אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפרד ומשול בניסקו: מגדל זכתה בפרמיה, הציבור לא צילום: shutterstock

הפרד ומשול בניסקו: מגדל זכתה בפרמיה, הציבור לא

חודשיים וחצי לאחר שכשלה בהצעת רכש לניסקו פרויקטים, הגישה ניסקו עוד הצעה באותו המחיר. בתווך היא שילמה למגדל תוספת של 14% על 3.7% מהמניות

09.02.2012, 07:46 | ניר צליק

חברת ניסקו תעשיותשל יצחק ניצן ואריה קידרון שוב מנסה למחוק את החברה־הבת ניסקו פרויקטיםמהמסחר בבורסה. לאחר שבאמצע אוקטובר נכשלה הצעת הרכש המלאה שהגישה ניסקו תעשיות לניסקו פרויקטים לפי מחיר של 10.01 שקל למניה, הגישה בשבוע שעבר החברה־האם הצעת רכש נוספת לחברה־הבת, ולמרבה ההפתעה באותו המחיר שבו הוגשה ההצעה הראשונה.

אז מדוע חושבים ניצן וקידרון כי הפעם תיענה הצעתם? אולי בגלל שבין שתי ההצעות רכשה ניסקו תעשיות 3.7% ממניות ניסקו פרויקטים במחיר גבוה יותר של 11.4 שקל למניה מחברת הביטוח מגדל, וכעת היא נדרשת להשיג שיעור היענות נמוך יותר של הציבור כדי להשלים את הצעת הרכש. מה שבטוח הוא שאת המחיר ששילמה ניסקו למגדל באמצע דצמבר היא אינה מציעה לציבור כעת.

ניסקו, העוסקת ביבוא רכיבים אלקטרוניים, הגישה לפני כארבעה וחצי חודשים הצעת רכש מלאה למניות החברה־הבת לפי מחיר של 10.01 שקל למניה, ששיקף אז פרמיה של כ־20% על המחיר בשוק. בתגובה להצעה זינקה אז מניית ניסקו פרויקטים ב־22% אל מעבר למחיר ההצעה, ואילו ניסקו, שהחזיקה ב־80.6% מניסקו פרויקטים, לא זכתה לשיעור ההיענות הדרוש של הציבור להצלחת המהלך. בעוד שניסקו נדרשה לשיעור היענות של בעלי 14.3% ממניות החברה שהוחזקו בידי הציבור, הרי שרק בעליהן של 11.8% מהמניות הסכימו למחיר ולכן ההצעה נפלה. במילים אחרות, לניסקו חסרו בעלי מניות המחזיקים ב־2.5% בלבד מהחברה כדי להשלים את הצעת הרכש.

אלא שהכישלון לא ריפה את ידיהם של ניצן וקידרון, אלא להפך. השניים החלו לרכוש ממניות החברה בבורסה במחיר זהה למחיר ההצעה, ובמקביל רכשה ניסקו תעשיות כ־454 אלף ממניות ניסקו פרויקטים לפי שער גבוה יותר מזה של הצעת הרכש – 11.4 שקל, ששיקף פרמיה של 14% על מחיר השוק יום קודם לכן. בסך הכל שילמה ניסקו 5.1 מיליון שקל למגדל והעלתה את אחזקותיה בחברה־הבת ל־84.9% (רכישות קטנות אחרות נעשו במחיר הצעת הרכש).

כך שבנוסף לאחזקת ניסקו בחברה־הבת, מחזיקים ניצן וקידרון באופן ישיר ב־2.9% ממניותיה, והם כבר הסכימו למכור את אחזקתם לחברה במחיר ההצעה. בעלת עניין נוספת בניסקו פרויקטים היא חברת איי.אי.אס השקעות של איש העסקים חיים גייר, שמחזיקה ב־5.1% ממניותיה. בהנחה שגייר כבר הסכים למחיר הצעת הרכש - 10.01 שקל, הרי שבידי הציבור נותרו 7% בלבד מהמניות, כאשר לניסקו תספיק הסכמה של 2% כדי שתגיע לאחזקה של 95% ותוכל לכפות את רכישת כלל המניות מידי הציבור.

עלות ההצעה של ניסקו תעשיות בהצעה הנוכחית עומדת על 19.1 מיליון שקל. אם הציבור היה זוכה למחיר שקיבלה מגדל, הסכום היה גדל ל־21.7 מיליון שקל. במילים אחרות, מדובר בפער של 2.6 מיליון שקל.

תגיות