אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אולטימטום לאידלמן: בטל בתוך 48 שעות את ההסכם עם האוצר צילום: אריאל בשור

אולטימטום לאידלמן: בטל בתוך 48 שעות את ההסכם עם האוצר

98 מתמחים ומומחים מאיכילוב התפטרו במחאה על פסק הדין מהבוקר, שקרא להם לשוב לעבודתם באופן מיידי; גם בבתי חולים אחרים מתפטרים עשרות מתמחים אחרים, והתפטרותם תיכנס לתוקף תוך 30 יום

04.09.2011, 21:21 | מיקי פלד

בעקבות פסק הדין שניתן הבוקר, 98 רופאים בביה"ח איכילוב הודיעו עד כה על התפטרותם, כשרובם מתמחים. יצויין כי לראשונה הגישו את התפטרותם גם מספר מומחים בבית החולים. כזכור, 150 מתמחים באיכילוב הגישו התפטרותם במקור. בביה"ח 300 מתמחים בסך הכול.

כמו כן, היום החליטו המומחים להציב אולטימטום ליו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר אידלמן. הם דרשו לבטל תוך 48 שעות את ההסכם בין משרד האוצר לרופאים, אחרים מתכוונים להקים ארגון חדש.

ועדי הרופאים של בתי החולים איכילוב בתל אביב, מאיר בכפר סבא, רמב"ם בחיפה ואברבנאל בבת-ים פנו באמצעות עו"ד סיגל פעיל ואשר סלע ממשרד אריאל שמר, ליו"ר הסתדרות הרפואית, ד"ר לאוניד אידלמן, בדרישה כי יודיע על ביטול החתימה על ההסכם הקיבוצי החדש. הם דורשים ממנו להודיע כי בשלב זה להסכם אין תוקף של הסכם קיבוצי מחייב.

לא רק באיכילוב

גם בבתי חולים אחרים מתפטרים עשרות מתמחים אחרים, בהם 24 בבילינסון (במקור הגישו התפטרותם 72 מתוך 230), ו-15 בביה"ח מאיר בכפר סבא (בגל ההתפטרות הראשון התפטרו 112 מתוך 170 מתמחים במאיר). בבתי החולים הדסה ורמב"ם עוד לא הוגשו מכתבי התפטרות חדשים.

התפטרות הרופאים תיכנס לתוקף תוך 30 יום. בשעות אלה מתכנסים מובילי מאבק המתמחים במטרה לבדוק ולהחליט על הצעדים הבאים בהם יינקטו לאור פסיקת בית הדין הארצי לעבודה מהבוקר.

 

בית הדין לעבודה קיבל הבוקר את בקשת המדינה והוציא צווי מניעה נגד התפטרות המתמחים בנימוק שאינה חוקית, שכן היא נעשתה באופן קולקטיבי. ההתפטרות שהוגשה היום מוגדרת כאישית.

בדף הפייסבוק של המתמחים הופיעו קריאות לתבוע תובענה ייצוגית את משרד הבריאות על אי-אכיפת חוקי העבודה בבתי החולים, ללא קשר להסכם בין הרופאים למשרד האוצר. בין השאר, מדובר על אי-מתן יום מנוחה בשבוע למתמחה שעשה תורנות ביום שישי ואי-אכיפת התקנה שאוסרת על עבודה לאחר 26 שעות תורנות.

ד"ר ניב מרום, ממובילי מאבק המתמחים, אמר הבוקר ל"כלכליסט" בעקבות פסק הדין, "אני שוקל מה לעשות בעצמי. אני לא משפטן, אבל יודע שבבסיס ההחלטה להתפטר עומדת התחושה כי מערכת הבריאות הציבורית כיום עושה רפואה שמסכנת חיי אדם. יום אחד, כשתקום ועדת חקירה על הרפואה הציבורית, אני רוצה לדעת שהתרעתי ונאבקתי".

"ראשי ההסתדרות הרפואית היו שותפים להשפלת הרופאים"

   

מעמותת מרש"ם, המייצגת את המתמחים שהגישו את מכתב ההתפטרות, נמסר כי "מכיוון שראשי ההסתדרות הרפואית היו שותפים להשפלת הרופאים, קוראת העמותה לכל רופא לשקול את חברותו בהסתדרות הרפואית". מהעמותה נמסר עוד, כי פסק הדין ייבחן על ידי עו"ד טל קורת שייצגה אותה בבית הדין וכי יישקלו אלטרנטיבות שונות.

