אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי עשור: הסדר סופי להשכרת דירות הנופש בהרצליה צילום: אריאל בשור

אחרי עשור: הסדר סופי להשכרת דירות הנופש בהרצליה

הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בהרצליה העבירה לכ־500 בעלי דירות במרינה מתווה מפורט, שיחייב אותם להעמיד את דירותיהם לטובת הציבור לתקופה של תשעה חודשים בשנה

07.02.2012, 09:00 | דותן לוי

בתום מאבק שנמשך יותר מעשור העבירה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בהרצליה לכ־500 בעלי דירות במרינה מתווה מפורט, שיחייב אותם להעמיד את דירותיהם לטובת הציבור לתקופה של תשעה חודשים בשנה. בכך נסתם למעשה הגולל על המאבק שניהלו הדיירים שלא לחייב אותם להשכיר את הדירות שרכשו.

סוגיית דירות הנופש הוכרעה באופן עקרוני כבר בשנת 2006 בפסק דין שניתן על ידי בית המשפט העליון. במסגרת ההחלטה נקבע כי לאור היותו של חוף הים משאב ציבורי, יחויבו בעלי הדירות שנבנו לצורכי נופש להעמיד אותן לשימוש מלונאי, ולא יוכלו להשתמש בהן כדירות מגורים רגילות.

לאחר שהקרב על השכרת הדירות הוכרע, עסק המאבק במתווה ההשכרה - ובעיקר על תקופת השכירות שבה יחויבו בעלי הדירות. בעוד שהעירייה דרשה מהבעלים להשכיר את הדירות לאורך תשעה חודשים בשנה, ניסו הבעלים למזער את התקופה לחצי שנה בלבד.

לאחרונה השתתפו עורכי הדין המייצגים את בעלי הדירות בפגישה עם העירייה שבמסגרתה סוכם המתווה החדש. אחד השינויים העיקריים קובע כי כל בעל דירה יוכל להתקשר עם חברת ניהול נפרדת ולא יחויב להתקשר עם חברת ניהול אחת שתנהל את כל הבניין. גורמים בעירייה הבהירו כי ינקטו יד קשה נגד כל בעל דירה שלא יכבד את המתווה, ולא יהססו להגיש כתבי אישום או להוציא צווי הפסקת שימוש בדירות הנופש.

תושבי חוץ צרפתים חויבו לשלם את מס השבח

בתוך כך, החלטה שהתקבלה בשבועות האחרונים על ידי ועדת הערר של מס שבח קבעה כי תושבי חוץ צרפתים שרכשו דירת נופש לא יקבלו פטור ממס שבח המתקבל בדרך כלל כאשר מוכרים דירת מגורים. בני הזוג רכשו את הדירה בשנת 2003 ובעת מכירתה בשנת 2009 ביקשו לקבל פטור ממס רכישה כאילו מדובר בדירת מגורים אך נדחו על ידי מנהל מיסוי מקרקעין נתניה. בוועדת הערר, טענו בני הזוג כי הדירה שימשה למגורים ומעולם לא הושכרה למטרות נופש ולפיכך עונה הדירה על הדרישות לקבלת הפטור. כנגד, טען מנהל מיסוי מקרקעין כי במעמד הסכם רכישת הדירה, צורף להסכם פסק דין, אשר לפיו על בעלי הדירות לצרפן למאגר הדירות להשכרה על מנת שתעמודנה לרשות הציבור. מכאן שהדבר מראה על "דירת נופש" ולא על "דירת מגורים".

לדברי רו"ח תמיר בן שמעון מנהל מחלקת מיסים בליאון אורלציקי ושות' "ועדת הערר התבססה על העיקרון לפיו דירת מגורים הינה נכס לשימוש אישי של בעליה ולא נכס להשקעה ועל העובדה שידעו מבעוד מועד כי רכשו דירת נופש".

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
לא הגיוני.
כוחות השוק יגברו ובסופו של דבר אין מנוס משינוי החוק המטופש הזה. נופש יש בבתי מלון ולא בדירות. החוק המגביל שימוש של 3 חודשים במצטבר בשנה אינו נכון ואינו במקום. במתכונת הקיימת לא יבנו דירות נופש כלל , מלונות כבר מזמן היפסיקו לבנות מכיוון שאינם כלכליים ומסוכנים להשקעה. למי שחשבו לתומם שבניית דירות נופש תהיה עסק משתלם נכונה להם אכזבה ועליהם להתכונן למפלה , מכיוון שיפסיקו לקנות הדירות הללו.... ואז ....גם לא יבנו דירות נופש.... ואז ... ישונה החוק המטופש והמזיק הזה. אז למה להמתין לכל עוגמת הנפש הזו. שנו החוק היום.
אריק , מרכז  |  07.02.12
6.
5 צודק- בנוסף לא כל הדירות ניתנות להסבה למלון
למשל בחלקן הושקעו כספים בעיצוב ובכל מקרה קיימות סוגיות כבדות משקל גם בנושאי מס. כמו כן, האם החיוב יהיה להשכרה על בסיס של 9 חודשים ומעלה כחבילה או שניתן יהיה להשכיר גם על בסיס חודשי, שבועי, יומי ו/או אפילו שעתי. ברור שהדבר יוריד את ערך הדירות כמו קלאב הוטל אם יהיה שימושים כמו השכרות לחברות, לגורמים מפוקפקים, זונות וכדומה. אם כל אחד ייקח חברת ניהול מי ישלם עבור הבריכה וחדר הכושר ואיך (במיוחד אם השכירות היא לתקופות קצרות) ? מי יישא בארנונה (בשכירויות ארוכות זה השוכר ואילו בבתי מלון המלון נושא בתשלום הארנונה) ? ועוד שאלות רבות לגבי מגרש החניה וכדומה ואפילו סוגיות בנושאי תיווך כאשר דירת מגורים ניתן להתחייב לתקופה של חודש אם לא צויין כמה ועד לחצי שנה ואילו בנכס שאינו דירה זה יכול להגיע גם לשנת בלעדיות. - בקיצור באלאגן !!!
טל , מרכז  |  07.02.12
לכל התגובות