אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סימנטק: כמות הספאם והווירוסים בישראל נמוכה מהממוצע העולמי

סימנטק: כמות הספאם והווירוסים בישראל נמוכה מהממוצע העולמי

חברת אבטחת המידע חשפה את את דו"ח המודיעין הגלובלי של איומי האינטרנט לינואר 2012: ההנדסה החברתית מסתמנת כשיטה המובילה לגיוס כתובות

29.01.2012, 12:31 | כתב כלכליסט

ענקית ניהול ואבטחת המידע סימנטק, פרסמה את תוצאות דוח המודיעין "Symantec Intelligence Report" לחודש ינואר 2012, ממנו עולה כי ספאמרים משתמשים בחגים ובאירועים גדולים כדי להפוך את הדואר שלהם למושך יותר.

מחלקת המודיעין של סימנטק זיהתה מעל 10,000 שמות דומיינים המורכבים מסקריפטים בעלי הפניה, הכתובים בשפת PHP, ומכילים התייחסות לשנה החדשה בשם הקובץ. אותם סקריפטים בעלי הפניות התארחו באתרים חשודים וקישורים לאותם אתרים נכללו בדואר זבל, אשר נחסמו ישירות על ידי הענן של סימנטק.

בכדי לפתות נמענים לפתוח את הודעות המייל שלהם, ספאמרים השתמשו בטכניקות הנדסה חברתית נוספות על ידי שילוב פרמטרים בכתובת האתר אשר רמזו לכך שהיעדים שלהם שייכים לאתרי רשתות חברתיות.

מחלקת המודיעין של סימנטק צופה כי ספאמרים ישתמשו בתאריכים בולטים נוספים בעתיד הקרוב, שהקרובים ביותר בהם הם חגיגות השנה הסינית החדשה, שתחל השבוע, וכן יום האהבה הנוצרי, ולנטיין דיי, שחל בחודש הבא.

 "אנחנו גם מצפים לראות הרבה דואר זבל ותוכנות זדוניות שינסו לנצל כמה אירועי ספורט מרכזיים שצפויים השנה. כבר עכשיו, אנחנו רואים הפניות לאולימפיאדת לונדון כחלק מהודעות זדוניות או הודעות בתשלום מראש", מסר פול ווד, אנליסט מודיעין בכיר בסימנטק.

"על ידי קישור הדוא"ל שלהם לחגים הנחגגים בחלקים נרחבים בעולם ואירועים מתוקשרים בעלי עניין רחב ברמה העולמית, שולחי דואר זבל ויוצרי תוכנות זדוניות יכולים להפוך את המסרים שלהם ליותר מעניינים ולהגדיל את הסיכוי שהנמענים יבקרו באתר הספאם או ידבקו במזיקים", סיכם ווד.

נתונים מראים כי רמות הספאם (דואר זבל) העולמיות בינואר 2012, חזרו כמעט לרמתם בנובמבר 2011, כשהיחס העולמי עולה ל-69% (אחד מכל 1.45 מיילים), זאת אחרי ירידה משמעותית בדצמבר האחרון לרמה של 67.7%.

גם בישראל רמת דואר הזבל עלתה מהחודש הקודם ל-66.7% (לעומת 65% בדצמבר 2011), אך כפי שניתן לראות, הרמה בישראל עדיין נמוכה מהרמה העולמית. עם זאת, במבט על רמות דואר הזבל בשנתיים האחרונות ניתן לראות מגמות דומות בין הרמה בישראל והרמה בשאר העולם.

לא כך לגבי וירוסים שמועברים בדואר אלקטרוני, שם ניתן לראות כי בשנתיים האחרונות המגמה העולמית נותרת ללא שינוי בעוד המגמה בישראל מצטמצמת יותר ויותר. מנתוני ינואר 2012, עולה כי אחד מכל 295 מיילים בעולם מכיל וירוס (כשליש מהדואר האלקטרוני), ירידה של כ-0.02% מדצמבר (אז אחד מכל 278 מיילים הכיל וירוס).

בישראל לעומת זאת, המצב טוב בהרבה. למרות עליה קלה מהחודש שעבר, עדיין, רק אחד מכל 1902 מיילים בישראל כולל וירוס (בדצמבר 2011 – אחד מכל 2195 מיילים). סעודיה היא המדינה בעלת שיעור הספאם הגבוה ביותר בינואר 2012, כש-75.5% מהדוא"ל במדינה הכיל ספאם.

ולהלן מספר נתונים נוספים: התוכנה הזדונית הפופולארית ביותר בינואר 2012 היתה ה- WS.Trojan.H – זיהוי גנרי מבוסס ענן שמכיל מאפיינים שסוג האיום שלהם טרם זוהה רשמית.כל יום מזוהים במעל ל-2,102 אתרי אינטרנט, תוכנות זדוניות או תוכנות לא רצויות אחרות, כולל תוכנות ריגול ותוכנות פרסום.  

המדינה בה היו הכי הרבה התקפות פישינג הייתה הולנד כשאחד מכל 62.6 מיילים הכיל מתקפת פישינג. בהולנד הייתה גם הרמה הגבוהה ביותר של תעבורת דוא"ל זדונית, כשאחד מ-61.4 הוגדר כזדוני.

רמות דואר הזבל לעסקים קטנים ובינוניים (SMB) היו 68.9%, לעומת 69.1% בארגונים גדולים. בחברות SMB רמת התקפות הפישינג הייתה אחד ל-225.2 מיילים, בעוד בארגונים גדולים היא הייתה אחד ל-410.9. ולבסוף כמות הדוא"ל הזדוני בחברות SMB היה אחד ל-277.3 מיילים, בעוד בארגונים גדולים הוא עמד על אחד ל-281.5.

תגיות