אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מדריך "כלכליסט": 5 דרכים לגרום לאנדרואיד שלכם לעבוד יותר מהר

מדריך "כלכליסט": 5 דרכים לגרום לאנדרואיד שלכם לעבוד יותר מהר

רכשתם סמארטפון אנדרואיד במיטב כספכם, אבל אחרי חודשיים הוא כבר מקרטע? עם היישומים והטיפים הבאים תוכלו לשפר את המצב - ולגלות בדרך אילו אפליקציות מעיקות על המכשיר

05.03.2012, 17:36 | שי ענבל

1. לעצור אפליקציות בעייתיות 

אפליקציית Autorun Manager, בדומה ליישומים דומים לווינדוס, מציגה את כל היישומים שעולים לאחר הפעלת הטלפון ומאז לא מפסיקים לרוץ ברקע. השאלה היא: האם אתם באמת צריכים אותם? עבור אפליקציות כמו QuickOffice, למשל, התשובה היא כנראה לא.

באמצעות היישום, תוכלו בלחיצה אחת להפסיק את הפעולה האוטומטית של היישומים הבעייתיים, ולדאוג שהם יפעלו רק כשאתם באמת זקוקים להם. כך תפנו מקום בזיכרון המכשיר, ותדאגו שהוא יפעל הרבה יותר מהר. כדי להסיר יישומים מובנים תצטרכו לבצע Root למכשיר: מדריך מעודכן של Lifehacker לנושא תמצאו כאן, האחריות עליכם.

מחיר: חינם

(להורדת Autorun Manager)

2. להשתלט על הזיכרון
Watchdog Watchdog Watchdog

  

השימוש ב-Task Killer שנוי במחלוקת בקרב משתמשי ומפתחי אנדרואיד: יש כאלה שנשבעים שזה מאיץ את מהירות המכשיר בצורה ניכרת, ויש כאלה שאומרים שזה רק מרע את המצב. אבל לפעמים אין ברירה אלא לגאול יישום כלשהו מייסוריו - לדוגמה, כאשר הוא מהווה יותר מ-60% מצריכת ה-CPU במכשיר.

האפליקציה החינמית Watchdog טובה בדיוק למטרה זו: היא עוקבת אחרי כל היישומים במכשיר, ואם אחד מהם עובר אחוז צריכה מסוים (ברירת המחדל היא 40%, אבל אפשר להגדיר מספר אחר) - היא מתריעה על כך ושואלת האם "להרוג" את היישום, להתעלם או להוסיף ל"רשימה הבנה" כדי לאפשר לאפליקציה להמשיך לזלול משאבים. שימושי מאוד, במיוחד אם אתם מרגישים ירידה בביצועי המכשיר ולא יודעים מה גורם לה, וזה גם יעזור לסוללה.

מחיר: חינם

(להורדת Watchdog)

3. להדק את החגורה

 

אחרי שמצאתם אפליקציה בעייתית במכשיר, הדבר הכי טוב הוא פשוט למחוק אותה ולמצוא לה תחליף. אם אתם מתקינים הרבה יישומים במכשיר (משחקים, נגיד וצריכים הרבה פעולות בתפריטים כדי להיפטר מהם, יישום כמו Easy Uninstaller יכול לעזור: הוא מאפשר למחוק אפליקציות בעייתיות בלחיצה אחת, או אפילו לסמן ולמחוק כמה בבת אחת.

בנוסף, כדאי להקטין את מספר המסכים שפועלים במכשיר מ-7 ל-3 או 2 (דרך ה-Settings), למחוק את הווידג'טים ולבטל את האנימציות (Settings, לאחר מכן Display ולבחור "No Animations”, וכן לבטל את “Screen Animations” אם קיימת אופציה כזו). פעולות אלו יהפכו את האנדרואיד לקצת יותר אפרורי, אבל אם המצב קשה הן בהחלט מומלצות.

מחיר Easy Uninstaller: חינם

(להורדת Easy Uninstaller)

4. להתקין לאנצ'ר חדש
LauncherPro LauncherPro LauncherPro

דרך נוספת להאיץ את פעולת המכשיר (במיוחד אם הוא בן מעל שנה ועבר הרבה) היא להתקין עליו יישום מסוג Launcher. מהו Launcher? מדובר במעין "סקין" חדש למסך הבית, שלרוב פועל הרבה יותר מאשר מזה שמגיע עם המכשיר.

אבל אין מדובר רק בשינוי מסך הבית: כל לאנצ'ר מגיע עם עשרות הגדרות מתקדמות, שמאפשרות לקבוע איך המכשיר יתנהג - החל ממהירות הגלילה, דרך כמות המסכים ועד להתאמה אישית של האייקונים וההתראות.

