אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירוג דלויט: תופין היא חברת ההייטק הצומחת ביותר בישראל

דירוג דלויט: תופין היא חברת ההייטק הצומחת ביותר בישראל

החברה מתמחה בניהול תוכנות אבטחת מידע לארגונים. הקדימה את וובספלאנט של יגאל אהובי ואת קנשו, העוסקת בפתרונות פרסום ברשת

26.09.2011, 17:31 | אסף גלעד
חברת אבטחת המידע תופין (Tufin) היא חברת ההייטק הצומחת ביותר בישראל - כך קבעה היום (ב') פירמת רואי החשבון Deloitte, בריטמן אלמגור זהר במסגרת "Fast50", התחרות השנתית המדרגת את 50 החברות הישראליות שהציגו את נתוני הצמיחה הגבוהים ביותר בחמש השנים האחרונות. בתקופה זו שבין 2006 ל-2010 צמחה החברה, המתמחה בניהול תוכנות אבטחת מידע לארגונים, ב-6,343%. תופין מתמחה, בין השאר בניהול פיירוולים בארגונים.

במקום השני בדירוג ממוקמת חברת וובספלאנט (WebsPlanet), חברת האינטרנט בבעלותו של יגאל אהובי, המאפשרת בניית אתרים ללא עזרה של מתכנת מקצועי, אשר מציגה צמיחה של 6,041% ב-5 שנים.

אל המקום השלישי הגיעה ענקית הפרסום המקוון קנשו (Kenshoo), אשר מייצרת פתרונות טכנולוגיים לניהול פרסום במנועי חיפוש וברשתות חברתיות עם שיעור צמיחה של 5,926%. לאחר מכן דורגו בעשירייה הראשונה, לפי סדר ההופעה, החברות MyThings, מזור, פונטיס, פרומיסק, טלמאפ, סינרון, אלגוסק ו-winbuyer.

מבין 50 החברות המדורגות השנה, 34 נכללו בדירוג בשנה שעברה ו-13 מתוכן נכללות בדירוג כבר ארבע שנים רצופות. חברת אבטחת המידע פרומיסק מצויה בעשירייה המובילה זו השנה השניה ברציפות עם 1,629% אחוזי צמיחה, וחברת סרגון נכללת בדירוג כבר למעלה מעשור, הפעם עם צמיחה של 58%.

הזוכה הגדולה של השנה שעברה, פונטיס, ירדה בשנה זו למקום השישי, תופין שדורגה שניה בשנה שעברה עלתה, כאמור, למקום הראשון, וחברת קונטרה שבשנה שעברה דורגה במקום השלישי, התדרדרה למקום ה-12. 

"החברות מעדיפות להירכש - וזו סכנה לשוק המקומי"

מניתוח תוצאות הדירוג עולה, כי 50 החברות שדורגו השנה צמחו ב-877% בממוצע וייצרו הכנסות מצרפיות בסך למעלה מ-15 מיליארד שקל, כאשר הכנסותיהן הכוללות של 10 החברות המדורגות במקומות הראשונים מסתכמות ב-350 מיליון שקל והן מעסיקות במצטבר כ- 850 עובדים. לשם השוואה, בשנה שעברה צמחו החברות ב- 740% בממוצע, יצרו הכנסות מצרפיות של 8.5 מיליארד שקל, הכנסותיהן של עשרת המובילות הסתכמו בחצי מיליארד שקל והן העסיקו בממוצע 1,000 עובדים.

בחינת תחומי הפעילות של החברות בדירוג השנה מעלה כי תחום התוכנה מוביל עם 38% מהחברות המדורגות, אחריו 18% מתחום התקשורת ו-12% הן בתחום מדעי החיים והן בתחום האינטרנט.

