אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המלך סימביאן מת: תחי המלכה בל צילום: בלומברג

המלך סימביאן מת: תחי המלכה בל

יצרנית הסלולר הפינית נוקיה זונחת סופית את מותג הסימביאן הוותיק שליווה אותה מ-1998. עידכוני התוכנה העתידיים יכונו בל, דונה וקרלה. נוקיה תמשיך לתמוך בהם עד 2016

22.12.2011, 17:25 | רפאל קאהאן

נוקיה מחסלת את המותג הותיק והמוכר ביותר שלה - סימביאן. לאחר שהשתמשה בשם זה לכינוי מערכת ההפעלה הסלולרית שלה, החברה בחרה לזנוח את המותג. כך עולה מההודעה הרשמית על העדכון הקרוב למערכת ההפעלה, שלא יקרה סימביאן אלא "נוקיה בל".

בהמשך, נוקיה תשחרר שתי גרסאות נוספות המכונות דונה וקארן, שיחליפו את בל. החברה הפינית מתכננת לתמוך בגרסאות הללו עד שנת 2016. שינוי הכיוון עליו הודיעה נוקיה הינו מהלך דרמטי מצד החברה שהייתה מזוהה כמעט לחלוטין עם מערכת ההפעלה שלה.

נוקיה השתמשה במערכת ההפעלה החל מהסמארטפון הראשון שלה, ה-9210, שיצא בשנת 2001. עם השנים שודרגה המערכת על מנת להתאימה לרוח הזמן - הגרסה האחרונה, סימביאן^3, כוללת תמיכה במסכי מגע, שישה מסכי בית, תמיכה בשבבי NFC, מרכז הודעות נשלף כמו באנדרואיד ושידרוגים נוספים. בשיא כוחה סימביאן כיכבה על יותר מ-50% מסך כל הסמארטפונים בשוק.

במשך תקופה ארוכה, סימביאן שלטה ללא עוררין בשוק הסלולר עד להופעת IOS של אפל ואנדרואיד של גוגל. בשנים האחרונות נוקיה לא השכילה לשדרג את סימביאן בהתאם לציפיות השוק, מה שגרם לדעיכתה.

בנוסף, נוקיה לא השכילה לייצר מכשיר מתקדם ותחרותי. מאז הופעת ה-N-900 שאמור היה להיות התשובה של נוקיה לאייפון, ניסו הפינים ללא הצלחה לייצר מכשיר שיכה את אפל ויחסום את פלישתה המהירה לשוק הטלפונים החכמים. עם זאת,הפופולריות הגוברת של האייפון בשוק הצרכני ומאידך חיבתם של הלקוחות המקצועיים למכשירי הבלקברי של RIM הקנדית יצרו מערכה על שתי חזיתות שנוקיה לא הצליחה לבלום.

מי את, סימביאן?

סימביאן הייתה מערכת ההפעלה הראשונה אי פעם המיועדת לסמארטפונים. היא פותחה במקור בסוף שנות השמונים על-ידי החברה הבריטית פסיון כ-EPOC16 לטובת היומנים האלקטרוניים שלה. ב-1998, פסיון החליפה את שמה באופן רשמי לסימביאן, ומאוחר יותר באותה שנה מערכת ההפעלה מוזגה לתוך שותפות שכללה את NTT, אריקסון, מוטורולה, נוקיה ופסיון בשמה החדש.

נוקיה הפכה לבעלת המניות העיקרית בשותפות ב-2008, לאחר שהגדילה את אחזקתה ל-56%. לאחר מכן, היא הקימה

את ארגון סימביאן, חברה ללא מטרות רווח שעסקה בפיתוח מערכת ההפעלה המבוססת על קוד פתוח. גם סמסונג, LG וסוני-אריקסון היו שותפות במיזם - אבל סימביאן כשלה למרות זאת, ובמהלך השנים רוב החברות פרשו מניהול הארגון. בשנה שעברה, נוקיה פירקה את הארגון והעבירה את פיתוח מערכת ההפעלה לחטיבה פנימית.

בתחילת 2011 הודיעה נוקיה על שותפות עם מיקרוסופט ומעבר למערכת ההפעלה ווינדוס פון בכל מכשירי הדגל של החברה.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
מעניין: עד לפני 4 שנים היא נחשבה למערכת הטובה ביותר. אבל יש תקווה לעתיד:
לפני כשבוע הזדמן לי להשתמש קצת בלומיה החדש של נוקיה, עם ווינדוז פון 7 - דגם שהובא לארץ בשושו לצרכי ניתוח ופיתוח. הוא אפילו לא היה מחובר לאף מפעיל, כך שלא ניתן היה לדבר בו -אבל היום, למרבה הצער, זו הפנקציה הכי פחות חשובה במכשיר סלולרי. תשמעו: הלומיה מכשיר מוצלח למדי, ווינדוז פון 7 היא מערכת הפעלה מרשימה מאוד. המערכת עובדת חלק ונקי, בלי גמגומים והשהיות כמו באנדרואיד: אם אתם משתמשים רק באנדרואיד, לא תבינו על מה אני מדבר. אבל אם תשתמשו באי-פון ותעברו לאנדרואיד, תתבעסו. אם תעברו לווינדוז פון 7, לא תתבעסו (לפחות מבחינת השימוש ומהירות התגובה. נקנוקיה (ומיקרוסופט) צריכים לעשות עוד כמה דברים: להפטר משאריות הסימביאן במהירות האפשרית (או להעביר אותם ליחברת בת אויצרן אחר); לצמצם את מספר הדגמים - כמה שפחות, יותר טוב - ולפתח את המוצר הזה לאורך כמה שיותר זמן; להוציא את האצבע מאיפוא שהיא תחובה ולהתחיל לפתח אפליקציות - כמה שיותר אפליקציות; להתאפק, לא להוציא פיצ'רים חדשים כל חודשיים, אלא להתרכז באלה הקיימים ולהמשיך לעדכן אותם - ככל האפשר באמצעות עידכוני מערכת, כמה שפחות באמצעות עידכוני חומרה; אם הם יעשו זאת, הם יוכלו להתחרות בהצלחה באנדרואיד וב-iOS.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  23.12.11
7.
המערכת הכי טובה חבל שנתקעו עם הטאצ
מערכת שלא עושה כלום תתקין לי בבקשה תוכנה שמקליטה שיחות באיפון או עריכת תמונות אין על נוקיה ואין על סימביאן טעות קטנה שעשו עם הסימביאן אם היו שולחים את בל למערכה לפני שלוש שנים ואת הנוקיה 5800 שהיה מוכן כבר ב 2003 מי היה שומע אז על האיפון המערכת נכשלה מבחינת שיווק
נמני  |  23.12.11
5.
ל-2. מסכים איתך וזה כל היופי בה. היא הייתה שילוב מנצח של פרימיטיביות ותחכום.
מצד אחד היא הייתה טובה מספיק לסקייפ ולמשחקים לייט- מצד שני היה קל להימנע בה מוירוסים וגם הם לא היו עושים לך יותר מדי נזק. היום הסמארטפונים מגיעים אליך עם הוירוסים כבר מותקנים בפנים, ועוקבים אחרי כל תנועה שלך.
1  |  23.12.11
לכל התגובות