במדריך "כלכליסט" בנושא תוכלו לראות כמה מהלאנצ'רים הפופולריים והטובים ביותר לאנדרואיד. מומלץ להתנסות ביותר מאחד, כדי לראות שבחרתם באמת לאנצ'ר שמתאים ונוח לכם (אנחנו אישית ממליצים על Launcher Pro, בגלל המהירות וצריכת הזיכרון הנמוכה, אבל זה עניין של טעם אישי). אין כמו לאנצ'ר חדש כדי להעניק לאנדרואיד שלכם מתיחת פנים משמעותית יחד עם שיפור ביצועים מסוים.  

5. בשביל זה יש כרטיסים

האפליקציה App 2 SD היא פיתרון מצוין למי שרוצה לחסוך בשטח איחסון פנימי על הטלפון וברשותו אנדרואיד 2.2 ומעלה. חבל לתת לכל אפליקציה לנוח בשלווה על הזיכרון הפנימי, להעמיס עליו ותוך כדי להאט את הטלפון (ידוע שכונן קשיח מלא הוא איטי יותר).

את רוב האפליקציות הפופולריות אפשר להעביר לכרטיס הזיכרון החיצוני, שנפחו יכול להגיע ל-16 או 32 גיגה - לרוב יותר מהשטח הפנימי. הפעולה מפנה מקום בשטח האחסון הפנימי של הטלפון ומאיצה אותו, וגם מאפשרת להתקין יותר אפליקציות. הבעיה היא שאין באנדרואיד דרך מוּבנה נוחה להעביר את היישומים לכרטיס.

App 2 SD הפופולרית עושה בדיוק את זה: באמצעותה תוכלו לראות בדיוק אילו יישומים ניתן להעביר לכרטיס ה-SD, לקחת אותם לשם בלחיצה, להחזיר אותם, לנקות קבצים זמניים (Cache) ועוד פעולות שישפרו את חווית השימוש שלכם.

 

מחיר: חינם

(להורדת App 2 SD)

סקירות נוספות:

מדריך "כלכליסט": יש לכם חתול או כלב? קבלו אפליקציות שהם יאהבו

בדיקת "כלכליסט": Samsung Beam - סמסונג רוצה להקרין הצלחה

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

11.
כתבה מצויינת
התקנתי את התוכנה אוטו ראן ונטרלתי את כל התוכנות שמופיעות בריקומנדד חוץ ממקלדת וראו איזה פלא הגלקסי 3שהיה כמו עגלה פתאום הפך לסוס מרוץ מומלץ בחום למי שלא מבין התוכנות עדיין יעבדו כשתפעילו אותם פשוט אם התקנתם 20 או 30 אפליקציות לרוב הם פועלות ברקע גם אם לא הפעלתם אותם והם גוזלות זיכרון יקר
מנחם  |  20.11.13
10.
עצה 1: לעבור לאי-פון. או אולי לווינדוז פון. ועוד כמה עצות:
1. ללמוד עברית לפני שכותבים כתבה: "במיוחד אם הוא בן מעל שנה ועבר הרבה" - ואם הוא בת מעל שנה? "לרוב פועל הרבה יותר מאשר מזה שמגיע עם המכשיר" - הרבה יותר מה? 2. לבדוק טעויות לפני שכותבים כתבה: "ידוע שכונן קשיח מלא הוא איטי יותר" - מי שראה כונן קשיח בסלולרי, שיפסיק לקחת את התרופות: בסלולרי, אין כונן קשיח. יש זיכרון פלאש ללא חלקים מובנים. מכאן, שאין את הבעיות המוכרות בדיסקים קשיחים. הבעיה אליה התכוון הכותב היא כנראה בעיית הפרגמנטציה. פתרון הבעיה בדיסק קשיח דורש כתיבה ומחיקה של המידע על הדיסק, פעולה שלוקחת הרבה זמן. עם זיכרון פלאש, הפעולה מהירה בהרבה וכמעט מיידית. במערכת הפעלה אמיתית כמו iOS ואולי גם בווינדוז פון) יש כלי העושה זאת ברקע, בלי ידיעת המשתמש, ואין צורך לכבות יישומים, לאתחל את המכשיר, לכבות וכיו"ב. אולי יש כלי כזה גם באנדרואיד. אולי יש אותו מגרת אנדרואיד מסויימת (כזאת שאין לרוב המשתמשים, כמו לכותב, כנראה). כתבה חובבנית ומרושלת.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  06.03.12
לכל התגובות