אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אושר בקריאה ראשונה: השופט גרוניס יוכל לשמש נשיא ביהמ"ש העליון צילום: דן בלילטי

אושר בקריאה ראשונה: השופט גרוניס יוכל לשמש נשיא ביהמ"ש העליון

כמו אישרה הכנסת את הצעת החוק שלפיה אחד משני נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים יהיה באופן אוטומטי יו"ר הלשכה

14.11.2011, 21:47 | מורן אזולאי, ynet

חברי הכנסת התווכחו - וראש הממשלה החליט להיעדר. דווקא בערב המכריע, בו עמדו להצבעה בכנסת שתי הצעות החוק השנויות במחלוקת - לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים ו"חוק גרוניס" - לא הגיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו לדיון, משום ששהה ב"שבעה" על מות חמו. גם שר הביטחון, אהוד ברק, ושרי "עצמאות" נעדרו. לאחר דיון סוער, אושרו שני החוקים - "חוק גרוניס" עבר בקריאה ראשונה בתמיכת 52 חברי כנסת מול 35 מתנגדים. חוק הרכב הוועדה עבר בקריאה טרומית בתמיכת 50 מול 30 מתנגדים.

"אין בהרכב שופטי בית המשפט העליון פלורליזם, אלא יש בו אליטיסטיות אשכנזית. הוא שמאלני, פוליטי, מנותק מיהדות ולעיתים מהמציאות ומרשה לעצמו לפלוש לתחומים לא לו", הצהיר שר התשתיות, עוזי לנדאו, מעל הדוכן, שעה שחברי כנסת רבים קוטעים את דבריו. בתום ההצבעה, אף הניפו חברי סיעת קדימה דגלים שחורים שהכינו בעוד מועד.

לפי ההצעה הראשונה, המכונה "חוק גרוניס", התקופה המינימלית לכהונה כנשיא בית המשפט העליון תקוצר משלוש שנים לשנתיים. משמעות ההצעה היא שהשופט אשר גרוניס יוכל לכהן כנשיא בית המשפט העליון, לאחר פרישתה של השופטת דורית ביניש בעוד כארבעה חודשים. הצעת החוק השנייה מציעה לקבוע כי אחד משני נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים יהיה באופן אוטומטי יו"ר הלשכה.

על רקע הודעת סיעת "עצמאות" על היעדרות חבריה מההצבעה, הציג ח"כ יעקב כ"ץ (האיחוד הלאומי) את הצעת החוק, ותקף את הרכב שופטי בית המשפט העליון. "מה משותף לשמות המשפחה שלהם?", שאל כ"ץ והזכיר אף את מוצאם ואת מקום מגוריהם בניסיונו להדגיש את ההומוגניות במוסד השיפוטי. "עם ישראל מורכב מחילונים ודתיים, ספרדים ואשכנזים, והבית הזה מבורך בעלייה גדולה ובאנשים המייצגים את הציבור כולו", אמר. "ישנם ציבורים מגוונים בעם שמציק להם מאד ש-12 מתוך 13 שופטי עליון אשכנזים וה-13 נוצרי. ביניש המיתה את נוהג הסניוריטי ואני עושה לו היום וידוא הריגה".

ח"כ יצחק הרצוג (העבודה) הגיב ואמר כי "הדיון הזה יימשך עד אשר ייצא עשן לבן ועם ישראל יסתכל במראה ויבין שמנסים לשחק עם הכלים הדמוקרטיים הרגישים ביותר תוך כדי כפייה. מי שישלם את המחיר הם האזרחים", טען. "הטרגדיה גדולה, גל עכור שמובילה קואליציה פנאטית גורם לכך שהחברה שלנו תיחלש והכוח המופעל כלפי המערכת יגרום לכך שהאזרח לא ימצא שם מזור ויפנה לאלימות חס וחלילה".

גם ח"כ רוני בר און (קדימה) ביקר את הצעות החוק, ואמר כי "למרבה הצער, במקום להיות תקופה מכוננת, זו תהיה תקופה מכוערת לדמוקרטיה הישראלית. זנב הליכוד מכשכש בכלב, הסקטורים מושכים והמיינסטרים, עם ישראל, משלם את המחיר. מה עושה הקואליציה? היא השמידה את הכנסת".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
בושה לעם ישראל
בושה לעם ישראל ולמדינת ישראל שאין בבית המשפט העליון אף לא שופט אחד מבני עדות המזרח. בני עדות המזרח מהווים רוב במדינת ישראל ומן הראוי שיהוו רוב גם בבית המשפט העליון. והם עוד יהיו... למרבה הצער, יש מבין אחינו האשכנזים עוד כאלו המפחדים פחד מוות מכך שבני עדות המזרח יהיו בעמדות כוח בבית המשפט העליון ובצמרת המשפט, בצמרת השלטון, בצמרת הביטחון (צה"ל, שב"כ מוסד וכדומה). אחינו האשכנזים סבורים שהם חכמים יותר, נאורים יותר, יודעים טוב יותר מה טוב למדינת ישראל, מבינים טוב יותר את המנטליות של הערבים של האיראנים וכדומה, ולכן טבעי ומוצדק שהם יהיו שופטים, פרקליטים בכירים, ראשי ממשלה ובכירים במערכת הביטחון. לא פלא, אפוא, שהמזרחיות מודרת בכל אמצעי אפשרי, בין היתר, מתכנית הלימודים בבתי ספר ומהנרטיב הישראלי-ציוני (מי מכם למד בבית הספר בצורה מעמיקה אודות יהדות סוריה, עיראק או איראן המפוארות. מי מכם למד על משוררים יהודים-ערבים או על משוררים וסופרים ישראלים בני עדות המזרח). אחינו, בני האליטה האשכנזית, סבורים שקבלת בני עדות המזרח לחיק הישראליות מסתכמת באכילת קוסקוס, מפרום וקובה, בשימוש במילים כמו "אחלה" ו"יאללה" ובהשמעת שיר של אייל גולן או עמיר בניון בשמחה המשפחתית. אנחנו לא שונאים אתכם בשל כך, אחינו האשכנזים, אנחנו מלאי חמלה כלפיכם. עברכם רודף אתכם. רכבות עמוסות של סיפורי אימה דוהרות בראשיכם. אתם מונעים מפחדים אפלים ולא אנושיים. ובכל זאת אנחנו אוהבים אתכם, אחינו האשכנזים, אנחנו מוכרחים לאהוב אתכם. מי יאהב אתכם אם לא אנחנו (שהרי בעולם שנאו ושונאים אתכם). אנחנו מקווים שבחום אהבתנו המזרחית אתם תרפאו...
בוזגלו סויסה , שדרות  |  15.11.11
3.
דוקא נראה שעם ישראל יהנה מאוד מהשינוי
כל מערכת צריכה ריענון ובדק בית מדי פעם. מערכת המשפט היא המערכת היחידה שאינה מוכנה לשום רפורמה והדבר אומר דרשני. רוב הציבור רוצה שינוי במערכת המשפט. אם אנשים פונים לאלימות זה בגלל עינויי הדין של המערכת במתקונתה הנוכחית.
דן , נתניה  |  15.11.11
לכל התגובות