אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פוליטיקאים פולנים הצטרפו לאנונימוס כמחאה נגד הסכם אנטי-פיראטיות חדש צילום מסך: Youtube

פוליטיקאים פולנים הצטרפו לאנונימוס כמחאה נגד הסכם אנטי-פיראטיות חדש

חברי המפלגה הפוליטית השלישית בגודלה בפולין הופיעו בפרלמנט חבושים במסכות אנונימוס כמחאה על הסכם הסחר ACTA שנחתם אתמול בטוקיו

27.01.2012, 13:34 | הראל עילם

קבוצה של פוליטיקאים פולניים בחרו למחות נגד ACTA, חוק האנטי-פיראטיות המקודם כיום בתוך האיחוד האירופי, על ידי כך שהופיעו בפרלמנט הפולני כאשר הם לבושים במסכות אנונימוס המפורסמות - המשויכות עם גאי פוקס, טרוריסט בריטי לאומני מפורסם מהמאה ה-17. זאת פחות משבוע לאחר שמחאות ציבוריות משמעותיות בארצות הברית הצליחו לשתק את SOPA, הצעת חוק אמריקאית שנועדה גם היא להלחם בפיראטיות.

מסכות גאי פוקס - עכשיו גם לפוליטיקאים פולניים, צילום: בלומברג מסכות גאי פוקס - עכשיו גם לפוליטיקאים פולניים | צילום: בלומברג מסכות גאי פוקס - עכשיו גם לפוליטיקאים פולניים, צילום: בלומברג

הפוליטיקאים שייכים למפלגת פליקוט, מפלגה ליברטנית-שמאלנית אנטי ממסדית המחזיקה ברבע מהכסאות מהבית התחתון בפרלמנט הפולני ונחשבת למפלגה השלישית בגודלה. הם מחו על כך שהממשלה הפולנית בחרה להצביע בעד חוק ה-ACTA, למרות התנגדות נמרצת של האזרחים, הפגנות עממיות של אלפי אנשים שהתרחשו במספר ערים מרכזיות וכן התקפות מתוקשרות היטב של תנועת אנונימוס כנגד אתרי ממשל פולניים ששיתקו חלק מהאתרים למשך מספר ימים. בצכ'יה, שם נרשמה התנגדות דומה, פלג באנונימוס אסף תרומות וחילק אותם לאומנים מקומיים.

ACTA הוא SOPA החדש?

 

אתמול, נציגי הממשלה הפולנית, יחד עם נציגי 21 מדינות נוספות ובכירים בנציבות האירופאית, חתמו ואישרו על ACTA בכנס מיוחד שנערך בטוקיו. חמש חברות נוספות באיחוד האירופי - קפריסין, גרמניה, אסטוניה, הולנד וסלובקיה - צפויות גם הן לחתום על האמנה בקרוב. טוקיו, קנדה, דרום קוריאה, ניו זילנד, ארצות הברית וסינגפור שותפות ל-ACTA.

החוק יכנס לתוקפו ברגע שיאושרר על ידי הקונגרס האירופאי, דבר הצפוי לקרות ביוני הקרוב. ACTA נחשב לתקנת סחר חדשה, כך שהצליח לעקוף את רוב הדיונים ותהליך האשרורים שנדרשים מהצעת חוק חדשה. נציגי הנציבות האירופית טענו שלא מדובר בחקיקה חדשה, אלא רק בהסכם שמיועד להסדיר את נושא התקינה הבינלאומית במאבק כנגד פיראטיות וזיוף.

קדר אריף, חבר בקונגרס האירופי מדרום צרפת שיזם במקור את הסכם ACTA, התפטר מהקונגרס במחאה על מה שהוא תיאר כמחטף. הוא התבטא בחריפות כנגד כל תהליך העברת ACTA דרך האיחוד האירופי, ובין השאר ציין כי לא היה כל שיתוף פעולה עם ארגונים חברתיים או שקיפות ציבורית בדיונים. הוא גם יצא כנגד הדחיה חוזרת ונשנת של מועד החתימה "ללא שום הסברים" ללשונו, וכן מה שהגדיר כ"התעלמות מוחלטת מדרישות נציגי הפרלמנט".

שר החוץ הפולני, רדק סירוסקי, הגן על מדינויות הממשלה ואמר שלא מדובר בחוק מסוכן ושהוא לא ישפיע על העם. עם זאת, הוא הזהיר שהאינטרנט אינה צריכה להפוך להיות "אנרכיה תחת מסווה החוק", ושעבירה משמעותית על זכויות יוצרים אינה דבר חיובי.

תגיות