אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת השרים לחקיקה דחתה הצעת החוק לשיקום ים המלח צילום: חיים הורנשטיין

ועדת השרים לחקיקה דחתה הצעת החוק לשיקום ים המלח

זאת שבוע לאחר שהממשלה אישרה ההסכם בין האוצר למפעלי ים המלח. מנכ"ל אדם טבע ודין: "הממשלה ממשיכה להתייצב לצד המפעלים"

09.01.2012, 11:43 | ליאור בן דוד
כשבוע בלבד לאחר שממשלת ישראל אישרה את ההסכם השנוי במחלוקת שגובש בין משרד האוצר למפעלי ים המלח, חברי ועדת שרים לחקיקה דחו הבוקר (ב') את הצעת החוק להצלת ים המלח שיזם חבר הכנסת דב חנין ונוסחה ע"י 'אדם טבע ודין'.

ראיון "כלכליסט" "דרך העבודה של האוצר מול כיל היתה לא תקינה" השר להגנת הסביבה גלעד ארדן זועם על ההסכם עם כיל וחושף התנהלות בעייתית של האוצר. לדבריו, הממונה על התקציבים לשעבר אודי ניסן ניהל את המו"מ מבלי לעדכן את המשנה ליועמ"ש. כך המדינה כמעט מימנה עוד 20% מקציר המלח שאול אמסטרדמסקי וליאור בן דוד, 12 תגובותלכתבה המלאה

במכתב ששלח עו"ד עמית ברכה לשרים טרם ההצבעה על הצעת החוק, הוא ציין כי ההסכם שנחתם בשבוע שעבר מתייחס להסדרה נקודתית של פינוי הפסולת התעשייתית (בריכה 5) ושיעור התמלוגים שעל מפעלי ים המלח לשלם, בעוד שלצד חשיבות פינוי הפסולת התעשייתית, עומדת חובת המדינה לפעול לשיקומו המלא של ים המלח כמשאב טבע לאומי וכפלא עולם, וזו מטרת הצעת החוק שתעלה להצבעה.

ערב ההצבעה, הוגשה לשרים עצומה עליה חתמו כ-15 אלף איש הקוראים להם לאשר את הצעת החוק. העצומה היא יוזמה משותפת של אוואז - ארגון קמפיינים מקוון וארגוני הסביבה אדם טבע ודין וידידי כדור הארץ - המזרח התיכון.

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל 'אדם טבע ודין': "ממשלת ישראל ממשיכה להתייצב לצידם של המפעלים ולטרפד כל מהלך שיכול להציל את ים המלח ולהחזיר אותו לבעליו המקוריים - הציבור. אין ספק שהתנהלות האוצר בשבוע האחרון מוכיחה כי מפעלי ים המלח חייבים תודה לשטייניץ שממשיך להגן עליהם ולצאת נגד האינטרס הציבורי". 

תגיות