אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
על חודו של קול: בג"ץ דחה עתירות נגד "חוק האזרחות"

על חודו של קול: בג"ץ דחה עתירות נגד "חוק האזרחות"

ברוב של שישה שופטים מול חמישה נדחתה העתירה מ-2007 נגד החוק, שנועד לצמצם איחוד משפחות של פלסטינים וערבים ישראלים

11.01.2012, 21:55 | ynet

בג"ץ דחה הערב (יום ד') את העתירה נגד "חוק האזרחות", שנועד לצמצם איחוד משפחות של פלסטינים וערבים ישראלים. שישה שופטים סברו כי יש לדחות את העתירה ואילו חמישה אמרו כי יש לקבל אותה. כך נודע ל-ynet.

השופטים אליעזר ריבלין, אשר גרוניס, מרים נאור, אליקים רובינשטיין, חנן מלצר וניל הנדל קבעו שיש לדחות את העתירה. השישה כתבו בהחלטה כי הם מכירים בקיומה של זכות משפחתית הנגזרת מהזכות לכבוד האדם, אך קבעו כי היקפה של הזכות אינו משתרע לכדי מימוש הזכות דווקא בישראל.

בדעת המיעוט - שקבעה שיש לקבל את העתירה ולבטל את החוק - היו נשיאת בית המשפט העליון דורית ביניש, השופטים אדמונד לוי, עדנה ארבל, סלים ג'ובראן ואסתר חיות.

ביולי 2003 אישרה הכנסת את "חוק האזרחות", שנועד לצמצם איחוד משפחות של פלסטינים וערבים ישראלים. על-פי החוק, שר הפנים רשאי להעניק אזרחות לאדם רק במקרה בו שוכנע, כי מדובר בתושב השטחים המזדהה עם מדינת ישראל וכי הוא או בן משפחתו שיתפו פעולה עם ישראל וסייעו לביטחון המדינה. זמן קצר לאחר אישור החוק הוגשו עתירות לבג"ץ בנושא - שנדחו בשנת 2005.

שנה לאחר מכן דן בג"ץ שוב בסוגיה זו, בהרכב של 11 שופטים. העתירה נדחתה פעם נוספת ברוב של שישה שופטים מול חמישה. נשיא בית המשפט העליון דאז, אהרן ברק, גייס לצידו רק ארבעה שופטים נוספים מבני חברי ההרכב וקבע כי החוק פוגע בזכויות הבסיסיות לחיי משפחה ולשיוויון

העולה על הנדרש ולכן יש לבטלו. אל ברק הצטרפו אז השופטים סלים ג'ובראן, דורית בייניש, איילה פרוקצ'יה ואסתר חיות. בסופו של דבר התקבלה עמדתו של המשנה לנשיא דאז מישאל חשין, אליו הצטרפו השופטים מרים נאור, אשר גרוניס, יהונתן עדיאל, אליעזר ריבלין ואדמונד לוי.

במאי 2007 הוגשו כמה עתירות נוספות בנושא, בין היתר על-ידי האגודה לזכויות האזרח והח"כית זהבה גלאון. לטענתם, החוק פוגע אנושות בזכותם של אזרחי ישראל ותושביה לחיי משפחה.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
הרס העם היהודי בחסות הבגץ
אני לא מבין איך בכלל דיון כזה הגיע לבגץ. ניתן באופן פשוט להגדיר את הנושא כביטחוני ומהווה סכנה ממשית לכיון העם היהודי בארץ ישראל. עוד יותר לא מובן המשך הדיון בנושא זה לאור ״האביב הערבי״ מדינות שלמות עוברות תהפוכות והקצנה אנטי ישראלית ואנחנו עוד ממשיכים בחלומות השוו של מזרח תיכון חדש?! איך אפשר זה נשמע כלכך הזוי ולא ברור.
na , י-ם  |  15.01.12
12.
החוק עושה צדק עם העם היהודי מול האויב אסופת ערבים מהמזרח התיכון הקויה פלסטינאים
תפסיקו להתיפיף מי שהחליט להתאבד ולאבד את המדינה אז שיעזוב וישאיר לנו את הטיפול בהשרדות מדינתנו הקטנטונת, רוב ערבי ישראל והמזרח התיכון הם אסופה של מהגרי עבודה שהגיעו לאזור עם תחילת עלית יהודים לארץ ובניתה, אז שיחזרו למולדתם ואו למלדת הוריהם תשומת לבכם שגם כך דמוגפית אזרחי ישראל הערבים לאט לאט יחד עם הדתים הלא ציונים מחסלים לנו את המולדת
ציוני ישראלי  |  14.01.12
11.
החוק מוגבל לגילאים, האם לקחתם בחשבון את הרס המשפחות הערביות בהבאת אישה שניה ושלישית.
מתוך הכרות רוב המיקרים הם לנשים נוספות על הקימת הישראלית, והשיקול נשים נוספות וילדים שיקבלו ביטוח לאומי,לא חושבים על האישה הישראלית הראשונה .אתם מתקדמים המקדמים ביגמיה ע"ח האישה הערבית הישראלית.
השמאל הטיפש  |  14.01.12
לכל התגובות