אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעלי האג"ח בדוראה קיבלו את הצעת נאוסיטי צילום: מיכאל קרמר

בעלי האג"ח בדוראה קיבלו את הצעת נאוסיטי

בעלי החוב הסכימו להצעתו של אהוד בן ש"ך לתספורת של 35% ולפריסת החוב כלפיהם בשתי סדרות אג"ח חדשות עד 2020

15.09.2011, 07:23 | לירוי פרי

לאחר כמה בקשות לדחיית התשלום לבעלי איגרות החוב הצליח שלשום בצלאל איגר, בעל השליטה בדוראה, לקבל את הסכמתם של מחזיקי האג"ח להצעת הסדר החוב המשופרת שהציעה חברת נאוסיטי, שבשליטת אהוד בן ש"ך. הצעתה הראשונה של נאוסיטי נדחתה, כמו גם הצעתה של משפחת עמר מז'נבה (ד.נ.מ.ר) והצעתו האישית של איגר. כעת מתינים הצדדים לתום בדיקות הנאותות שעורכת נאוסיטי עד לחודש הבא, ולאחריה ייחתם הסדר החוב סופית.

בשבוע שעבר כבר החליטו בעלי האג"ח, שלהם חבה החברה כ־210 מיליון שקל, ובית ההשקעות פסגות שלו חייבת דוראה כ־65 מיליון שקל, להעמיד את החוב כלפיהם לפירעון מיידי. אלא שאז הגישו בן ש"ך ואנשיו בקשה מחודשת שמקטינה את היקף התספורת לבעלי האג"ח מ־63% בהצעה הראשונה לכ־35%. עם זאת, בן ש"ך דורש לקבל אופציה זולה להרחבת השליטה בחברה וכן פריסה אגרסיבית של החוב.

בעקבות זאת החליטו בעלי האג"ח מכלל הסדרות, אשר מיוצגים על ידי משרדיהם של עו"ד קליר בנימיני ושל עו"ד גיא גיסין, להעדיף את הצעתה של נאוסיטי על פני אופציה של פירוק. לפי ההצעה, נאוסיטי תשקיע כ־45 מיליון שקל תמורת 65% ממניות דוראה, אשר נסחרת בבורסה לפי שווי שוק כ־20 מיליון שקל. בנוסף דורש בן ש"ך לקבל אופציה בת ארבע שנים לרכישת 20% נוספים מדוראה לפי שווי חברה של 50 מיליון שקל, קרי הזרמת 10 מיליון שקל בלבד תגדיל את האחזקה של נאוסיטי בדוראה ל־85%.

לבעלי האג"ח מציע בן ש"ך תמורה כוללת בהיקף של 140–120 מיליון שקל. זאת על ידי פירעון של 15 מיליון שקל לכשיאושר הסדר החוב. את יתרת החוב בסכום של 195 מיליון שקל מבקש בן ש"ך להחליף בשתי סדרות אג"ח חדשות. סדרה אחת של 72.5 מיליון שקל צמודת מדד שתישא ריבית שנתית ממוצעת של כ־4.9% לפירעון בארבעה תשלומים, בשנים 2020–2017. הסדרה הנוספת על סך 40 מיליון שקל תישא ריבית של 1.85% בלבד ותיפרע בתשלום בודד ב־2020. סדרה זו תהיה ניתנת להמרה למניות דוראה, ולא ברור עדיין האם מדובר בהמרה כפויה, מה שעלול לשחוק את ערך ההשקעה של בעלי האג"ח.

הצעתה החדשה של נאוסיטי מוותרת על התנאי המקדים שלפיו נדרשה דוראה לדאוג שהגירעון בהון העצמי (107 מיליון שקל) יהפוך לכדי הון עצמי חיובי של 30 מיליון שקל, או במילים אחרות - דוראה לא נדרשת כעת למחיקת חוב אג"ח בהיקף של כ־140 מיליון שקל. שיפור נוסף הנו בדמות יצירת שעבוד מדרגה ראשונה על נכסי השוקולד של דוראה ברוסיה, ושעבוד מדרגה שנייה על מניות אורתם סהר שמשועבדות לבית ההשקעות פסגות.

ההצעה נוכחית מתייחסת גם לנושים המובטחים, קרן פסגות ובראשית, שלהן חבה דוראה כ־170 מיליון שקל בריבית שנתית גבוהה במיוחד של 8%. עבורם מוצעת הקצאת סכום לפירעון מוקדם שעדיין לא נקבע, כנגד הורדת הריביות.

תגיות