אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדיון בהעלאת גיל הפרישה לנשים נדחה בשבוע צילום: shutterstock

הדיון בהעלאת גיל הפרישה לנשים נדחה בשבוע

ועדת הכספים היתה אמורה להצביע על המלצת שר האוצר להעלות את גיל הפרישה מ-62 ל-62. זאת , למרות שוועדה מקצועית שבחנה את הנושא המליצה לעלות את גיל הפרישה ל-67

09.11.2011, 09:32 | תומר אביטל

הדיון בהעלאת גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64 נדחה בשבוע. ועדת הכספים התבקשה להצביע על המלצת שר האוצר יובל להעלות את גיל הפרישה לנשים מ-62 ל-64. אולם יו"ר הוועדה, משה גפני, איים כי הוועדה תצביע ותפיל את הבקשה. בעקבות הפערים החליטו הצצדים לדחות את הדיון. בין הוועדה למשרד האוצר מגשר ח"כ ציון פיניאן (ליכוד) שמתנגד לכל שינוי במצב הקיים.

על פי חוק גיל הפרישה מ־2004, שר האוצר ימליץ לוועדה ב-2011 האם להעלות את גיל הפרישה. שטייניץ מינה לנושא, כמחויב בחוק, ועדה מקצועית. זו המליצה להעלות את הגיל ל-67, אולם הוא הסתפק ב-64 והעביר את המלצתו לוועדת הכספים. בוועדה כאמור מתנגדים לשינוי, ובינתיים הדיון בנושא נדחה.

מחלוקת נוספת בין הוועדה לאוצר היא על השאלה אם גם במקרה שבו הוועדה דוחה את המלצת שטייניץ, גיל הפרישה יעלה או יישאר על כנו. כלומר, האם החוק מקנה לוועדה את זכות הווטו על שינוי רק כאשר המלצת שר האוצר היא לגיל שהוא מעל 64, ועד גיל 64 לכל החלטה של הוועדה אין כל חשיבות. היועצת המשפטית של ועדת הכספים, עו"ד שגית אפיק, פרסמה חוות דעת מפורטת שבה היא קובעת כי כל שינוי בסוגיה טעון אישור של חברי הוועדה, בניגוד לחוות הדעת של הלשכה המשפטית במשרד האוצר.

ביום שלישי הבא צפויה הוועדה לחדש את הדיון בנושא.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
פגיעה ממשית ואפליית נשים במסווה של טענות לביטול אפליה כביכול.
כל מטרתה של השוואת גיל הפרישה או העלאתה לנשים, הינה נסיון לצמצם הוצאות הממשלה ע"י הקטנת העברת קצבאות המוסד לבטוח לאומי לנשים מבוגרות. כל זאת, כאשר המצב החברתי והתעסוקתי במפורש מראה כי המעסיקים אינם ששים וזאת בלשון המעטה להעסיק נשים כה מבוגרות. לצעירות בהרבה יש קושי בהשתלבות בשוק העבודה. הפועל היוצא יהיה, שנשים שהינן נחותות כלכלית בצורה משמעותית לעומת גברים, יוותרו בשנותיהן המבוגרות, ללא כל מקור פרנסה מחד, שכן לא ישולבו בשוק העבודה ומאידך לא יחלו בקבלת קצבאות זקנה מהמוסד לבטוח לאומי וכן יאלצו להמתין לפנסיה מספר שנים, זאת כאשר גם אין מעסיק שיפריש באותן שנים במקביל לקרנות הפנסיה. מדובר בנסיון נואל לחסכון על חשבון הנשים והפיכת סקטור הנשים המבוגרות לזקוקות לתמיכת שירותי הרווחה, שכל רווחה לא מגיעה מהן.
רוני , רמהש  |  10.11.11
5.
שכל אשה תפרוש מתי שהיא רוצה
החוק הזה נועד למנוע מהנשים את הביטוח הלאומי. בעבר אשה קיבלה את הגרושים מהביטוח לאומי בגיל 60 זה עלה ל62 וכו. נמאס לנו לא לקבל את המגיע לנו ,כל אחת שתעשה כרצונה. יש הרבה נשים שמפסיקות לעבוד בגיל 55 ,אז כמה זמן אנחנו צריכות לחכות. כנראה שהאוצר מעדיף שנמות קודם.
עינת , מרכז  |  09.11.11
לכל התגובות