לדברי רו"ח יגאל בריטמן, ראש הפירמה: "בעשור האחרון אנו עדים לכך שחברות הייטק רבות בוחרות באסטרטגיית מימוש שונה מזו שהכרנו, ובמקום לצאת להנפקה ראשונית לציבור או לגייס משקיעים לצורך תפעול החברה הם מעדיפים להירכש לדאבוננו, על ידי חברות זרות. מתחילת שנת 2011 ועד היום בוצעו 7 הנפקות בלבד בהן גויס כ-90 מיליון דולר לעומת כ-50 עסקאות של מיזוגים ורכישות בהיקף של כשלושה מיליארד דולר. תהליך זה יכול להוות סיכון ממשי לשוק המקומי, שכן רכישות אלה מובילות לזליגת הידע אל מחוץ לגבולות המדינה".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
הבעיה בתחרות: סף כניסה נמוך מדי
סף הכניסה לתחרות הוא מכירות של 60 אלף דולר בלבד. זה נותן אפשרות לחברות בגודל קיקיוני להיות במקום הראשון. אילו יגדילו את הסף למליון דולר תוכלו לראות דרוג הרבה יותר משקף שכן גידול פי 60 יהיה 60 מליון דולר מכירות (ולא 3.6 מליון שמספיקים לזכיה במקום הראשון כיום)
דובון  |  09.10.11
4.
שטויות
הם מציגים את העלייה באחוזים ולא ברווח מעשי. אם חברה שהפסידה באופן תיפעולי ארבע מאות אלף דולר שנה קודמת ושנה לאחר מכן הפסידה רק חמישים דולר בשל פיטורים נרחבים, תראה זינוק מרשים מבחינה אחוזית אבל עדיין תיהיה חברה מפסידה. יש חברות שבקושי גומרות את החודש שנמצאות בעשרייה הפותחת
רענן , תל-אביב  |  08.10.11
3.
המדינה צריכה להשקיע בכל החמישים, כדי להבטיח שיגדלו ולא ימכרו לענקיות בחו"ל
יש עובדה מצערת, שחברות ישראליות עושות "אקזיט" מהר, בסכומים של 20-40 מליון דולר, במקום לגדול ולגדל פה את נייס או אמדוקס או צ'קפוינט הבאות. במדינתנו, קשה לחיות טוב כלכלית, והיזמים צריכים לראות קצת כסף בבנק כדי לקבל את השקט הדרוש להמשיך ולגדל חברה ולהעבירה מגודל קטן לבינוני ולגדול. היזמים לרוב רואים מול עיניהם את הצעת הרכש, מבינים שיצא להם מזה 2-4 מליון דולר, ושזה מה שיסדר אותם בחיים, בינתיים, ומוכרים, ואת הרווח הגדול על החברה הנמכרת, עושה החברה שקונה, רק שזה קורה בחו"ל, והחברה עוברת מפה, כמו גם מקומות העבודה הנוכחיים והעתידיים וכספי המיסים שהייתה יכולה לתת למדינת ישראל. תשכיל מדינת ישראל אם תיקח את חמישים החברות המובילות, ותשקיע בהן כעת, או לפחות באלה שברשימה יותר משנה, ותאפשר לחברה לגדול באמת ולזנק בערכה, ובכך בעצם תהנה המדינה מגידול בהכנסותיה היא.
צוק  |  02.10.11
2.
אלגוסק בעשריה הראשונה פעם שניה ברציפות.
אלגוסק בעשריה הראשונה פעם שניה ברציפות. ועוד תיקון: המשפט: "קונטרה שבשנה שעברה דורגה במקום השלישי, התדרדרה למקום ה-12." יוצר רושם מטעה. בלא שאכיר מידע פנימי - אפשר שחברה צמחרה בשנת 2010 באופן נאה מאד - נניח 60% שזה מכובד מאד לכל הדעות, ובשנת 2006 היא צמחה פי 3 יחסית לשנה שקדמה לה, אך במכירות נמוכות. קצה בגידול על פני 5 שנים ירד, אך החברה מצליחה מאד. האם זוהי התדרדרות? ודאי שלא.
29.09.11