אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הירוקים עצרו את היישוב ניצנה צילום: סיימון תמיר

הירוקים עצרו את היישוב ניצנה

ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה החליטה שלא לבטל את התוכנית להקמת היישוב, אך קבעה גם כי לא תצא לדרך לפני שייערך ליישוב תסקיר סביבתי מקיף

01.03.2012, 08:36 | דותן לוי

בניית הישוב ניצנה בנגב המערבי תתעכב עד לביצוע סקר סביבתי מקיף, כך קבעה השבוע ועדת הערר של המועצה הארצית לתכנון ובנייה. הוועדה אמנם ביטלה את החלטת הוועדה המחוזית שהחליטה לסגת מהפקדת התוכנית, אך קבעה כי אם המועצה האזורית רמת הנגב ומינהל מקרקעי ישראל, שיזמו את התוכנית, יבקשו להמשיך ולקדמה, הם יצטרכו להכין תסקיר שבו תיבחן השפעת היישוב על הסביבה וייבחנו חלופות אחרות למיקום היישוב.

ביולי 2001 הורתה הממשלה למינהל מקרקעי ישראל לבחון את האפשרות להקים יישובים חדשים בין פתחת שלום לפתחת ניצנה. התוכנית כללה כמה חלופות שנעו בין הקמת כמה יישובים קטנים לבין הקמת יישוב גדול אחד. ב־2004 החליטה ועדת היגוי של משרד הפנים להקים באזור יישוב אחד במרחק של כ־2 קילומטרים מכפר הנוער ניצנה ובסמוך ליישובים כמהין וקדש ברנע.

אזור כפר הנוער ניצנה שבו היה אמור לקום היישוב החדש , צילום: סיימון תמיר אזור כפר הנוער ניצנה שבו היה אמור לקום היישוב החדש | צילום: סיימון תמיר אזור כפר הנוער ניצנה שבו היה אמור לקום היישוב החדש , צילום: סיימון תמיר

במקור היה אמור היישוב לאכלס כ־10,000 תושבים, אך בהמשך צומצם המספר לכ־6,000 תושבים שהיו אמורים להתגורר ב־1,500 יחידות דיור. ועדת ההיגוי קבעה כי אין צורך בהכנת תסקיר סביבתי ליישוב, אף שהאזור גובל בשתי שמורות טבע וכולל ממצאים ארכיאולוגיים רבים.

ב־2006 קבעה הוועדה המחוזית שניתן להפקיד את התוכנית ואף ציינה כי לא מדובר ביישוב חדש, אלא בהרחבת יישוב קיים (כפר הנוער ניצנה), אך ב־2010, לאחר שהוגשו התנגדויות רבות לתוכנית, החליטה לחזור בה וקבעה כי יש להחזיר את התוכנית לדיון חוזר בוועדת ההיגוי - בין היתר בשל עמדה שהביעו בהליכים הירוקים, ולפיהם תפגע

התוכנית בערכי נוף ייחודיים באזור.

המועצה האזורית רמת הנגב ומינהל מקרקעי ישראל הגישו ערר על ההחלטה, והשבוע החליטה המועצה הארצית לתכנון ובנייה לקבל את הערר באופן חלקי. בהחלטת המועצה צוין כי "אין חולק על ערכיותו הסביבתית של השטח, התוכנית עלולה להביא לכליה של צמחים ובעלי חיים, והשפעותיה הן ללא ספק ניכרות וארוכות טווח".

מי שעמדה בראש המתנגדים לקידום התוכנית היתה החברה להגנת הטבע. אתמול בירכו אנשי החברה על ההחלטה, והדגישו כי קיימת חשיבות רבה לשמירה על רצף השטחים הפתוחים והנוף באזור ועל המגוון הביולוגי בו".

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
תנו אוויר ומים נקיים לאנשים
עקרונית האדם מעל הכל כולל הטבע, אבל זה כולל את שימור הטבע, זאת אומרת לדאוג שיהיו מים ואוויר נקי לכל האנשים. עקרונית ניתן לדחוף כאן כמה שיותר אנשים אפילו מיליארדים, אבל מציאותית צריך לדאוג לכולם לאוויר ומים נקיים אחרת החיים של כל כך הרבה לא יהיו שווים את הרס הטבע אלא יהיו חיים גיהנומיים. אסון הכרמל, שלא טופל, מלמד אותנו כמה שצריך לשמור על הסביבה. אם לא יהיו יערות לא יהיה אוויר צח. מי שחושב שיכול לדחוף יישובים בשמורות טבע ומקומות טבע ולא יגיע בסופו של יום לתנאי חיים גיהנומיים לעשירונים התחתונים שיקום.
אילן , שיכון ותיקים, ר"ג  |  04.03.12
לכל התגובות