אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כץ: "הנהלת הרכבת תחזור ליישום ההסכם עם בומברדייה; יוקמו שלוש חברות בנות" ציילום: אריאל בשור

כץ: "הנהלת הרכבת תחזור ליישום ההסכם עם בומברדייה; יוקמו שלוש חברות בנות"

שר התחבורה אמר במסיבת עיתונאים שכל הצעה שהועברה לוועד התקבלה בתגובת ווטו: "לא אאפשר שהציבור יהיה בן ערובה בידי קומץ עובדים שהשתלט על הרכבת". כץ חזר על הבטחתו לסגירת הרכבת במידה והוועד יגיב ברצף של שביתות

05.03.2012, 16:38 | ליאור גוטמן

"לא אאפשר שהציבור יהיה בן ערובה בידי קומץ עובדים שהשתלט על הרכבת. אנו ננקוט בצעדים הבאים: הנהלת הרכבת תחזור ליישום הסכם מיקור החוץ עם בומברדייה (לתחזוקת קרונות). בנוסף, יוקמו שלוש חברות בנות. הראשונה לתחזוקה תוך נקיטת צעדים ארגוניים, השנייה לפיתוח נדל"ן להגדלת הכנסות החברה תוך מימוש הפוטנציאל במתחמים והשלישית היא חברת בת למטענים", כך אמר היום (ב') שר התחבורה והתשתיות הלאומיות ישראל כץ.

הדברים נאמרו במסגרת מסיבת עיתונאים שקיים השר לרגל סיומם של 14 ימי "שביתת הנשק" שהוכרזו בין הנהלת הרכבת לוועד העובדים בחסות בית הדין לעבודה. באירוע נכחו יו"ר דירקטוריון רכבת ישראל אורי יוגב ומנכ"ל החברה בעז צפריר, כמו גם מנכ"ל משרד התחבורה אלכס לנגר.

שלוש החברות הבנות יוציאו לא מעט מעבודת מהרכבת אבל בכל אחת מהן רכבת ישראל תמשיך להחזיק לפחות 51% כך שהשליטה תשאר בידיה.

לדברי כץ, "היום הסתיים פסק הזמן שקבעה השופטת לסקר במסגרתו תמנע הרכבת מיישום הסכם תחזוקת החוץ עם חברת בומברדייה בתמורה לשקט תעשייתי. אני חייב לשבח את יו"ר ההסתדרות עופר עיני על מאמציו אולם יו"ר הרכבת אדרעי טירפדה את ההסכם".

הבוקר נחשף בעיתון "כלכליסט"  שראשי ועד הרכבת סרבו לקבל מענקי חתימה בעלות של כ-40 מיליון שקל כמו גם לקבל העלאת שכר בשיעור של 25% לשכרם, מהלך שעלותו למדינה נאמד ב-120 מיליון שקל סה"כ (מענק + העלאת שכר). ההטבות הכספיות היו אמורות לעבור לידי 2,400 עובדי הרכבת בעבור הקמת חברת בת חדשה שתתחזק את כלל הציוד הנייד ברכבת ישראל, רובה (51%) תוחזק בידי הרכבת וחלקה בידיים פרטיות לאחר עריכת מכרז בינלאומי. לעומת המחלוקת על תחזוקת הציוד הנייד, בין הצדדים קיימת הסכמה עקרונית להקמת חברת בת לשינוע מטענים וחברה שלישית לפיתוח הנדל"| ברציפי הרכבת.

כץ מסר  שכל הצעה שהועברה לוועד התקבלה בתגובת ווטו של הוועד. "אין אפשרות להמתין יותר. אנחנו נקים את החברות שתטפלנה בציוד הקיים ובכל פיתוח העסקי והמטענים. הממשלה תגבה את ההחלטות. זהו ויכוח מי ינהל את הרכבת וזאת תהיה ההנהלה. אי הטיפול בציוד של היום זה האסון של מחר. נעשה צעד מהותי בארגון הרכבת ואני מצפה שיו"ר ההסתדרות, עופר עיני, והוועד יתנו ידם למהלך הזה. יישום ההסכם מיידי", הבטיח כץ.

כץ חזר על הבטחתו לסגירת הרכבת במידה והוועד יגיב ברצף של שביתות. "הממשלה נהגה ביד רחבה והאוצר כמו גם הממשלה כולה היו מוכנים לתגמל עובדים. יו"ר ההסתדרות הסכים למתווה אחד, העובדים לא הסכימו. הציעו מתווה שני שנפל אף הוא על ידי הוועד. מה עלי לעשות? יש לרכבת תפקיד מיוחד בהיקף ההשקעות ובחיבור הפריפריות בגליל ובנגב בשעה שלא מעניין אותה עמדת העובדים או האיגוד המקצועי. היא רוצה לשלוט בשאלטר ואנחנו פועלים ואני מקווה שהעובדים אל יפגעו בנוסעים אלא יקיימו מו"מ על תנאיהם".

