אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": לא רק אפסטור - 4 חנויות אפליקציות חלופיות לסמארטפונים

מדריך "כלכליסט": לא רק אפסטור - 4 חנויות אפליקציות חלופיות לסמארטפונים

החנויות הרשמיות של אפל וגוגל כוללות מאות אלפי אפליקציות, אבל יש להן גם חסרונות. קבלו את האלטרנטיבות

23.09.2011, 16:03 | שי ענבל

1. כל חנויות האפליקציות לאנדרואיד במקום אחד

All App Stores All App Stores All App Stores
אף על פי שהמרקט של אנדרואיד רק הולך ומשתפר, ישנן לא מעט חנויות חלופיות למכשירים עם מערכת ההפעלה של גוגל. חלק מהאפליקציות אינן נמצאות במרקט הרשמי, וחלק מוצעות להורדה בחנויות האחרות במחיר נמוך יותר. האפליקציה All App Stores לאנדרואיד מציגה קישורים לחנויות האלה: AppBrain, And AppStore, SlideME, Samsung Apps Handango ואחרות. כדי להפעיל את היישומים שתורידו משם, עליכם לוודא שהטלפון מאפשר קבלת אפליקציות חיצוניות: דרך יישום ההגדרות, היכנסו ל-Applications וסמנו וי על האפשרות Unknown Sources. כמובן, עליכם להיות זהירים - בחנויות הללו אפשר להיתקל בתוכנה זדונית פה ושם, וכדאי להפעיל אפליקציית אבטחה.

(להורדת All App Stores)

2. חנות האפליקציות לאייפונים פרוצים

Cydia Cydia Cydia
רבים ממכורי האייפון (או האייפד) כבר גילו את Cydia - חנות היישומים ל-iOS שמתחרה באפסטור של אפל, ומיועדת למכשירים פרוצים.

Cydia, שפתוחה על ידי ההאקר ג'יי פרימן (הידוע בכינויו סאוריק), מאפשרת לכל מי שברשותו אייפון פרוץ להוריד אפליקציות שלא עברו את אישור אפל, וכן "טוויקים" שונים שמשנים את פעולת מערכת ההפעלה - כמו ווידג'טים, גישה מהירה לכיבוי ה-GPS, ה-WiFi והבלוטות', הגדלת מספר האייקונים האפשריים, ערכות נושא ועוד. דוגמאות תוכלו למצוא פה.

משימת התקנת סידייה אינה מסובכת, והיא מתבצעת אוטומטית כחלק מתהליך פריצת המכשיר. כידוע, אחרי הפריצה מוסרת האחריות מהאייפון (עם זאת, כדי להחזיר את המכשיר למצב הראשוני ניתן פשוט לעשות Restore). כדי לפרוץ, ניתן להשתמש באתר כמו JailbreakMe, שעליו כתבנו בעבר. בכל גרסה חדשה לאייפון יש צורך לפרוץ את המכשיר מחדש, וכלי הפריצה משתנים תכופות.

(לפריצת המכשיר ולהורדת Cydia דרך JailbreakMe)

3. למצוא בקלות אפליקציות לאייפון ולאייפד

AppShopper אולי אינה אלטרנטיבה אמיתית לאפסטור, אבל בכל הקשור למעקב אחר אפליקציות חדשות, מציאה של יישומים שקיבלו הנחה וקבלת המלצות - היא נוחה יותר מהחנות הרשמית של אפל.

AppShopper AppShopper AppShopper

ל-AppShopper ממשק נוח, אפשרות להתחבר ולסנן קטגוריות ואפילו ליצור Watch List (כדי לראות מתי אפליקציה שרציתם הופכת לחינמית או זוכה להנחה). בנוסף תוכלו גם לגשת במהירות לביקורות על אפליקציות ומשחקים מרחבי הרשת, באתרים שעוסקים בכך - ולא רק לצפות בניקוד ובביקורות של האפסטור עצמה. וכמובן, כל יישום ניתן לרכישה בלחיצה, שתקפיץ את האפסטור במכשיר.

מחיר: חינם

(להורדת AppShopper)

4. חנות אחת, המון פלטפורמות

קרנה של GetJar אמנם ירדה מעט לאחרונה, בגלל עלייתן של חנויות אפליקציות אלטרנטיביות כמו Amazon App Store (שלא זמינה בישראל עדיין) ונטישת סימביאן מצד נוקיה, אבל עדיין מדובר באחד האתרים המובילים בעולם להורדת יישומים חיצוניים מהרשת. עם קטלוג מרשים לאנדרואיד, בלקברי, סימביאן, iOS ואפילו ג'אווה, קרוב לוודאי שמי שחשקה נפשו במשחקים חינמיים או ביישומים פופולריים ימצא ב-GetJar את מבוקשו.

אתר GetJar מותאם לגלישה דרך סמארטפונים וגם דרך טלפונים פשוטים. יש בו גם אפליקציה רשמית ונוחה לאנדרואיד, שהאפשרות להורידה מופיעה אחרי שמנסים להוריד יישום דרך האתר עצמו.

עוד כתבות:

מדריך "כלכליסט": מקצה שיפורים - לשדרג את האפליקציות המובנות באנדרואיד

5 משחקי מחשבה ממכרים לאייפון ולאייפד

תגיות