אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אייפקס מניחה הצעה חדשה על השולחן: 710 מיליון של למניות מבטח שמיר בתנובה צילום: איציק בירן

אייפקס מניחה הצעה חדשה על השולחן: 710 מיליון של למניות מבטח שמיר בתנובה

זאת לאחר שאתמול החל הדיון המשפטי בין הצדדים. אייפקס הבהירה כי ההצעות הקודמות לרכישת המניות מבוטלות. הבוקר חשף "כלכליסט" כי בין הצדדים היה פער של 20-15 מיליון שקל בלבד לסיום הסאגה

26.09.2011, 10:17 | מישל אודי

חברת מבטח שמיר שבשליטת מאיר שמיר דיווחה הבוקר (ב') כי קיבלה הצעה חדשה מקרן אייפקס לרכישת מניות החברה - 20.7% - בענקית המזון תנובה. הצעת אייפקס, בהנהלתה של זהבית כהן, עומדת על 710 מיליון שקל ולפי ההודעה כוללת תנאים נלווים שונים שלא פורטו.

רק בתחילת החודש הציגה אייפקס שני מתווים לסיום הפלונטר עם מבטח שמיר. תוך 10 ימים הייתה צריכה מבטח שמיר להחליט אם לקבל 680 מיליון שקל במזומן עבור החזקותיה בתנובה או לקבל סכום של בין 655 מיליון שקל ל-795 מיליון בהתאם לצמיחה של תנובה בשנתיים הקרובות.  

 

הבוקר, נחשף ב"כלכליסט" כי פער של 15–20 מיליון שקל בלבד הפריד בין רכישת מניותיה של מבטח שמיר בתנובה על ידי קרן אייפקס. ל"כלכליסט" נודע כי יו"ר אייפקס הציעה כ־700 מיליון שקל, בעוד שמאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר, דרש 720 מיליון שקל. מה שהפריע לעסקה היו תנאים נלווים לה, דוגמת שעבודים ותנאי תשלום.

כהן ושמיר נפגשו ביום שישי ובמוצ"ש האחרונים בניסיון להגיע לפשרה על מחיר מניות מבטח שמיר, כדי להימנע מדיון משפטי על חשיפת דו"חות תנובה. אתמול בבוקר הודיע שמיר כי אינו מוכן לקבל את ההצעה.

אתמול התקיים בין הצדדים דיון משפטי בראשותו של השופט אבי זמיר בו טען שמיר כי קיבל הסכמה מיו"ר רשות ני"ע דאז, משה טרי, כי לא יתבקש להציג את דוחות תנובה. בזמן כהונתו של זוהר גושן כיו"ר רשות ני"ע, ביקשה הרשות את הצגת נתוני תנובה ומאז חלפו כמעט שנתיים בהן מניית מבטח שמיר נמצאת בהשעיית מסחר.

במקביל, אתמול נרשם זעזוע בענף המזון כאשר זהבית כהן ומנכ"ל תנובה אריק שור נקראו לחקירה ממושכת ברשות הגבלים עסקיים.

ברשות ההגבלים, בראשותו של הממונה על הגבלים עסקיים פרופ' דיויד גילה, חושדים כי תנובה העלתה מחירים בעיקר בקטגוריות מוצרים שבהן העריכה כי הביקוש קשיח. בחברה העריכו כי הצרכנים ישלמו כל מחיר על מוצרים אלה ללא יכולת לעבור למתחרים בעלי כושר ייצור מוגבל. על פי ההערכות בשוק, בין קטגוריות אלה נמצאים הקוטג', גבינה לבנה וגבינה צהובה.

ל"כלכליסט" נודע כי החומר העיקרי שרשות ההגבלים דרשה מתנובה להעביר אליה הוא דו"ח של חברת הייעוץ מקינזי שהוכן עבור אייפקס לפני רכישת השליטה בענקית המזון בסוף 2007. העבודה הוכנה על ידי מקינזי בשיתוף הכלכלנית הראשית של תנובה ד"ר שולה פסח. חלק ממסקנות העבודה היו כי תנובה יכולה להעלות את מחירי הקוטג', הגבינה הצהובה והלבנה ב־15% לפחות מבלי שהביקוש למוצרים ייפגע.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
אסור לתת לאיפקס להשתלט על עוד מניות תנובה
האם מאיר שמיר וחברתו שימש כעלה-תאנה לשם עיסקת מכירת חברת תנובה לאיפקס? כל חברות המזון שאיפקס-תנובה השתלטה עליהם, צריכות לעבור לידיים אחרות. לא יתכן שאיפקס שולטת על: שוק החלב, הביצים, הבשר והעוף, מאמא-עוף, נקניקים, שמן זית ודבש יד מרדכי, סנפרוסט, מעדנות, שוק הירקות והפירות ועוד ועוד חברות. כשליטה יחידה בשוק המזון - איפקס עושה מה שהיא רוצה - מורידה איכות ומעלה מחירים. ואנו הצרכנים "אוכלים אותה" ומשלמים הרבה מאד כסף שעובר מכיסנו לכיס הפרטי של מנהלי איפקס ומנהלי תנובה בצורת משכורות במיליונים, בונוסים ודיווידנדים במיליונים.
בין  |  26.09.11
4.
תנובה עסק משתלם לאייפקס
לא האמינו שהם יכולים לחלוב את הציבור ולא את הפרות, תנובה הכתיבה מחירים גבוהיים שגרמו גם לכל המתחרות להעלות מחירים כאילו אין מחר. ואני שואל מה מונע מבעל הון בעולם להכנס היום לישראל לרכוש לדוג' את כל שוק הפסטות(סתם דוג') ולקבוע שהמחיר הוא פי 2. האם יש באמת הגבלים על החברות? כי כשרואים שכל מוצרי החלב של החברות הם אותו מחיר על האג' - סימן שיש פה משהו לא כשר.
עידן , חולון  |  26.09.11
לכל התגובות