך כי השותפות תקבל פיצוי על הנזקים שנגרמו לה וזאת תמורת השתתפות עצמית של 1.2 מיליון דולר.

נכסי הגז והנפט של דלק קידוחים עלו מ-238.3 מיליון דולר ל-341.8 מיליון דולר נכון לתום הרבעון. העלייה מגיעה בעיקר עקב השקעות של 77 מיליון דולר בפיתוח פרויקט תמר וכן מהשקעות של 29 מיליון דולר בפיתוח פרויקט לווייתן.

תזרים המזומנים נטו ששימש את דלק קידוחים לפעילות השקעה הסתכם ב-100 מיליון דולר במחצית הראשונה, זאת בהשוואה ל-28 מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד.

תגיות