אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רמת החיים בארה"ב רשמה את הירידה הדרסטית ביותר מאז 1961 צילום: shutterstock

רמת החיים בארה"ב רשמה את הירידה הדרסטית ביותר מאז 1961

ההכנסה הפנויה של האמריקאי הממוצע נמוכה ב-1,315 דולר משהייתה לפני שלוש שנים, בתחילתו של המיתון הגדול; אחוז גבוה יותר של אמריקאים מוציאים כסף רק על צרכים בסיסיים; אחת הסיבות לכך היא הקיפאון בשכר

20.10.2011, 10:59 | סוכנויות הידיעות

רמת החיים של האמריקאים נפלה בשיעור הגבוה ביותר בשלוש השנים האחרונות מאשר בכל תקופה אחרת מאז החל התיעוד הממשלתי לפני חמישה עשורים. על פי הנתונים האחרונים, ההכנסה הפנויה של האמריקאי הממוצע נמוכה ב-1,315 דולר משהייתה לפני שלוש שנים בתחילתו של המיתון הגדול – זאת על אף שמבחינה טכנית המיתון הסתיים באמצע 2009. פירוש הדבר שיש לאנשים פחות כסף להוציא על סרטים, חופשות, ריהוט חדש או ארוחה במסעדה.

במילים אחרות, פירוש הדבר כלכלה פחות חיונית, כשאחוז גבוה יותר של אמריקאים מוציאים כסף רק על צרכים בסיסיים. יתרה מכך, הירידה באיכות החיים פוגעת בעיקר במעמד הביניים, פגיעה שהובילה להקמת תנועות מחאה כגון Occupy Wall Street, ועשויה לבוא לידי ביטוי בבחירות שיערכו בשנה הבאה.

אחת הסיבות העיקריות לירידה העמוקה ביותר ברמת החיים בארצות הברית מאז שנות ה-60 היא הקיפאון בשכר: השכר החציוני ירד ב-9.8% מאז תחילת המיתון. סיבה נוספת קשורה לירידות בשווי, בעיקר של הבתים, והסיבה השלישית נובעת מעליית המחירים לצרכן. האינפלציה הפחיתה את כוח הקנייה של האנשים ב-3.25% מאז 2008.

עיקר הירידה באה לידי ביטוי בסקטור הנדל"ן, שאיבד 4.7 טריליון מהשווי שלו, שהם 22% מאז 2007. באריזונה לדוגמה, למעלה ממחצית בעלי הבתים מתגוררים בבתים שהשווי שלהם ירד בחצי מאז שרכשו אותם.

השקעות במניות אינן במצב טוב בהרבה. מאז 1999, מדד S&P המבוסס על מחירים נפל ב-17%. נרשמה עלייה של 3.2% כשכוללים גם דיבידנדים, אך בכל זאת מדובר בהחזר נמוך עבור תקופת זמן כל כך ארוכה.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אני חושב שזו אחת הכותרות הכלכליות הכי אופטימיות
בשנים האחרונות.... אי אפשר לאורך זמן שכל המדינות יהיו בגירעונות תקציביים פרועים וייממנו את רמת החיים המטורפת שלנו עם חובות שתופחים. בסוף צריך לשלם וזה יקרה רק כשרמת החיים תרד.... באירופה לא בטוח שהפנימו בינתיים... אבל אני שמח לשמוע שמתחיל להיות ככה בארהב
ארז  |  20.10.11
3.
הפיקציה של הנדל"ן בחישוב רמת החיים. - בישראל קפצנו "על הנייר" ברמת החיים.
זה שמחשבים את הבית של האזרחים כשווה מיליונים זה לא הופך את האזרח לעשיר יותר או לבעל רמת חיים גבוהה יותר. אולי אפילו ההפך הוא הנכון. כאשר ערך הדירות יורד כמו בארה"ב סעיף הדיור כולו יורד בחישוב חודשי ולכן מתפנה כסף ולא ההפך. כאשר פה בישראל מזנקים מחירי הדירות ללא קשר לשום דבר - האזרחים נאלצים לשלם עוד כסף לסעיף הדיור מבלי שיש להם מאיפה להביא את הכסף הזה. עכשיו נשאר לשאול: מצבו של מי יותר טוב? זה שאומרים עליו שמצבו יותר טוב או זה שאומרים עליו שמצבו יותר רע? מה אכפת לי מה אומרים על אזרחי המדינה?! אכפת לי מה בפועל. ובפועל אזרחי מדינת ישראל לא חיים יותר טוב מאזרחי ארה"ב. והשקר כמובן נמשך במדדים האחרים. המדד הראשי הוא האבטלה הפיקטיבית שמייחסים למדינת ישראל. ולכמות האנשים המועסקים במשרה מלאה (בישראל גם מי שעובד יום בחודש נחשב מועסק). בישראל הקפצת מחירי הדירות היוותה "מקבילה" של המדינה להדפסה של הכסף וכך בעצם נגרמה הרחבה כמותית כמו בארה"ב ואת נזקה של ההרחבה הכמותית נשלם בעתיד הקרוב על ידי קריסת בנקים מצד אחד או מאידך מגורים של אנשים ברחוב.
תוהה  |  20.10.11