אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרסום ראשון: אפליקציית אונאבו לחיסכון במחיר הגלישה מגיעה לאנדרואיד צילום: דימיטרי שבצ'נקו

פרסום ראשון: אפליקציית אונאבו לחיסכון במחיר הגלישה מגיעה לאנדרואיד

אחרי אפליקציית האייפון, הסטארט-אפ הישראלי שמצמצם את נפח הגלישה הסלולרית נוחת גם במערכת ההפעלה של גוגל. "הצרכנים כיום צריכים לספור את המגה-בייטים", אומר ל"כלכליסט" המנכ"ל גיא רוזן

30.08.2011, 17:57 | שי ענבל

חצי שנה לאחר השקת אפליקציית אונאבו לאייפון, חברת הסטארט-אפ הישראלית מרמת גן עושה את הצעד המתבקש הבא, ומשיקה את האפליקציה שלה למערכת ההפעלה אנדרואיד. את האפליקצייה ניתן להוריד מהאנדרואיד מרקט דרך הקישור הבא, והיא מיועדת למי שמשתמשים בגרסה 2.2 ומעלה של מערכת ההפעלה.

אונאבו, שהוקמה בידי גיא רוזן ורואי טיגר, מאפשרת למשתמשים לעקוב אחר צריכת ה-Data הסלולרית שלהם, ולנקוט צעדים אקטיביים כדי לחסוך בנפח הגלישה - באמצעות טכנולוגיית דחיסה מבוססת ענן שפועלת ברקע. כיום היישום לאייפון תומך בצמצום הצריכה של למעלה מ-75 אלף אפליקציות.

"ההצלחה של אונאבו היא כלל עולמית, מעל ומעבר למה שציפינו", אומר ל"כלכליסט" המייסד והמנכ"ל גיא רוזן. "הסיבה לכך נובעת מזה שיש היום תמורות מאוד גדולות בנושא חבילות הגלישה ברחבי העולם, ומתחילים להגביל את המשתמשים. בארה"ב, למשל, רק בשנה האחרונה גם AT&T וגם ורייזון ביטלו את התוכנית לגלישה בלתי מוגבלת. עכשיו הצרכן צריך לספור את המגה-בייטים".

לדברי רוזן, הדרישה לאפליציית אנדרואיד הופיעה כמעט מרגע השקת היישום לאייפון. "התחלנו מאייפון וידענו שאנחנו מיד הולכים לעבור לאנדרואיד - זו הבקשה הפופולרית ביותר שקיבלנו".

מה הייחוד של האפליקציה לאנדרואיד לעומת זו של האייפון?

אפליקציית האנדרואיד של Onavo. אפשרות לעקוב אחרי צריכת הנתונים של כל יישום ולמנוע ממנו לפעול ברקע אפליקציית האנדרואיד של Onavo. אפשרות לעקוב אחרי צריכת הנתונים של כל יישום ולמנוע ממנו לפעול ברקע אפליקציית האנדרואיד של Onavo. אפשרות לעקוב אחרי צריכת הנתונים של כל יישום ולמנוע ממנו לפעול ברקע

"מה שמבדיל את אנדרואיד מאייפון הוא שזו מערכת מאוד פתוחה. לצד היתרונות יש גם בעיה לא קטנה: כל אפליקציה יכולה לפעול ברקע ללא רשות ולצרוך נתונים, גם אם לא הפעלתי אותה חודש, ויש סוג של נזילה. מרגע שאני מדליק את המכשיר כל האפליקציות 'מתעוררות'. באנדרואיד סט האתגרים הוא שונה, ולכן בינתיים לא הפעלנו עדיין את טכנולוגיית הדחיסה מהאייפון. אבל זה יגיע בגרסה הבאה".

"באנדרואיד אנחנו נותנים את האפשרות לראות מה אוכל את החבילה, וכן לקבל התראות על אפליקציה ש'מתעוררת' ומתחילה לצרוך מידע - מה שיכול ליצור בעיה קשה מבחינת הצרכן, הבשורה החשובה ביותר היא שקיימת האפשרות לחסום אפליקציות ספציפיות במכשיר מלצרוך מידע. אני יכול, למשל, להגיד ליישום מסוים להוריד מידע בעת חיבור WiFi בלבד".

למה השקתם את האפליקציה לאנדרואיד בלי טכנולוגיית הדחיסה?

"לא רצינו לתת לאנשי האנדרואיד להמשיך לחכות. 'זליגת הגלישה' היא בעיה כל כך כאובה באנדרואיד, שהאפשרות למנוע אותה היא כבר משמעותית".

תגיות