אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
העסקה נסגרה: כימצ'יינה העבירה 2.4 מיליארד דולר למיזוג עם מכתשים צילום: אוראל כהן

העסקה נסגרה: כימצ'יינה העבירה 2.4 מיליארד דולר למיזוג עם מכתשים

עסקת המכירה התבצעה בבנק הפועלים. בעלי המניות מהציבור יקבלו 1.272 מיליארד דולר, כור תקבל 1.128 מיליארד דולר, וצפוייה לרשום רווח נקי של עד 674 מיליון שקל בעקבות העסקה. מנכ"ל מכתשים אגן ארז ויגודמן יקבל 16 מיליון שקל מרכישת אופציות שתבצע החברה

17.10.2011, 08:43 | גולן חזני

עיסקת המיזוג של כימצ'יינה ומכתשים נסגרה. ל"כלכליסט" נודע בשעות אלה מסתיים הקלוזינג לעיסקה במסגרתה העבירה כמצ'יינה 2.4 מיליארד דולר לארץ.

960 מיליון דולר מהסכום יהיו הלוואה לכור, שתקבל עוד 168 מיליון דולר עבור 7% מניותיה, ואילו המשקיעים מבין הציבור שמחזיק במניה יקבלו את היתר, 1.272 מיליארד דולר.

הסכום כולו הועבר בשעות האחרונות לבנק הפועלים שיחזיק בנאמנות את הכסף בימים הקרובים. הסכם הקלוזינג נערך גם הוא בבנק הפועלים ולאחר סגירת העסקה מכתשים אגן וקבוצת אי.די.בי שבשליטת נוחי דנקנר, יחד עם כמצ'יינה שבשליטת ממשלת סין, פרסמו את הדיווח על השלמת המיזוג. בסיום העסקה כור תישאר עם 40% ממכתשים אגן וכימצ'יינה תחזיק ב-60% בחברה.

מדובר בעסקה הגדולה ביותר שנעשתה בין ממשלת סין לחברה ישראלית אי פעם ובכלל עיסקה ראשונה שבה ממשלת סין משקיעה בחברה ישראלית. כמו כן העסקה מורידה את המינוף של אי.די.בי באופן דרמטי ויחד עם מכירת השליטה בשופרסל מפחיתה למעשה את המינוף בכ-30%.

רכישת האופציות על ידי מכתשים אגן 

 

בתוך כך מכתשים אגן הודיעה על רכישת אופציות של 130 עובדי החברה כתנאי מתלה לעסקת המיזוג. עם הגעתה של עסקת כמצ'ינה לשלב הסיום, נדרש ביטולן של כל האופציות המוחזקות על ידי עובדים ומנהלים בחברה, כתנאי מתלה להשלמת העסקה. סך התשלומים למעלה מ-130 עובדים ומנהלים בחברה הינו 73 מיליון שקל ומתוכם 16 מיליון  שקל למנכ"ל, ארז ויגודמן. בין יתר הבכירים נמצאים רן מידן, מנהל תחום אסיה פסיפיק שיקבל 4.3 מיליון שקל, וחן ליכטנשטיין, סמנכ"ל משאבים גלובאליים ופיתוח עסקי שיקבל 3.1 מיליון שקל.

כור הודיעה כי כתוצאה מהשלמת העסקה תרשום החברה ברבעון הרביעי של 2011 רווח נקי של 582 עד 674 מיליון שקל. כמו כן כור תרשום גידול בהון העצמי בסכום של כ-655 עד 747 מיליון שקל, כך לפי הודעת החברה.

לאור העסקה, דיסקונט השקעות הודיעה כי תרשום ברבעון הרביעי של שנת 2011 בגין מכירת כ-7% ממניות מכתשים-אגן על ידי כור הפסד הנאמד ב-30 מיליון שקל. בנוסף תרשום דסק"ש באותו רבעון גידול של כ-22 מיליון שקל בהון העצמי. כמו כן תרשום דסק"ש ברבעון האמור רווח הנאמד  בכ-262-321 מיליון שקל בגין חלקה ברווח שתרשום כור בשל מאפייני ההלוואה.

