אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הנגיד הגרמני על יוון: "הזרמת כסף כשלעצמה לא תפתור את הבעיה" צילום: אי פי איי

הנגיד הגרמני על יוון: "הזרמת כסף כשלעצמה לא תפתור את הבעיה"

ינס ויידמן לקראת כינוס ה-G20: "הזרמת כספים תסייע להרוויח זמן אבל לא תפתור את הבעיה לעומק, ואנחנו נישאר עם תקציבים גירעוניים". גרמניה מתנגדת להגדלת קרן החילוץ

25.02.2012, 20:58 | סוכנויות הידיעות

בכירים בגרמניה מדגישים את התנגדותם התקיפה להגדלת מנגנון החילוץ האירופי, ומציגים בכך עמדה המנוגדת לזו של מדינות רבות בעולם — כך מדווח "הוול סטריט ג'ורנל". את ההתנגדות הזו הם הביאו איתם לכינוס שרי האוצר ונגידי הבנקים של מדינות ה־G20 שנפתח היום במקסיקו וצפוי להימשך יומיים. לפי הדיווח, גרמניה נמצאת במיעוט, שכן רוב המדינות הפכו את הגדלתו של מנגנון החילוץ באירופה לתנאי הכרחי להגדלת ההשתתפות של קרן המטבע הבינלאומית בו.

לקראת הכינוס חזרו בסוף השבוע בכירים גרמנים על עמדתם והדגישו ש"אין זה נכון בתקופה זו להגדיל את קרן החילוץ". נגיד הבנק הגרמני המרכזי, ינס ויידמן, אמר לקראת הכינוס כי הוא "מברך על תוכנית החילוץ החשובה כל כך של יוון", אך הדגיש כי "הזרמת כסף כשלעצמה לא תפתור את הבעיה". ויידמן מתח ביקורת על עמדה שאותה כינה "שגיאה רווחת", ולפיה גרמניה מתנגדת להושטת סיוע למדינות חלשות "משיקולים אגואיסטיים". הוא הזכיר את התרומה המכרעת של גרמניה בחילוץ של מדינות שנקלעו לקשיים. "הזרמת כספים תסייע להרוויח זמן אבל לא תפתור את הבעיה לעומק, ואנחנו נישאר עם תקציבים גירעוניים", אמר ויידמן לקראת הכינוס.

פקידי האוצר של גוש היורו מבקשים להגדיל את מנגנון החילוץ האירופי ל־500 מיליארד יורו, זאת כדי שיהיה יעיל במקרה שיהיה צורך לסייע למדינות כמו ספרד ואיטליה. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ושר האוצר שלה וולפגנג שויבלה מנגדים נחרצות לעמדה זו וסבורים כי אמצעי חילוץ אחרים — ולא הזרמת כספים — צריכים לעמוד בראש סדר העדיפויות של גוש היורו.

מחוץ לאירופה לא מקבלים את העמדה הגרמנית. נגיד הבנק המקסיקני אגוסטין קרסטנס אמר לקראת הכינוס כי "על אירופה לפעול במהירות ובנחישות כדי להגדיל את מנגנון החילוץ שלה". גם סין ויפן סבורות שעל אירופה ללכת בכיוון זה. שר האוצר האמריקאי טימותי גייתנר אמר גם הוא לקראת הפגישה ש"יש להגיע במהירות להסדר שיוביל להגדלת מנגנון החילוץ". אבל ההתנגדות הגרמנית מאותתת על כך שהכינוס נוכחי של G20 יסתיים בלא הסכם, ודיון בנושא יתחדש בשני הכינוסים הבאים שיתקיימו באפריל.

בתוך כך, יוון חנכה בסוף השבוע באופן רשמי את מהלך המרת האג"ח שלה, במסגרת ארגון מחדש של חובה. ההמרה היא חלק מחבילת חילוץ שנייה של 130 מיליארד יורו. המהלך יפחית כ־100 מיליארד יורו מהחוב היווני המוערך ב־350 מיליארד יורו.

תגיות