אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט" - ועדת הריכוזיות בוחנת: הגבלת המינוף של הקבוצות העסקיות הגדולות צילום: אלכס קולומויסקי

בלעדי ל"כלכליסט" - ועדת הריכוזיות בוחנת: הגבלת המינוף של הקבוצות העסקיות הגדולות

נבחנה האפשרות להגביל את יכולות המינוף של קבוצות עסקיות עד לסף מינוף מסוים שיוגדר כמסוכן. סוגיה בוערת נוספת שמגובשת בימים אלו היא מיתון כוחם של בעלי השליטה בחברות ציבוריות

13.09.2011, 06:55 | תומר אביטל

ועדת הריכוזיות מחפשת דרכים להגביל את המינוף של הקבוצות העסקיות הגדולות במשק, כך נודע ל"כלכליסט".

גורם בכיר במשרד ראש הממשלה ציין כי בדיוני הוועדה נבחנה האפשרות להגביל את יכולות המינוף של קבוצות עסקיות עד לסף מינוף מסוים שיוגדר כמסוכן. רק אתמול חשף "כלכליסט" כי 40% מהאג"ח הקונצרניות בשוק הונפקו על ידי עשר הקבוצות הגדולות במשק - עדות לסיכון הרב הטמון בקבוצות אלו.

בוועדה, שצפויה לפרסם את מסקנותיה בימים הקרובים, שוקדים כעת על כמה נושאים ממוקדים שהוגדרו כבעייתיים. הגורם הבכיר במשרד ראש הממשלה אמר ל"כלכליסט" כי הוועדה תציג דו"ח שיכלול את הצעדים המדוברים, כגון הפרדת נכסים ריאליים ופיננסיים משמעותיים, התייחסות לחברות פירמידה והגבלת כהונה צולבת של דירקטורים.

סוגיה בוערת נוספת שמגובשת בימים אלו היא מיתון כוחם של בעלי השליטה בחברות ציבוריות. בוועדה מקווים לעשות זאת באמצעות חיזוק האסיפה הכללית בחברות, בהגדלת מספר הדירקטורים החיצוניים, באופן מינויים או בהרכב מקבלי ההחלטות, בתקווה שכך יימנע מצב שבו ההכרעות מתקבלות על ידי שורה של מקורבים לבעלי השליטה.

לדברי הגורם, מדובר בהצעות "יצירתיות ודרמטיות", שעדיין לא הוצגו בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו. עם זאת, הוא יעודכן בקרוב ויכריע בעניינן.

לאחרונה הוועדה הגבירה את קצב עבודתה, ונועדה כמה פעמים בימים האחרונים, לרבות פגישה לילית במשרד האוצר בשבוע שעבר ופגישה נוספת אמש, שבה הוחלט על מועד פרסום המסקנות.

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
פעם קראו לזה מאפיה היום קוראים לזה ריכוזיות ....
אנשי המחאה צועקים על הקוטג או על הדיור או על הדלק וכו וכו למרות שהטענות צודקות בהחלט..אבל "הבעיה" היא לא לחסוך אלה להרוויח....כמובן שבלי מתן רשות לגוף לעשוק אותנו..וזה מה שקורה בארץ בכל תחום....אבל החוכמה לייצור כלכלה רווחית לרוחב האכלוסיה ולא למספר מצומצם של אנשים 5-15 הקניונים בלי הגזמה הם האויב הכי גדול של כלכלה צודקת...מכיון שרוב אנשי העסקים הפרטיים הם בתחום הקמעונות[ותשאלו כל כלכלן הוא יגיד לכם שההעסקים הפרטיים הם הם הקטר של משק טוב ומייצר עבודה והזדמנויות להצלחה...] להבדיל משוק ההעבדים של התאגידים הגדולים..מישהו ראה בסלקום או בפלאפון אנשים מעל גיל 30-40??? הקניונים גורמים באופן ישיר לסגירת עסקים ברחובות קרובים לכל קניון חדש שנפתח..אבל מילא אם היו גורמים לעסקים הישנים לעבור לקניון דיינו...[למרות השכירות הרצחנית שלמעשה מחזירה אותך לשכר של שכיר...אבל הבעיה הרבה יותר עמוקה כי הקניון פוגע בבעלי החניות ומוחק פרנסה של אלפי משפחות...ומוחק גם את בעלי ההעסקים הפרטיים בגלל שבקניון נותנים להכנס רק לרשתות...זה צריך להיות המאבק הראשון מכיון שהם חונקים את כל המשק המשק נהפך לקניון אחד ששייך לאדם אחד וחניות שבתוך הקניון שייכות לאדם אחד.... דרך אגב אתם יודעים איך קוראים בקבוצת אזריעלי לעצמם??? "משפחת" אזריעלי.....
מ , נתניה  |  13.09.11
3.
איזה שטויות
אלו המסקנות שקיבלו !!!!! כנראה הופעלו עליהם לחצים אדירים מהטייקונים ! הפתרונות האמיתיים לא נמצאים בתוך החברה ובהגבלות מינוריות כאלו הניתנות לעקיפה אלא ע"י : 1. איסור להחזיק מעל 15% ממגזר פעילות מסויים ( ביטוח , סופרים , סלולר וכו' ) , להכריח אותם למכור !!!! 2. איסור החזקת מניות ע"י מי שמוגדר בע"ש בחברות כפי שציינתי בסעיף 1 בבנקים !! 2 הדברים האלו יבטיחו תחרות במשק ואי סכנה של קריסת בנק , נורא פשוט , אבל המושחתים ובעלי השלטון לא יתנו לזה לקרות עד שבאמת תהיה פה מחאה אמיתית שתכניס את הטייקונים ואת חברי הועדות לבית הסוהר הציבור לא מטומטם ואם הוא מטומטם הוא לא ימשיך לשלם עוד הרבה זמן , יש פה אנשים שמבינים ומתחילים לטפטף לאלו שלא ובסוף כולם יבינו , ואז יהיה מאוחר מידי
פנינה  |  13.09.11
לכל התגובות