אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לשכת עורכי הדין ממשיכה במתקפה נגד הנכשלים מהמכללות: "חשבו שכסף קונה תואר" צילום: אלכס קולומויסקי

לשכת עורכי הדין ממשיכה במתקפה נגד הנכשלים מהמכללות: "חשבו שכסף קונה תואר"

יו"ר ועד מחוז חיפה, עו"ד יוסי חכם, שיגר מכתב תגובה חריף למכתב המחאה של המתמחים, הגדיר אותו כ"מכתב הנכשלים", תקף את תנאי הקבלה בחלק מהמכללות וטען כי גם במהלך הלימודים אין סינון: "רק בודדים נכשלים והסיבה ברורה: סטודנט שנכשל אינו סטודנט משלם"

10.11.2011, 21:25 | ענת רואה

לשכת עורכי הדין ממשיכה בקו המתקפה נגד בוגרי המכללות שנכשלו בבחינת ההסמכה שנערכה בשבוע שעבר: עו"ד יוסי חכם, יו"ר ועד מחוז חיפה בלשכה, שיגר הערב מכתב תשובה ל"מכתב המתמחים" שהפיצו אתמול המתמחים שנכשלו בבחינה. במכתב מבהיר עו"ד חכם כי המכתב של המתמחים הוא "מכתב הנכשלים" והוא טוען כי "יש להגביר את סינון הבלתי ראויים".

עו"ד חכם טוען עוד במכתבו, כי "כשל השוק במקצוע אינו בהכרח ריבוי עורכי הדין לכשעצמו, אלא ריבוי עורכי הדין אשר אינם ראויים להיות עורכי דין". לדבריו, הקלות הבלתי נסבלת בה ניתן היום להשיג תואר במשפטים מתחילה כבר בשלב הקבלה ללימודים "כאשר קיימים מוסדות אשר ניתן לומר שתנאי הקבלה ללימודי משפטים הינם תשלום שכר לימוד ותו לא". עו"ד חכם מוסיף כי זהו מצב "מזעזע, וכבר גונבו לאוזני שמועות על כאלו שהתקבלו ללימודי משפטים אף ללא תעודת בגרות".

יו"ר המחוז מוסיף וכותב כי "המציאות המרה מלמדת שגם במהלך שנות הלימודים באותם מוסדות אין כל סינון ואת מספר הנכשלים ניתן למנות על כף יד אחת והסיבה ברורה – סטודנט שנכשל אינו סטודנט משלם".

במכתב נאמר עוד, כי "צעקות החמס של הנכשלים בדבר התוצאות מבלי לבודקן לאשורן מעידה של שטחיותם" וכי עיון בתוצאות הבחינות מלמד על אחוזי הצלחה מצויינים בקרב בוגרי האוניברסיטאות למול תוצאה עגומה של הנבחנים מהמכללות למעט המרכז הבינתחומי והמכללה למנהל. "בכל יתר המכללות אחוז הנכשלים מרקיע שחקים... אין בתוצאות הבחינות כל חידוש, מקל וחומר אין בהן אלא להוכיח את הידוע לכל בדבר אותה קלות מדוברת בהשגת תואר במשפטים".

עו"ד חכם מפרט כי כוונתו היא לבוגרי 4 מכללות: הקריה האקדמית אונו שרק 48% מבוגריה שניגשו למבחן בפעם הראשונה עברו אותו, מכללת נתניה – 47%, שערי משפט 44% והמרכז האקדמי למשפט ועסקים שרק 32% מבוגריו עברו את הבחינה בהצלחה.

חכם ממשיך ותוקף את המתמחים באומרו כי בחינת ההסמכה במתכונתה הנוכחית אינה בוחנת כנדרש את שראוי היה לבחון, וכי שינוי שיטת הבחינה יגביר את הסינון של הבלתי ראויים ויביא אף לגידול שיעור הנכשלים ו"שיעור הנכשלים בקרב כל אלו שחשבו שכל שנדרש עבור התואר זה כסף – יגדל".

לדבריו, אם למעלה מ-85% מבוגרי האוניברסיטאות עברו את המבחן בהצלחה, קשה לומר שהמבחן בלתי סביר או בלתי מידתי, והוא סיים את מכתבו בעקיצה למתמחים שכתבו במכתבם ש"כמו עם הקוטג', כך עם הרישיון", באומרו כי "אם זו ההשוואה המוצלחת ביותר שהם מצאו, הרי שמבחני הלשכה אכן מצליחים בסינון מה".

מכתבו של חכם בא כהמשך להודעה שפרסמה אתמול הלשכה, ביחד עם נתוני המעבר בבחינה, בה קשרה הלשכה בין אחוז הנכשלים הגבוה לבין היותם של מרבית הנכשלים בוגרי מכללות. הלשכה טענה בהודעתה כי בוגרי המכללות ומקרב מי שלא למדו משפטים בישראל היוו 1,635 נבחנים מתוך כלל 1,995 הנבחנים. וציינה כי ככלל, הישגיהם של הנבחנים בחלק מהמכללות ומקרב מי שלא למדו משפטים בישראל נמוכים בהרבה ביחס להישגיהם של בוגרי האוניברסיטאות"

תגיות

52 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

50.
במקום לבכות שהמבחן קל - תשנה אותו. אתה במערכת ...
אם באמת יש לך "כוח" - אז איך זה ששנים אתם בוכים על המבחן ושנים לא משנים כלום. רק את אחוז החסימה. בסוף תעלו אותו ל-100% ציון עובר וזהו. זה סתם פתרון קל של אנשים שלא רוצים להתמודד עם שינוי מהותי של הבחינה. אז בוא תראה לנו איך "חכם" עושה את זה - תגרום לשינוי מבנה ומהות מבחן ההסמכה בתוך שנה מהיום. או שאולי כמו המכללות - כך גם במחוזות הלשכה, יש מחוז "חזק" ויש "מחוז" שצריך רק דופק ופנקס צ'קים להתקבל אליו......
יוני , תל אביב  |  14.11.11
לכל התגובות