אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"השקענו שנים בקריירה, ועדיין אין לנו מושג מאיפה יהיה לנו כסף לדירה" צילום: עמית שעל

"השקענו שנים בקריירה, ועדיין אין לנו מושג מאיפה יהיה לנו כסף לדירה"

משפחת אדם, רמת גן: "שנינו מצליחים ובתפקידי ניהול, אבל לא משתכרים מספיק כדי להתעלם ממחיר של מוצר שרוצים לקנות"

28.08.2011, 08:17 | הדס שפר

מי אתם: אורלי (35) ויובל (34) אדם, הורים ליואב (בן שנה). מתגוררים בשכירות בדירת 3.5 חדרים ברמת גן בת 80 מ"ר. אורלי היא אשת קבע ועובדת כיועצת ארגונית במרכז הציוד של אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה בצה"ל, ויובל הוא מנהל מוצר בחברת הייטק.

מעמד ביניים זה: "אנשים שמשתכרים מספיק כדי לשלם את רוב המסים במדינה ומחזיקים את המדינה על כתפיהם, אבל לא מספיק עשירים כדי לחיות ללא דאגות. עובדים כל החיים, משלמים מסים, עושים מילואים, עומדים בתור. בשאיפה מגיעים לזיקנה עם מספיק כדי לחיות בכבוד ולעזור לילדים. שנינו מצליחים מקצועית ומרוויחים לפחות כמו ההורים ובתפקידי ניהול, אבל לא משתכרים מספיק כדי להיחשב עשירים או להתעלם ממדבקת המחיר של המוצר שאנחנו רוצים לקנות".

משפחת אדם. אורלי, יובל ויואב בן השנה, צילום: עמית שעל משפחת אדם. אורלי, יובל ויואב בן השנה | צילום: עמית שעל משפחת אדם. אורלי, יובל ויואב בן השנה, צילום: עמית שעל

הוצאות: שכר דירה: 4,700 שקל לחודש. ארנונה: 400 שקל לחודש. מים וגז: 200 לחודש. חשמל: 500 שקל לחודש. מטפלת: 4,000 שקל לחודש. רכב ואופנוע: 6,000 שקל לשנה. רישיונות: 1,800 שקל לשנה. דלק: 1,150 שקל לחודש. תיקונים וטיפולים: 300 שקל לחודש. אוכל וחומרי ניקוי: 1,300 שקל לחודש. הוצאות תינוק: 300 שקל לחודש. אינטרנט וטלפון נייח: 200 שקל לחודש. טלפון סלולרי: "על חשבון העבודה". ביטוחי דירה ובריאות: 280 שקל לחודש. חדר כושר: 350 שקל לחודש. סך הכל: 14,330 שקל לחודש.

מותרות: חופשות: "פעם בשנה נוסעים לנופש קבע מטעם הצבא". בילויים: 1,500 שקל לחודש ("קרוב לחצי על הבייביסיטר"). בגדים: 150 שקל לחודש ("בעיקר תווים מהצבא ומתנות לחג מהעבודה").

אוברדרפט: "נשאר לנו קצת חודש בסוף הכסף. מגיעים לתחילת החודש עם מינוס של 2,500 שקל".

עזרה מההורים: "הם מנסים: קנו לנו כיסא לאוטו, תורמים תווי קנייה לסופר. אם יום אחד תהיה לנו דירה, זה בזכותם. קשה להסתדר בלעדיהם".

מה מעצבן אותנו: "עשינו כל מה שההורים אמרו: סיימנו בית ספר, שירתנו בצבא ועשינו תארים באוניברסיטה. השקענו שנים בבניית קריירה ואנחנו זהירים בהוצאות, ועדיין, אין לנו מושג מאיפה יהיה לנו יום אחד כסף לדירה או כדי לעזור לילדים כמו שההורים עוזרים לנו. כל שנה נהיה פה יותר יקר, יותר קשה ויותר מתסכל. אין חלוקה צודקת של העושר".

מסר: "צריך לשנות בצורה מהותית את סולם הערכים במדינה. זה לא רק להעביר כסף ממשרד ממשלתי אחד לאחר, אלא לייעל את הממשל, לאזן את חלוקת הנטל ולהתחיל להשקיע שוב בדברים שיגרמו לכך שיהיה פה טוב לכולם. אנחנו לא מתייאשים, רק עייפים. תמיד 'נכנסים מתחת לאלונקה' כשצריך - אבל מצפים שהיחסים עם הממשל יהיו קצת יותר הדדיים".

