אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגון לתת: 60% מהילדים הנתמכים על עמותות המזון נאלצו לוותר על ארוחות צילום: צביקה טישלר

ארגון לתת: 60% מהילדים הנתמכים על עמותות המזון נאלצו לוותר על ארוחות

סקר בקרב הנתמכים על-ידי עמותות הסיוע מגלה שוב את המציאות האפורה של ישראל השנייה: 88% נאלצו לבחור בין מזון לצרכים בסיסיים אחרים, 55% אינם מאמינים כי ייצאו מהעוני. בקרב הציבור הכללי, דיווחו כשליש שמצבם הכלכלי הורע בשנה האחרונה, בעיקר עקב העלאת הוצאות משק הבית

13.12.2011, 07:04 | מיקי פלד

כמעט מחצית מהילדים שהוריהם נסמכים על עמותות חלוקת המזון אוכלים בעיקר לחם וממרחים בלבד וכמעט 60% נאלצים לוותר על ארוחות, לעומת 40% לפני שלוש שנים, כך עולה מסקר של עמותת לתת, שזה לכינוי "דו"ח העוני האלטרנטיבי".

הממצא המדאיג ביותר הוא שכל ילד חמישי מבין המשפחות הנעזרות בעמותות חווה ימים שלמים ללא אוכל. הסקר נערך באמצעות שאלון שחולק לנעזרים בעמותות הסיוע השונות במהלך 2011, ש-42% מהם עובדים בעבודה כלשהי. מסקר בקרב כלל הציבור עלה כי 92% מהישראלים סבורים כי הממשלה לא משקיעה בצמצום מימדי העוני ו-29% מהציבור השיב כי מצבו הכלכלי הורע בשנה האחרונה, מהם 68% בשל העלייה בהוצאות משק הבית.

דו"ח העוני 1 מתוך 3 ילדים בישראל עני הדו"ח מצביע על ירידה קלה במספר העניים, "אבל התמונה עגומה", הודה שר הרווחה. כ-20% מהמשפחות עניות, וחומרת העוני עלתה בקרב משפחות עובדות. דומיניסיני: "השוויון בין המגזרים בישראל גבוה מדי, גם ביחס למדינות החברות ב-OECD" גילעד נס, 5 תגובותלכתבה המלאה

לא מאמינים שייצאו מהעוני

מהשאלונים עלה עוד, כי 91% מהילדים להורים נתמכים אינם מקבלים טיפולי שיניים ול-51% אין ביטוח משלים בקופת החולים. כמו כן, ל-71% מהילדים אין את הספרים והציוד הנדרש לבית הספר וכ-20% נשלחים לעבוד כדי לסייע למשפחה. בקרב ההורים עצמם, 27% סבורים כי גם ילדיהם יזדקקו לסיוע של עמותות בעתיד.

ממצאים נוספים מהשאלונים שחילקה העמותה הם כי רק רבע מנתמכי הסיוע העובדים מקבלים את מלוא הזכויות הסוציאליות המגיעות להם, 64% מהנתמכים אינם יכולים לשלם עבור תרופות ושירותים רפואיים, 52% ממקבלי הסיוע במזון נותקו משירותים חיוניים בבית בשנה האחרונה ו-55% מהנתמכים אינם מאמינים שייצאו מהעוני, עלייה בשיעור 14.5% מ-2010 (48%). 88% מהנתמכים דיווחו כי נאלצו בעבר לבחור בין רכישת מזון לבין צרכים בסיסיים אחרים.

"לאן נעלם שר הרווחה?"

ערן וינטרוב, מנכ"ל ארגון לתת, אמר בעקבות הדו"ח, כי "על אף המצוקה הקשה וההחמרה של העוני בשנים האחרונות, אנו עדים לכך שהמדיניות הממשלתית האנטי-חברתית לא משתנה, ולכן שואלים: לאן נעלם שר הרווחה משה כחלון? איפה הכחלוניזם שראינו במשרד התקשורת? שר הרווחה הוא האחראי הראשי על הטיפול במצב החברתי, אבל לצערנו משה כחלון אינו פועל בדחיפות לקידום הנושא וליישום תוכנית לאומית לצמצום העוני.

"מאז הצטרפותנו ל-OECD ישראל אחרונה בשיעורי עוני ובין האחרונות באי-שוויון ופערים בהכנסות בעולם המערבי. המחאה החברתית אולי שכחה לעת עתה, אבל הפצצה האנושית של המצוקה ממשיכה לאיים על התלכיד ועל העתיד של החברה הישראלית, הרבה יותר מהפצצה האיראנית. כל עוד לא תגובש ותיושם תוכנית ממשלתית חוצה משרדי ממשלה לטיפול בעוני ובאי השוויון, המציאות של מאות אלפי קשישים וניצולי שואה, הורים וילדים, תמשיך להיות מאבק הישרדותי מתמיד לסיפוק צרכיהם החיוניים והבסיסיים ביותר בתחום הדיור, התזונה, הבריאות והחינוך, ללא סיכוי להיחלץ מהעוני. אנו פונים לשר הרווחה משה כחלון: קח אחריות ומלא את תפקידך בדאגה לאוכלוסיות המוחלשות בישראל".

תגיות