אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גורמים בענף התיירות: "חזרה למצרים לא נראית באופק" צילום: איי אף פי

גורמים בענף התיירות: "חזרה למצרים לא נראית באופק"

מאז המהפכה בתחילת השנה הופסקו הטיולים המאורגנים למצרים, אולם הישראלים ממשיכים לנהור לחופי סיני

11.09.2011, 16:33 | יסמין גיל

הטיולים המאורגנים של ישראלים למצרים לא נפגעו בעקבות התקרית בשגרירות הישראלית בקהיר בסוף השבוע, והסיבה: הם לא קיימים מתחילת 2011. לדברי גורמים בענף, מאז המהפכה המצרית שהביאה להדחת הנשיא חוסני מובארק מהשלטון, הפסיקו הביקושים לטיולים ביעד זה, שדווקא צמח בשנה שלפני.

"לפני המהומות זאת הייתה שנת שיא של ביקושים", אמר היום (א') ל"כלכליסט" מנהל איילה גיאוגרפית, אלי מאלי, "2010 הייתה שנה רגועה מאוד בגבול וזה השפיע על כל הפעילות. הוצאנו בשנה שעברה עשר קבוצות. אלא שעונת הטיולים במצרים היא בחורף, המהומות היו בינואר-פברואר, כך שבשוך המהומות הכל נפל. ביטלנו אז כ-150 איש שהיו רשומים לטיולים. גם בלי האירועים של סוף השבוע האחרון לא היו ביקושים למצרים. אין שם שלטון ברור ואנשים מחפשים יציבות כשהם נוסעים לחו"ל".

"מאז ינואר-פברואר, כשהייתה הפיכה, הטיולים לשם נקטעו", הוסיף מנכ"ל חולות נודדים, זיו בלאו, "לפני כן הייתה היענות מדהימה. בחורף בשנה שעברה הוספנו עוד טיולים נוכח הביקוש. אלא שבסוף ינואר השנה חזרה הקבוצה האחרונה שלנו, והקבוצות של פברואר-מרץ בוטלו". לדבריו, מדובר ביעד אטרקטיבי למטייל הישראלי: "זה יעד קרוב, מעניין מבחינה היסטורית, יש במצרים אוצרות רבים וגם הטיסה לשם זולה. אבל החזרה לשם לא נראית באופק".

במרכז ההזמנות של חברת הטיולים בריזה נשמעו דברים דומים: "היה לנו טיול בזמן המאורעות בתחילת השנה שהצלחנו לחלץ את אנשיו, ולאחר מכן ביטלנו ארבעה טיולים שהיו צריכים לצאת בינואר-פברואר. מאז לא הוצאנו עוד טיולים, ואני בספק אם נוציא לשם בקרוב, אלא אם המצב ישתפר. בשנה שעברה טיול למצרים הפך לטרנד, אך זה הפסיק מהר מאוד".

על פי נתוני רשות שדות התעופה, בין ינואר לאוגוסט 2011 נרשמה תנועה של 15.3 אלף נוסעים אוויריים בין המדינות, ירידה של 55% בהשוואה לאותם חודשים ב-2010. בין התאריכים 10-4 בספטמבר יצאו למצרים 121 נוסעים מישראל, והגיעו משם 247 נוסעים, מספרים זעומים לכל הדעות. לשאלה האם אל על מתכננת שינויים בטיסות שלה מתל אביב לקהיר בעקבות אירוע סוף השבוע, הסתפקו בחברה בתגובה: "אל על מפעילה טיסות לקהיר על פי הביקושים בקו. נכון לעכשיו מתוכננת לצאת טיסה ביום חמישי".

אלא שסקטור הטיולים המאורגנים, עוד טרם התאדה, היווה פן קטן יחסית בתנועה התיירותית מישראל למצרים. עיקר התנועה היא של ישראלים דרך גבול טאבה לחופי סיני. אלה ככל הנראה לא מתרגשים מאזהרות המסע: על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), בין ינואר ליולי השנה נרשמו כ-111 אלף יציאות של ישראלים דרך טאבה, ירידה של פחות מ-4% בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2010.

סקטור נוסף הוא התיירים מחו"ל שמשלבים טיולים בישראל ובמצרים גם יחד. על פי נתוני הלמ"ס, בין ינואר ליולי השנה נרשמו כ-52.3 אלף כניסות מבקרים דרך גבול מצרים לישראל, ירידה של 39% בהשוואה לאותם חודשים ב-2010. נשיא התאחדות המלונות, עמי פדרמן, הגיב על כך ואמר: "מאז פרוץ המהומות במצרים ועד היום נפגעה תנועת התיירות למצרים קשות. כתוצאה מכך נפגעה ישראל מהפסקת התיירות המשולבת: מצרים-ישראל. התדמית העכשווית של מזרח תיכון לא יציב וסוער משפיעה כמובן על הביקושים גם לישראל. אני מקווה שהמצב באזור יתייצב במהירה לטובת העמים והתיירות".

תגיות