"נקיים את החלטת בית המשפט אבל חובת כולם לזכור שזכויות האדם לעבוד בכבוד גוברות על כל חוק, גם השופטים יודעים שלא ניתן לכפות על אף אדם להיות שופט, להיות שוטר או להיות רופא. מדובר במשבר מוסרי חסר תקדים בו אלפי רופאים כאלה שהתפטרו וכאלו שלא התפטרו, זועקים בצורה חדה וברורה כי אינם יכולים לבצע את תפקידם בתנאים הקיימים במערכת הבריאות הציבורית", נמסר מהעמותה.

עוד נמסר מהעמותה כי "המצב אליו הגענו הוא פשיטת רגל מוסרית. ראש הממשלה המקבל טיפול פרטי מטובי הרופאים אינו רואה ממטר את האזרחים אשר יגיעו לחדר המיון וייפגשו רופאים ממורמרים, מותשים ומי שהפכו בעל כורחם לעובדי כפייה בפעם הראשונה בתולדות המדינה. במקום שראש הממשלה ושר הבריאות, בנימין נתניהו, יתמודד עם המשבר, הוא שולח את שליחיו לבית הדין לעבודה עם צווי מניעה במטרה לכבול את הרופאים לבתי החולים, למקום עבודה אותו בחר כל אחד ואחת מהם באופן אישי לעזוב בשל תנאי עבודה מבזים הפוגעים ומסכנים חיי חולים. ההסתדרות הרפואית התייצבה נגד רופאיה הצעירים בבית המשפט וייצגה את עמדות האוצר באופן בוטה וגס. ראש צוות המו"מ מתראיין בגילוי לב ומספר שהם השיגו את כל מה שרצו במו"מ – אין עדות טובה מכך עבורנו הרופאים לכישלון הקולוסאלי של המו"מ".

סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בירך על החלטת בית הדין לעבודה וקרא לכל הרופאים לשוב לעבודתם ולשלב ידיים לטובת הרפואה הציבורית בישראל. "מדובר בהחלטה חשובה המחזקת את ההסכם הקיבוצי שהושג, ושיש בו כדי לייעל את מערכת הבריאות תוך העדפה לפריפריה והטבה לכלל הרופאים. משרד הבריאות ידבוק בהסכם וידאג לבצעו ככתבו וכלשונו".

תגיות

35 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

34.
מה שמעצבן בכל הסיפור הזה של השתוללות המתמחים
הוא שבמהלך המו"מ (157) אידלמן פנה לכל ציבורי הרופאים ושאל מה לדרוש מה לבקש מה אתם מציעים וכולם נתנו ברכתם לשורת הדרישות איתה הוא הלך לאוצר ולמשרד הבריאות. קיבל את הדרישות או לפחות את רובן הגדול וכעת פתאום כולם לא מרוצים. אבל אתם שלחתם אותו עם הדרישות האלה!!! מה קורה כאן?. או שיש כאן הסתה פרועה נגד המדינה, או שהרופאים השתגעו, או שמילה זו לא מילה. אם שלחתם את הנציג הרשמי שלכם עם רשימת דרישות, איך אתם לא מרוצים כעת??????
ש  |  05.09.11
33.
צריכים לעזוב את ההסתדרות הרפואית לאלתר!!!!!!!!!!!!!!!
ולאחר מכן לדרוש חוזה אישי. נקודה. לא ייתכן ש 1000 מתמחים עלולים למוטט את בתי החולים מצד אחד (כלומר, יש מחסור במתמחים ולא ניתן תוך 30 יום למצוא להם תחליף), ומצד שני שהם מרוויחים כל כך מעט... אם באמת רופאים צעירים הוא מצרך נדיר ויש חוסר שלהם - עלות השכר שלהם אמורה להיות בהתאם! ואם לא כך הדבר - אז הארגון שלהם דופק אותם בשירות המדינה - תעזבו אותו ומהר!
אחת שאכפת לה  |  04.09.11
31.
תעברו לפריפריה.
אתם טוענים שדואגים לרפואה הציבורית. אם נכון הדבר, תעברו לפריפריה כדי לחזק את הרפואה איפה שנחוץ וגם תקבלו תוספות ומענקים שגם יטיבו אתכם. נכון שכולם רוצים לגור ולעבוד במרכז. איך נחזק את הפריפריה אם כולם יקבלו אותו שכר במרכז, ויחלקו דירות ל"מסכנים" שלא יכולים להתרחק 10 קילומטר מגוש דן.
שייקה , רמת גן  |  05.09.11
לכל התגובות