אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רגע לפני שהאונייה טובעת: נאוסיטי שיפרה הצעתה לבעלי האג"ח של דוראה צילום: מיכאל קרמר

רגע לפני שהאונייה טובעת: נאוסיטי שיפרה הצעתה לבעלי האג"ח של דוראה

לפי הצעתה החדשה של נאוסיטי, היא תשקיע בדוראה כ־45 מיליון שקל ותקבל תמורתם 65% ממניות דוראה, הנסחרת בבורסה לפי שווי שוק 13 מיליון שקל בלבד

11.09.2011, 07:07 | לירוי פרי

רגע לפני שהאנייה טובעת, שלב נוסף בניסיון להצלת חברת האחזקות דוראה. בסוף השבוע האחרון הצליח בעל השליטה בדוראה, בצלאל איגר, לדחות את הקץ ואולי אף להציל את החברה.

חברת נאוסיטי, שבשליטתו של אהוד בן ש"ך, את הצעתה להשקעה בדוראה, תוך שהיא מקטינה את היקף התספורת לבעלי איגרות החוב מ־63% לכ־35%, אך דורשת מנגד לקבל אופציה זולה להרחבת השליטה בחברה וכן פריסה אגרסיבית של החוב.

במצב הדברים הנוכחי צריכים בעלי האג"ח לשקול את האופציות העומדות מולם, תוך בחינת הערך שיקבלו במתווה של פירוק.

לפי הצעתה החדשה של נאוסיטי, היא תשקיע בדוראה כ־45 מיליון שקל ותקבל תמורתם 65% ממניות דוראה, הנסחרת בבורסה לפי שווי שוק 13 מיליון שקל בלבד. בנוסף דורש בן ש"ך לקבל אופציה בת ארבע שנים לרכישת 20% נוספים מדוראה, לפי שווי חברה של 50 מיליון שקל. משמעות הדבר היא שהזרמת 10 מיליון שקל בלבד תגדיל את האחזקה של נאוסיטי בדוראה ל־85%.

לבעלי האג"ח, הזכאים לקבל במיידי כ־210 מיליון שקל החל מטווח הזמן המיידי, מציע בן ש"ך תמורה כוללת בהיקף של כ־120 עד 140 מיליון שקל. זאת על ידי פירעון מיידי של 15 מיליון שקל כשיאושר הסדר החוב. את שאר החוב, בסך 195 מיליון שקל, מבקש בן ש"ך למחוק, ולהעמיד כחלופה שתי סדרות אג"ח חדשות בפריסה אגרסיבית.

הסדרה הראשונה תהיה על סך 72.5 מיליון שקל ותיפרע בארבעה תשלומים, החל מ־2017 ועד 2020. הסדרה תהיה צמודת מדד ותישא ריבית שנתית ממוצעת של כ־4.9%. אם לא די בפריסה זו, הרי שהסדרה הנוספת על סך 40 מיליון שקל תישא ריבית של 1.85% בלבד ותיפרע בתשלום בודד ב־2020. זאת גם ניתנת להמרה למניות דוראה, ולא ברור עדיין אם מדובר בהמרה כפויה - מה שהוכח בעבר ככלי מסוכן שעלול לשחוק את ערך ההשקעה של בעלי האג"ח.

בשונה מהצעתה הראשונה של נאוסיטי, זאת החדשה, מוותרת על התנאי המקדים, שלפיו נדרשת נדרשה דוראה לדאוג שהגירעון בהון העצמי (שעומד נכון לתום הרבעון השני על 107 מיליון שקל) יהפוך לכדי הון עצמי חיובי של 30 מיליון שקל. או במילים אחרות - דוראה לא נדרשת כעת למחיקת חוב אג"ח בהיקף של כ־140 מיליון שקל. שיפור נוסף ממהצעה הקודמת מדבר יצירת שעבוד מדרגה ראשונה על נכסי השוקולד של דוראה ברוסיה, ושעבוד מדרגה שנייה על מניות אורתם סהר, המשועבדות לבית השקעות פסגות.

ההצעה נוכחית מתייחסת גם לנושים המובטחים, קרן פסגות ובראשית, שלהן חבה דוראה כ־170 מיליון שקל בריבית שנתית גבוהה במיוחד של 8%. עבורם מוצעת הקצאת סכום לפירעון מוקדם שעדיין לא נקבע, כנגד הורדת הריביות. כדי להתחיל את המו"מ דורשים בן ש"ך ושותפיו כי ההחלטה על העמדת החוב עבור בעלי האג"ח ופסגות לפירעון מיידי, שאושרה ביום רביעי האחרון, תידחה למועד מאוחר יותר.

אם יאושר ההסדר נאוסטי תחזיק ב־65% מדוראה, בעלי האג"ח יחזיקו ב־30%, ובעלי המניות הקיימים - 5%. חלוקת האחזקות בחברה, אם וכאשר יאושר ההסדר, תיראה בשלב ראשון כך: נאוסיטי - 65%, בעלי האג"ח - 30% ובעלי המניות הקיימים - 5%.

 

אם תחליט נאוסיטי לממש את האופציה להגדלת השליטה כאמור היא תחזיק ב־85%, בעלי האג"ח ב־13%, ובעלי המניות הקודמים - 2%. יראה מבנה האחזקות כך: נאוסיטי - 85%, בעלי האג"ח - 13% ובעלי המניות הקיימים - 2%.

דוראה, כחברת אחזקות, שולטת בחברת הנדל"ן אורתם סהר(42%) המשועבדת לפסגות, ובליברטי (78%) המשועבדת לבראשית. דוראה השקיעה במזרח אירופה, בגרמניה ובאנגליה טרום המשבר של 2008, ומשלמת על כך מחיר גבוה.

מאז 2008 הפסידה דוראה קרוב ל־300 מיליון שקל וכעת בקופתה כ־20 מיליון שקל בלבד. באפריל האחרון הייתה צריכה לשלם כ־50 מיליון שקל למחזיקי האג"ח, אולם ביקשה דחייה וכעת מנסים להגיע הצדדים לפשרה באמעצות הסדר חוב כאמור.

תגיות