אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": איך לבחור כונן חיצוני?

מדריך "כלכליסט": איך לבחור כונן חיצוני?

סרטי HD, קובצי מוזיקה ואלפי תמונות מטיולים ומאירועים הולכים וממלאים את המחשבים. "כלכליסט" עוזר למצוא את הגיבוי שמתאים לכם, מכוננים קלים וניידים שאפשר לזרוק לתיק ועד למרכז אחסון שמשרת את כל הבית

12.01.2012, 15:33 | רפאל קאהאן

דיסק און קי מספיק למי שרוצה לסחוב קבצים לכל מקום, ואפשר להיעזר גם בשירותי גיבוי ברשת. אבל מה עם גיבוי ואחסון של כל הסרטים, התמונות והשירים שצברתם? האוסף המלא של כל הקבצים יכול להגיע בקלות לעשרות גיגה־בייט, וכדי ליצור גיבוי של כולם או לקחת אותם לכל מקום צריך כבר כונן אחסון חיצוני.

המגוון בתחום גדול ויכול לבלבל את הצרכן הממוצע: כוננים קטנים, שצריכים רק חיבור USB ומשמשים בעיקר לניוד של קבצים. יש כוננים שולחניים שמסוגלים להכיל כמות מידע רבה וזקוקים גם לחיבור לחשמל. ויש כונני רשת, שהם לרוב כוננים שולחניים שיכולים לשמש מחסן דיגיטלי לכל המחשבים ברשת הביתית, לגבות מידע ואפילו לאפשר גישה מרחוק אל הקבצים. אם יש לכם כונן קשיח מיותר שנשאר ממחשב ישן, תוכלו להפוך גם אותו למחסן חיצוני, בקלות.

בחנויות המחשבים והציוד המשרדי אפשר למצוא מבחר גדול של יצרנים ודגמים וכמו בתחומים אחרים, מומלץ לבחור באחת החברות הגדולות והמוכרות – Western Digital, סמסונג, Iomega או Seagate. "כלכליסט" עושה סדר במוצרים הקיימים.

לקחת את כל המוזיקה לכל מקום

רוצים לקחת איתכם ספריות שלמות של סרטים לדרך? אלה הכוננים בשבילכם: מספיק קטנים כדי להיכנס לתיק, שוקלים בדרך כלל בסביבות 100 גרם וזקוקים רק לחיבור USB, שמספק גם את צריכת החשמל. רוב הכוננים הללו מבוססים על דיסק בקוטר 1.8 או 2.5 אינץ', בדיוק כמו הכוננים שנמצאים במחשבים ניידים.

מקצתם מבוססים על SSD - כונן מהיר יותר, אבל גם יקר ומוגבל יחסית בנפח האחסון. חיבור ה־USB ממילא מגביל את מהירות העברת הנתונים, לכן בתחום הזה כונן פשוט בקוטר 2.5 אינץ' יספיק. המחירים נעים מ־300 עד 750 שקל לכוננים בנפח שבין 320 ל־1,000 גיגה־בייט. חשוב לבדוק את הקופסה של הכונן שאתם רוצים לקנות - מכיוון שמדובר בהתקנים ניידים, קשיחות המארז היא שם המשחק.

כמה זה יעלה? 750-300 שקל

כונן 2.5 אינץ כונן 2.5 אינץ' של GoFlex. כדאי שיכלול מארז קשיח כונן 2.5 אינץ

לגבות את המידע קרוב למחשב

אם אתם מחפשים כונן לגיבוי או כתוספת לכונן של המחשב, כונני 3.5 אינץ' יעשו את העבודה. הכוננים האלה גדולים יותר ולכן פחות נוח להתנייד איתם. רובם צורכים חשמל משקע חיצוני, כך שתצטרכו לקחת איתכם עוד כבל, בנוסף על חיבור ה־USB, ולמצוא מקום עם שקע פנוי.

חלק מהכוננים מגיעים עם תוכנת גיבוי מובנית, שיודעת לסרוק את המחשב ולסנכרן את השינויים שביצעתם בו או לבדוק רק תיקיות מסוימות שהגדרתם. השינויים האלה נשמרים וכך ניתן בקלות לשחזר מידע, במקרה של קריסת המחשב או הכונן הפנימי, או להעביר בעתיד מידע אל מחשב חדש.

כונן 3.5 אינץ כונן 3.5 אינץ' של ווסטרן דיגיטל. דורש שקע פנוי כונן 3.5 אינץ

הכוננים האלה מגיעים עם סוגי חיבורים שונים, כש־USB הוא הפופולרי ביותר וחלקם מציעים גם חיבורי eSata או Firewire. המחירים של הכוננים האלה נעים בין 300 שקל לגרסאות הפשוטות ועד ל־2,500 שקל, תלוי בנפח ובסוגי החיבורים הזמינים. הגודל נע בין 500 גיגה־בייט ועד ל־4 טרה־בייט.

כמה זה יעלה: 2,500-300 שקל

לשתף סרטים בין כל המכשירים בבית 

כונני רשת היו פעם נחלתם של משתמשים מתקדמים ומתוחכמים, אבל רשתות אלחוטיות נכנסו כבר לבתים רבים. לרבים יש היום בבית או במשרד נתב אלחוטי, מספר מחשבים, או לפחות נייח ונייד, וסמארטפון או טאבלט שמתחברים אל הרשת הביתית.