תגיות

177 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

177.
מה..אתם רק רציניים
יש אזורים אחרים במרכז שאפשר לשלם שכר דירה הרבה פחות ..חשמל 500 ש"ח לחודש זה הגזמה בחודשים זה מה שאני משלמת ואנחנו 2 מבוגרים ו 2 פעוטות 4000 ש"ח למטפלת נו באמת אני משלמת 1800 ש"ח ברור שבאזור שלכם זה הרבה יותר אבל 4000 ש"ח זה המון וגם אני גרה במרכז ברור שאתם עובדים קשה ומותר לכם וזה הכיס שלכם אבל תצפו לתגובות כי פתחתם את כל החשבון שלכם בפני כל מדינת ישראל אבל בעניין שלזוגות צעירים נורא קשה לקנות דירה במדינה הזו מסכימה עם כל מילה המחירים מאוד גבוהים ולא הגיוניים. ונמאס לקרוא שאנשי קבע הם הם אוכלי חינם ..יש אנשים שרוב השבוע בצבא בלי להיות עם המשפחה רק עובדים ובקושי מקבלים תמורה כספית אנחנו גרים בדירה 3 חדרים 65 מטר בקושי עם 2 פעוטות אבל זה החיים לא יעזור להתלונן ולהתפנק ובאמת צריך שמשהו במדינה הזו השתנה כי המחאה שהייתה בנתיים ... תעלומה
אסנת , מרכז  |  04.11.11
176.
מה רוצים מהם???
מבחינתי כל הוצאה שמפורטת פה היא לגיטימית ביותר, וחלקן אפילו נשמעות לי נמוכות - רק 1600 ש"ח על אוכל+ חומרי ניקוי + הוצאות תינוק?? לי יש בערך הוצאות כפולות מזה ואנחנו לא חיים על קויאר ושמפניה!. גם אני גרה ברמת גן, משלמת 4000 על מעון + מטפלת שתוציא את הילדה מהמעון עד שאני מגיעה הביתה ( מה לעשות שכדי לעבוד במשרה מלאה 08:30-17:30 זה אומר להגיע בפועל הביתה רק ב 18:15) קל להגיד שהם מפונקים ואיך הם מעיזים ל"בזבז" 1500 ש"ח על בילויים. זה לא בזבוז! זו השקעה בזוגיות, באיכות החיים, ברווחה נפשית! מה עם עוד המון הוצאות שבכלל לא מפורטות פה- מתנות לארועים של משפחה וחברים, תחזוקה שוטפת של הבית, ביגוד להם ולילד וכו', ומה הם יעשו כשבעז"ה יוולד ילד נוסף? ואולי שניים? אני חושבת שמשפחה בה ההורים עובדים במשרות מלאות צריכה שתהיה לה היכולת לצאת לנופש, לבילוי וכמובן- לחיסכון במקרה שלנו- התמזל מזלנו שיש לנו הורים שיכלו לעזור לנו לקנות דירה קטנה בפריפריה שאותה אנחנו משכירים ושוכרים דירה ברמ"ג כי כמובן שעם כל העזרה זה לא הספיק לדירה ב"אזור יוקרה" כזה... אין לנו ספק שללא עזרתם לא היינו יכולים לעשות זאת, ואני רואה את התסכול של חברים שלנו שחנוקים תחת כל הנטל בלי תקווה לדירה משלהם גם לא בפריפריה בואכה חדרה.... זוג שעובד ומרוויח לא צריך להסס אם לקנות לילד מעדן בסופר, אם לקנות בשר או אם לקנות חולצה חדשה פעם בחודש. לאן הגענו??
יולי , רמת גן  |  31.08.11
174.
לפני 10 שנים לא היה לי כסף ...
מה שנכון, אולי, יכולתי לקנות משהו לפני 4-5 שנים, בדיוק אחרי מלחמת לבנון השנייה, אבל פיספתי את הרכבת. לגבי השכירות, זה לא כ"כ פשוט כמו שאתה מתאר. מי שלוקח משכנתא חייב להבין, שרוב התשלום בהתחלה הולך לריבית, ורק החלק הקטן הולך לקרן, אם בכלל (למשל, המדד עלה והחוב גדל, למרות התשלום !). זה נקרא לוח שפיצר.עד לפני כמה חודשים אפשר היה לקחת רוב הכסף צמוד פריים(במסלול זה החוב תמיד יורד !), אבל החגיגה נגמרה. לכן אני לא מבין את אלה שלוקחים משכנתאות מטורפות (נגיד, מעל 500 אלף שקל). הם לא חוסכים כלום לעומת שכ"ד, ההפך הוא הנכון. החוב שלהם רק גדל עם הזמן ! למרות תשלומי המשכנתא = כל התשלומים נזרקים לזבל. מצד שני, אנחנו לא חייבים לאף אחד אגורה, ומהכסף שסגור בפק"מ מקבלים 2200 שקל בחודש (3% בשנה מינוס מס), שזה מספיק ל-2/3 של שכ"ד. נכון, החסכון נשחק, אך מי מבטיח שערך הדירה שאקנה לא יירד גם כן ?
ל-169 ו-158 מ-101/160  |  28.08.11
לכל התגובות