"הפתרון שהצעתי טוב לרכבת אבל למה הם דחו אותו? כי הוא לא טוב לוועד כיוון שחברת התחזוקה החדשה הייתה אמורה לקלוט כ-400 עובדים עליהם הוועד לא יוכל לשלוט", אמר כץ. "לא ראיתי נכונות למנוע התפתחות של חברה ושיפור מצב של עובדים. לא ברשות שדות התעופה, לא בחברת החשמל, לא במקורות. היו אמורים לקבל 100 מיליון שקל ומענקים תמורת בנייתה רכבת ובתנאי שזה אמיתי. אני מגיע לצערי למסקנה שהוועד מתעניין רק בהמשך השליטה"

כץ התייחס לסכומי הפיצוי שהוזכרו בתקשורת כמענק לעובדים עבור חתימה על הסכם פשרה: "הכספים לא מיועדים כפיצויים למישהו שפוטר. אנחנו מציעים יד והוועד לוקח את היד ומכה איתה את הציבור".

 

בסביבתו של עיני תקפו הבוקר את החלטת כץ לקיים מסיבת העיתונאים. "הוא מחפש תקשורת, לא לסיים את המו"מ. אין מבוי סתום ואין כוונה להשבית. אפשר להגיע להסכם, זה רק עניין של זמן. כץ מנסה לעשות הפרד ומשול בין ההסתדרות והוועד וזה לא יילך לו. הבעיה היא ישראל כץ, לא הנהלת הרכבת ולא ועד העובדים".

תגיות

22 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
כל הכבוד כץ
כל הכבוד לשר כץ. די לסחטנות של הוועד. פעם הבאה שתפרוץ שביתה, לפטר את כל השובתים מיידית ולהחזיר את הטובים שבהם, ללא אנשי הוועד, לעבודה. גם הציבור יסבול כמה ימים, יבוא סוף סוף הקץ להפקרות והבריונות של ועד הרכבת וכך נזכה לשרות שמגיע לנו. ללא קשר, הגיע הזמן להפעיל את השרות הכל כך חיוני הזה 7 ימים בשבוע, כמו בכל העולם. אנחנו מתחייבים שלא נכריח אף דתי לנסוע בשבת בניגוד לרצונו (חה,חה), למרות שמתוך הכרות עם הציבור הזה, יהיו לא מעט מהם שיסעו ברכבת גם בשבת!
טל , גבעת שמואל  |  05.03.12
19.
הפרטת בזק ופתיחת התחרות הועילה ושיפרה את השירות נקווה שגם ברכבת יצליחו
באוטובוסים ובתקשורת מאז שנפתח לתחרות לא סובלים מהשירות הנורא של בזק בשנות ה70 80 90 שטלפון היה מצרך יוקרתי ומסואב...אסור שתהיה ריכוזיות של טייקונים אבל גם לא של ועדי עובדים- מישלא טייקון או מוגן על ידי ועד הוא מעמד הייניים שעובד בשוק הפרטי הקטן ולחוץ.לכן לא צריך להיות סוציאליסט קיצוני כמו דפני ליף ולא קפיטליסט חבר של הטייקונים אלה לנהל את המדינה בצורה מאוזנת ותחרותית ובא לציון גואל המשך שבוע נעים
ברק  |  05.03.12
18.
מה טוב???
תסתכלו באיזה מדינה אנחנו חיים, הרכבת תופרט לשלוש חברות כך שיהיו שלושה דרקטריונים שלושה מנכלים ושלושה ועדי עובדים עוד כסף מיותר עוד גובים וכו׳ מאיפה פתאום 120 מיליון שהרופאים ביקשו כי קורסים מתחת לעומס לעוד תקנים לעוד מיטות חולים, עזבו רגע את המשכורת שהיא בדיחה ואני בטוח שכל עובד ברכבת ישראל מרוויח שכר בסיס יותר גבוהה מכל רופא מתמחה מסכן, ואחרי עוד שואלים למה רע פה???? כי אנחנו פראיירים, במקום לפרק את הרכבת ולבנות מחדש, תסתכלו על מדינות אחרות איך הרכבות שם בנויות ואני לא מדבר על מערב אירופה, אפילו מרכז אירופה במדינות שהכלכלה שלהם קורסת ואיפה אנחנו וכל מי שהולך להגיד אם לא יטוב לך אז לך, אז הוא אדיוט המטרה שלנו בתור עם היא להפוךאת החברה שלנו לטובה יותר יעילה יותר ולא אחת שקומץ קטן ממנה מחזיק את הרוב בביצים וכן זה מה שנהפכנו החל מהכלכלה ועד לשיוויון בנטל ואפילו רואים את זה ברכבת ישראל הרוב כבר לא שולט במדינה שלנו
דניאל , מרכז  |  05.03.12
לכל התגובות