היתרון של כונני הרשת הוא שהם מתחברים לנתב וכך כל המכשירים שמחוברים אל הרשת יכולים להתחבר אליהם. בחלק מהמקרים גם טלוויזיות חכמות או סטרימרים יכולים להתחבר אל הכונן. בנוסף, בדרך כלל הם מסוגלים לשרת כמה משתמשים בו־זמנית וכך ניתן למשל לראות סרט בזמן שמישהו אחר מוריד קובץ מהאינטרנט.

כדי להתחבר אל מגוון גדול של מכשירים, כולל טלוויזיות, צריך לבדוק שהכונן הרצוי תומך ב־DLNA. מדובר בתקן שיתוף מדיה בין מכשירים שונים והוא זה שמאפשר לטלוויזיה ליצור קשר עם הכונן. חלק מהכוננים כוללים תוכנות גיבוי שיכולות ליצור עותק של קבצים ותיקיות ממחשבים שמחוברים לרשת הביתית.

כונני רשת מן יקרים יותר מכוננים שולחניים פשוטים ולרוב גם מעט יותר גדולים. המחירים מתחילים ב־700 שקל ומגיעים עד ל־6,000 שקל או יותר. למשתמש הביתי גם הדגמים הזולים יותר יספיקו. אם מדובר במשרד או בחברה, אפשר לבדוק גם את ההתקנים היקרים יותר, הם אמינים ויכולים לשרוד אסונות מבלי לאבד נתונים.

כמה זה יעלה: 6,000-700 שקל

כונן רשת של Seagate. מאפשר שיתוף תכנים כונן רשת של Seagate. מאפשר שיתוף תכנים כונן רשת של Seagate. מאפשר שיתוף תכנים

לחסוך ולהשתמש בכונן ישן  

 

החלפתם מחשב והשארתם את הישן זרוק בצד? אפשר עדיין לנצל את הכוננים הקשיחים שנמצאים בתוכו. בסופו של דבר, כל כונן חיצוני מורכב מכונן שנמצא בתוך קופסה כלשהי. מספר רב של יצרנים מציעים מארזים שנמכרים ללא כונן, לתוכם אפשר להכניס את הכונן הישן ולהפוך אותו לדיסק חיצוני.

היתרון העיקרי הוא במחיר, שיהיה כרבע מזה של כונן חיצוני רגיל. מחירי המארזים נעים בין 40 ל־200 שקל, רק הביאו בחשבון שהפונקציות שלהם בדרך כלל בסיסיות ביותר. פתרון נוסף הוא תחנות עגינה שמאפשרות לחבר יותר מכונן אחד במקביל, וכן לבצע "החלפה חמה", כלומר חיבור וניתוק כונן ללא כיבוי ההתקן או המחשב. המחיר של תחנות העגינה מסוג זה נע בין 150 ל־400 שקל.

כמה זה יעלה: 400-40 שקל

תגיות

16 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

15.
מחירי ה-NAS עדיין גבוהים מדי ובלי פרופורציה
צריכים לרדת ל-500 ש"ח (מאה דולר), ולקבל עידוד מחברות הדיסקים. כי להרבה אנשים יש דיסקים מיותרים (מי מחזיק 500 כש-2T עולה רק 100 ש"ח יותר - כמובן לפני ההצפות בתאילנד), והכי נוח לאכסן אותם בקופסה שתשמש כשרת קבצים. מכשיר כזה יכול גם להיות קופסת גיבוי אוטומטי או העתקה מדיסק אחד לשני.
עוד  |  28.01.12
14.
שובו של הטוסטר
למגוון חברות יש פתרון חיצוני דמוי טוסטר, המתחבר למחשב במגוון סוגי חיבורים (מ-USB ועד eSATA ו- Firewire), ואליו ניתן להכניס דיסקים פנימיים ללא הטרחה של פתיחת מארזים חיצוניים רוויי ברגים. בקלות ניתן להחליף בין הדיסקים, ולא צריך לשלם בנפרד על כל מארז חיצוני, משום שהטוסטר מתאים לכולם. במקרה של חיבור Firewire אני חוסך 50% ממחיר דיסק חיצוני, משום שמארזים חיצוניים התומכים בחיבור הזה מייקרים אותם פי שתיים בדרך כלל. אני משתמש מאושר ב-VoyagerQ של NewerTech. מומ-לץ בחום (ולא, זה לא מתחמם :))
יניב  |  18.01.12
13.
מומלץ להצפין את הקבצים האישיים לפני שמגבים ב"ענן" או באיכסון רשת (על קרן הצבי...)
רוב התגובות לפני הן מועילות ורצוי לשקול אותן ובנוסף להצפין את המידע ברשת אם אתם לא רוצים לגלות תמונות מביכות שלכם איפה שלא הייתם רוצים.... לדוגמה: 1 לגבות עם תוכנת גיבוי התומכת בהצפנה ע"י סיסמה כגון: True image backup 2 לדחוס את תיקיות הנתונים בZIP או RAR עם סיסמה ארוכה ואז להעתיק לרשת 3 להצפין עם תוכנה יעודי, ולגבות את את התוכן המוצפן בתוכנות שתמצאו ב: www.truecrypt.org או ב www.jetico.com/encryption-bestcrypt (הדוגמה מתאימה גם למגיב8 - הצפנת כל הדיסק) וכו' וכו
חיים טובים  |  15.01.12
לכל התגובות