 

נוחי דנקנר, יו"ר אי.די.בי אמר בעקבות השלמת המיזוג: "השלמת הסכם השותפות האסטרטגי בין כימצ'יינה לבין קבוצת איי.ד.בי בקשר עם מכתשים אגן היא אבן דרך משמעותית בהגשמת השאיפה של קבוצת אי.די.בי להטות את פעילותה לחו"ל ולפתח את נוכחותה הגלובלית בדגש על השוק הסיני. העסקה עם כמצ'יינה מהווה צעד חשוב לקבוצת אי.די.בי ולתעשייה הישראלית ואנו מאמינים שיש בכך כדי לתרום לבניית היחסים הכלכליים בין ישראל לבין סין - מדינה המהווה מנוע הצמיחה המרכזי בכלכלה העולמית".

נתניהו:"זהו הישג גדול למשק הישראל"

 

רה"מ בנימין נתניהו התקשר לברך את דנקנר על העסקה: "זהו הישג גדול למשק הישראלי. העסקה מוכיחה את עוצמתה הכלכלית של מדינת ישראל". דנקנר אמר לרה"מ: "בכל העולם מביטים בהנהגה הכלכלית שמזניקה את המשק הישראלי קדימה".

יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שלי יחימוביץ אמרה בתגובה כי  "הברכה ששיגר נתניהו לדנקנר נוכח הרווח שלשל לכיסו ממכירת מכתשים אגן בנגב לכימיצ'יינה הסינית מקוממת ואינה במקומה. אין מקום לברכות אלא לצער עמוק ולהבנה כי מדובר במפעל ישראלי מתוחכם וגדול אשר סיפק פרנסה לאלפי משפחות בנגב, ונוכח ניהול כושל, והעברתו כעת לידי הסינים - אחת דינו להיסגר אחרי תהליך מייסר של פיטורים. על רה"מ להבין כי בלי תעשיית כחול לבן משגשגת לא יהיו בישראל פרנסה לעובדים, פיתוח מדעי וצמיחה למשק".

תגיות

23 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

22.
עוד הצלחה כזו ואבדנו
מכירת תעשיות ו/או העברת ייצור למדינות זולות היו הגורמים למשברים הכלכליים ביפן ו(בתחילת שנות התשעים) וגם בגרמניה (טרם האיחוד). ומי שלא רצה להבין זאת ראה ועדיין רואה את המשבר בארה"ב שמקורו בהעברת פסי הייצור לסין לרבות של תעשית חצאי המוליכים. כל הנ"ל גרמו למדינות להיות סוחרים במקום יצרנים וגם הידע עבר למזרח. ואלו שעדיין לא הבינו, יבינו כאשר האבטלה תגדל והמדינה תישאר ללא מקורות הכנסה. כאן הדברים חמורים עוד יותר, שכן אחוז התורמים לתל"ג נמוך משמעותית ביחס לכל המדינות במערב ובמזרח. נכון שיש גם הבדלים בין ישראל והמדינות המוזכרות וישראל ככלל אינה יצרנית "דגולה" אלא יותר מפתחת מצויינת, אך אם כבר מצאנו יצרנית (שגם מפתחת) שיכולה להתחרות בעולם וברמת מחזורים כאלו - היה חיוני להשאירה בבעלות מקומית. ברור שהסינים (גם אם לא מיד בגלל מגבלות ההסכם) יעבירו את הכל אליהם הביתה...
יוסי , ת"א  |  17.10.11
21.
אחת העסקאות הגרועות שעשה המשק הישראלי אי פעם
אובדן של אלפי פטנטים, אובדן אלפי מקומות עבודה, נפילה של נכס אסטרטגי ממש למדינה בידיים זרות שיוציאו מכאן הכל בין לילה. איך הממשלה נותנת לדברים כאלה להתרחש? בארצות הברית היו זורקים עסקה כזאת מכל המדרגות ולא מניחים לה להתרחש, בטח לא כשמדובר בחברה כמו מכשתים-אגן.
גידי , קדימה  |  17.10.11
לכל התגובות