אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ריבית המשכנתאות צמודת מדד עלתה ל-3.25% בממוצע צילום: shutterstock

ריבית המשכנתאות צמודת מדד עלתה ל-3.25% בממוצע

מדובר בהתייקרות המשכנתה בממוצע של 300-250 שקל בחודש למשק הבית למי שיקח עכשיו משכנתה, לעומת מי שנטל משכנתה צמודת מדד לפני חצי שנה

12.10.2011, 12:47 | שירלי ששון-עזר

בנק ישראל פרסם היום נתונים על עלייה נוספת בריבית צמודת מדד למשכנתאות לרמה של 3.25%. שיעור הריבית בחודש ספטמבר עמד על 2.19% ובאוגוסט על 2.08%. עליות אלה מתווספת לסדרת עליות הדרגתיות עליהן הכריז בנק ישראל בשנה האחרונה.

בחודש יולי 2010 הגיעה הריבית צמודת המדד לשפל היסטורי ועמדה על כ-2.18%. הריביות הנמוכות למשכנתהות משכו משקיעי נדל"ן רבים לשוק הנדל"ן ועל רקע עליית המחירים המטאורית שנראתה בישראל בשנתיים-שלש האחרונות החליט בנק ישראל להעלות את הריבית. הריבית על המשכנתאות החלה לטפס החל מנובמבר 2010 אז הגיעה ל-2.2% במדרגות קטנות עד לעלייה הנוכחית המשקפת עלייה של למעלה מ-1% בשנה.

לדברי מנהל אגף המשכנתאות בבנק מרכנתיל דיסקונט, דודי מייזליק, העלייה הנוכחית אינה קריטית, אך היא מצטרפת לסדרת עליות בשנה האחרונה שמשפיעות על ההחלטות של מי שמעוניין לקנות דירה כיום. "זו עוד משקולת שמכבידה על הקונים בדרך לרכישת הדירה", אומר מייזליק ומוסיף כי מדובר בהתייקרות המשכנתה בממוצע של 250-300 שקל בחודש למשק הבית עבור מי שיחליט לקחת משכנתה כיום, לעומת מי שנטל משכנתה צמודת מדד לפני חצי שנה. "אנחנו יודעים שהציבור מחכה על הגדר ומחכה לראות מה יקרה בשוק וזה עוד משהו שגורם לו להסתכל על המשכנתה ולהמתין", הוא אומר.

מייזליק מסביר כי להתייקרות המשכנתאות צמודות המדד תהיה השפעה זניחה על נוטלי משכנתהות בעבר וכי זו תשפיע רק על מי שנטל משכנתה וקבע נקודת יציאה לעוד 5-10 שנים. "אם בזמן שבו נקבעה נקודת השינוי הריבית תהיה גבוהה, אז העליות הנוכחיות יהיו משמעותיות עבור מי שלקח משכנתה בעבר. לגבי כל השאר אני לא חושב שזה ישפיע כי בדרך כלל משכנתהות אלה הן בריבית קבועה".

מי שמתלבט כיום בנושא נטילת המשכנתה ודאי לא שמח על הנתונים האחרונים שמגיעים מבנק ישראל, אבל בהתבוננות בנתונים שנים אחורה ניתן לגלות כי מדובר עדיין בריבית צמודת מדד נמוכה בהרבה ביחס לתקופות שיא.

טבלת הנתונים של בנק ישראל מראה כי בתקופות מסוימות, לדוגמה פברואר 2003, הריבית צמודת המדד הממוצעת עמדה על 6.7%. בתקופות אחרות, כמו למשל בחורף 2001 הריביות הגיעו גם לרמה של 7% ומעלה. "כשמסתכלים על הריבית ממוצעת ב-15 שנים האחרונות אנחנו רואים שהממוצע נע בין 4% ל-6%, ולכן אנחנו נמצאים בקו התחתון של הריבית, אבל זה עדין לא הופך את ההחלטה קלה יותר לרוכשי הדירות", מסכם מייזליק.

תגיות

19 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

16.
לקחתי משכנתא בעלות של 1.6 אחוז ריבית לפני שנה או פריים מינום אחד
דירה להשקעה ! מה נעשה עם הכסף? לתת לבנק שיגנבו אותנו? ריבית אפסית ודמי ניהול בשמיים. אני משכיר את הדירה ב-4000 ש"ח /לחודש סה"כ 48,000 תוספת לשכר נטו שנתית למשכורת ויש לי דירה לפנסיה או/ו לילדים שיגדלו. הייתי קונה היום עוד דירה כי המחירים ירדו ב-10 אחוז 6 אחוז הנחה של משא ומן + 4 אחוז תוספת סה"כ 10 אחוז הנחה לדירה חדשה.
יאיר , תל-אביב  |  14.10.11
לכל התגובות