אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר ה"מאני טרי" הרבעוני: צניחה של 46% בהשקעות בהייטק הישראלי צילום: shutterstock

סקר ה"מאני טרי" הרבעוני: צניחה של 46% בהשקעות בהייטק הישראלי

חברות הסטארט-אפ גייסו ברבעון השלישי רק 198 מיליון דולר, לעומת 364 מיליון בקודמו. ירידה של 22% גם לעומת התקופה המקבילה אשתקד. 44 חברות בלבד גייסו, רק 5 מהן מעל 10 מיליון דולר

01.11.2011, 10:38 | אסף גלעד

סקר ה"מאני טרי" לרבעון השלישי של השנה מדווח על ירידה של 46% בהשקעות הון סיכון בהייטק הישראלי ביחס לרבעון הקודם, ועל ירידה של 22% ביחס ליולי-ספטמבר 2010. בסך הכל גייסו ברבעון השלישי חברות הסטארט-אפ הישראליות 198 מיליון דולר, לעומת 364 מיליון דולר ברבעון השני של השנה ו-253 מיליון דולר ברבעון המקביל בשנה שעברה.

גם מספר החברות המגייסות קטן משמעותית: 44 חברות, לעומת 76 חברות שגייסו ברבעון הקודם ו- 68 שגייסו בתקופה המקבילה אשתקד. מספר הסבבים שחצו את רף 10 מיליון הדולר נמצא גם הוא בירידה: מ-13 ברבעון הקודם לחמישה בלבד הפעם.

"הירידה נובעת בחלקה מחודשי הקיץ, שבהם פעילות ההשקעה מואטת", מסביר רובי סולימן, שותף וראש מגזר משותף הייטק ב-PwC Israel, העורכת את הסקר. "עם זאת, הסיבות המרכזיות לירידה החדה הן קשיי גיוס ברבות מהקרנות, האטה בפעילות הרכישות העולמית, הורדת דירוג האשראי של ארה"ב והשלכותיה, והמשבר באירופה. מספר הקרנות הישראליות ופעילותן מוסיף להצטמצם והקרנות הזרות הפועלות בישראל אינן משלימות את החסר".

"גם בארה"ב אנו עדים לירידה של כ-12% בהשקעות הון סיכון ברבעון השלישי לעומת הרבעון השני. הקרנות האמריקאיות חוות גם הן קושי בגיוס קרנות המשך, שוק ההנפקות נמצא בעצירה ושוק ההון האמריקאי הפכפך. משקיעי הקרנות הישראליות הם ברובם אותם המשקיעים בקרנות האמריקאיות, ולכן העוצמה שבה חווה השוק הישראלי משברים מסוג זה קיצונית הרבה יותר, שכן המשקיע הזר יבחר על פי רוב לקצץ קודם כל השקעות זרות".

"בערפל הקיים, קשה לראות מתי נראה חזרה לרמות השקעה של 300 מליון דולר ברבעון", אומר סולימן. "עם זאת, מספר אקזיטים נוספים, פתיחה של שוק של הנפקות ראשוניות והמשך עליות בבורסות העולם, במיוחד בארה"ב, יכולים להחזיר אותנו לרמת השקעות גבוהה וחשוב מכך, לאפשר לקרנות ישראליות לגייס קרנות המשך".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
אין סיבה לדאגה
רבותי אין סיבה לדאגה * מתוך סה"כ בוגרי החינוך התיכוני אותרו 2 בוגרי מתמטיקה ופיסיקה העונים לדרישות. * 4 בוגרים נוספים מהאקדמיה הודיעו על נכונותם להצטרף אך עקב כשלונם להשלים את משפט פיתגורס לא התקבלו. * השר הממונה הודיע על יבוא מהנדסים הודים וסינים אך עד כה לא הייתה הענות. * כפתרון ביניים הוחלט על הפיכתה של ישראל למעצמת היי טק משפטית. עשרות אלפי מועמדים כבר הגישו מועמדותם ונמצאים בתהליכי קליטה מזורזים.
אופטסמיסט , מתחם היי טק ישראל  |  01.11.11
2.
ההייטק בארץ בדעיכה
אני עובד בשוק הזה למעלה מ- 20 שנה, כשכיר, עצמאי ובעל חברה, ומהיכרות עם רוב החברות בתחום, שוק ההייטק נמצא בדעיכה. כמעט כל החברות מצמצמות, וברוב המקרים מעבירות פעילות לחו"ל, כי כאן נהיה בלתי אפשרי לעבוד ולהרוויח. שיסלח לי רובי סולימן אבל ש"הירידה נובעת מחודשי הקית" זאת פשוט שטות מוחלטת. כבר 3-4 שנים שחברות מצמצמות את ההשקעות בארץ, כי בגלל המיסוי הגבוה, להעסיק מהנדס בתחום ההיטק בארץ יקר בכ- 20% יותר מצפון אמריקה, יקר פי שניים-שלושה ממזרח אירופה, ופי 4-5 מהודו וסין, וזאת הסיבה לדעיכת ההיטק, ולא ירידה בהשקעות עקב "חודשי הקיץ", עקב "תנודות עונתיות", עקב ה"מצב באירופה" או עקב מצב החסה בשטחים. ומי שרוצה להמשיך להטמין את הראש בחול, שיהיה לו בהצלחה, אבל בעוד כמה שנים נתעורר כולנו ונשאל לאיפה נעלמו כל החברות שהיו כאן.
דורון , רעננה  |  01.11.11
לכל התגובות