אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האמריקאים פסימיים: סבורים שצפוי מיתון נוסף צילום: בלומברג

האמריקאים פסימיים: סבורים שצפוי מיתון נוסף

על פי סקר שנערך לאחרונה, מרבית האמריקאים אינם מאמינים כי תוכניתו של אובמה ליצירת מקומות עבודה תסייע להפחית את האבטלה

14.09.2011, 11:15 | בלומברג

הפסימיות של האמריקאים בנוגע לכלכלה החמירה והאמון בשתי המפלגות נפל. 20% בלבד מאמינים שהמדינה במסלול הנכון ואילו 9% בלבד מאמינים שהכלכלה לא תיפול חזרה למיתון, כך עולה מסקר שערכה בלומברג בין התאריכים 12-9 בספטמבר.

עם זאת האמריקאים לא בטוחים לגבי הפתרונות. הם מודים בצורך באמצעים קשוחים להורדת הגירעון, כולל קיצוץ תכניות רווחה כמו ביטוח לאומי והעלאת מיסים לעשירים, ומסתייגים מקיצוצי הוצאות רבים אחרים.

המסר של הרפובליקנים צובר תאוצה, ו-57% מהנשאלים הודו שלדעתם הדרך הטובה ביותר ליצור מקומות עבודה היא באמצעות קיצוצי מסים והוצאות ממשלתיות, אך במקביל דימוי המפלגה הדרדר והציבור מתנגד לפתרונות אחרים שהציעה.

"המסים עומדים בלב המחלוקת מכיוון שהאמריקאים מחזיקים בשתי תפיסות מנוגדות", מסבירה ג'יי.אן סלזר, נשיאת מכון סלזר שערך את הסקר. "הם מעדיפים קיצוצים על פני עליית מסים, אך בהקשר של יעדים קצרי טווח לקיצוץ הגירעון, הם מעדיפים עליית מסים על פני קיצוץ בתכניות הרווחה".

כמו כן, עולה מהסקר כי מרבית האמריקאים אינם מאמינים כי תוכניתו של אובמה ליצירת מקומות עבודה אכן תעזור להוריד את שיעור האבטלה במדינה. שיעורי התמיכה באובמה נפלו לשפל בכל הקטגוריות הבוחנות את ביצועיו בעניינים כלכליים: 36% בלבד מהנשאלים תומכים במאמציו ליצור מקומות עבודה, 30% תומכים באופן בו התמודד עם הגירעון התקציבי ו-39% תמכו ברפורמה בטיפול הרפואי. שיעורי התמיכה בנשיא בנוגע ליכולתו ליצור מקומות עבודה ירדו לרמתם הנמוכה ביותר מאז נכנס לתפקיד – 45%.

"אני לא חושב שהוא עשה כמיטב יכולתו בנושא שוק העבודה", מסביר פול קפלן, מובטל בן 58 מפילדלפיה. "קיווינו שהכלכלה תשתפר, אך המצב רק החמיר. נראה שהאנשים בוושינגטון לא רוצים לשתף פעולה כדי לעבוד עבור העם".

במקביל, 27% בלבד מהנשאלים אומרים שמצבם טוב יותר היום משהיה בינואר 2009, כאשר נכנס ברק אובמה לתפקידו בשיאו של המיתון. מדובר בירידה מיוני, אז אמרו 34% שמצבם השתפר.

תגיות

3 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
מזל שיש בועות
אחרת הינו גומרים בהיפר אינפלציה ומחליפים כל חמש שנים מטבע ולא שלושים. עד שלא יפתרו משיטת החוב המטומטמת הזו יש שלוש יציאות לכלכלה וזה בכלל לא משנה עם זה נאו ליבראלי או קיינס או כל קשקוש אחר. ואלו הן האלטרנטיבות (תספרו לי אם מצאתם אחת נוספת): 1. היפר אינפלציה.(הגדלת היצע הכסף או החוב) 2. דיפלציה (הקטנת היצע הכסף או החוב) 3. פיצוץ בועה שבעצם מקטין את כמות הכסף ומחזיר את הכלכלה אחורה. במשבר של 2008 חישבו ומצאו ש-40% מהכסף בארה"ב נמחק בשל מחיקת החובות שם. אז בהצלחה לאמריקאים ולארופיים בבחירת הפתרון המתאים להן נ.ב את הנדלן הן כבר פוצצו
כלכלן  |  14.09.11
1.
השיטות הסוציאליסטיות לא עובדות
השיטות מבית היוצר של קיינס (ומלכך הפנכה שלו פרוגמן) פשוט לא עובדות. מה שכן קורה שכל פעם שיש משבר צריך להגדיל את המינון של הסמים אלו רק כדי לא להידרדר מיידית לקטסטרופה. המשק פיתח חסינות למעט מחירי הנכסים שעולים למימדים בועתיים - בכל משבר בועה אחרת - נדל"ן (משבר בנקי ההלוואה בשנות ה-80), טכנולוגיה (שנות ה-90) ושוב נדלן (2000). בידקו ותמצאו שמאחורי כל משבר יש הפקרות פיסקאלית (גרעונות תקציביים) ומוניטארית (ריבית נמוכה מהאינפלציה והדפסת כסף)
גירעוןשנתי 1.5טריליון וריבית 0 לא עזרו  |  14.09.11