אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
איטליה: אושרו הקלות למעסיקים, שרת העבודה חוששת לחייה צילום: בלומברג

איטליה: אושרו הקלות למעסיקים, שרת העבודה חוששת לחייה

הרפורמה אושרה למרות התנגדות מצד איגודי עובדים ולאחר מו"מ מתיש עמם - והיא כוללת, בין השאר, הקלות למעסיקים בעת פיטורים, שינויים במתן דמי אבטלה והגבלות על עבודה זמנית

24.03.2012, 17:48 | סוכנויות הידיעות

ממשלת איטליה בראשות מריו מונטי אישרה בסוף השבוע את המסגרת לחבילת רפורמות בשוק העבודה, וסירבה להיכנע להתנגדויותיהם של איגודי העובדים, אחרי שבועות של משא ומתן מתיש. הממשלה טוענת כי החוקים החדשים יהפכו את שוק העבודה לגמיש וכוללני יותר.

אדריכלית חוקים אלו, שרת העבודה והרווחה של איטליה אלזה פורנרו (63), חוששת שגורלה יהיה דומה לגורל האדם הקודם שביצע רפורמות מרחיקות לכת בשוק העבודה האיטלקי, מרקו ביאג'י, ונורה לפני עשור על ידי ארגון המחתרת הטרוריסטי "הבריגדות האדומות".

בסוף השבוע שעבר יצאה פורנרו לקנות נעליים בלוויית לא פחות מעשרה שוטרים, שישה שומרי ראש לבושים בבגדים אזרחיים וארבעה נוספים, שחסמו את האזור שבו קנתה. מאחר שהרפורמות בשוק העבודה הן הנושא החם כיום באיטליה, אלזה מודעת לכך שהרפורמה, שתקל בין היתר על מעסיקים לפטר עובדים, לא תתקבל בשקט בארצה, והדבר מאיים על ביטחונה האישי.

הרפורמה בשוק העבודה היא הצעד הגדול השלישי שנוקטת הממשלה הטכנוקרטית של איטליה מאז שהחלה בכהונתה בנובמבר האחרון. שני המהלכים הקודמים כללו שורת צעדי צנע, בעיקר העלאות מסים, וכן חבילה של צעדי הפרטה — כל אלה הם חלק מההתחייבות של איטליה בפני האיחוד האירופי להתנעת כלכלתה המדשדשת לעבר צמיחה ולהפחתת החוב הלאומי מהרמה הנוכחית של 120% מהתמ"ג.

הממשלה אומרת כי הצעדים יעודדו צמיחה, ייצרו מקומות עבודה ויגבירו את התחרותיות של בתי העסק במדינה. הרפורמות טעונות את אישור הפרלמנט האיטלקי בשבועות הקרובים.

האתגר המרכזי שניצב בפני הרפורמה, כאמור, הוא סעיף ברפורמת חוקי העבודה שמקל על מעסיקים לפטר עובדים. איגודי העובדים טוענים כי הסעיף עלול להגדיל משמעותית את שיעור האבטלה במדינה דווקא בתקופה שבה איטליה סובלת מחוסר יציבות כלכלית. איגוד העובדים הגדול במדינה קרא לפתוח בשביתה כללית ולצאת להפגנות.

מונטי אמנם הבטיח לוודא שמעסיקים לא ינצלו לרעה את הצעדים, אולם טען בתוקף שיש לשנות את החוק הקיים שלפיו חברות חייבות להעסיק מחדש עובדים שפוטרו מסיבות כלכליות, גם אם נקבע שטיעוני העובד אינם מבוססים. במקום זאת, שופט יכול להורות על תשלום פיצויים, אף כי מדובר במקרים נדירים יחסית.

הרפורמה גם כוללת שינויים במתן דמי אבטלה, הגבלות על עבודה זמנית כדי לעודד העסקה מלאה ולסייע להכניס יותר צעירים לשוק העבודה. בעקבות האיומים מצד איגודי העובדים, החליט הקבינט של מונטי להכריז על הרפורמה בינתיים כעל טיוטה להצעת חוק ולא כעל חוק שמועבר בנהלי חירום.

תגיות

4 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לא משתלם להחזיק עובדים בישראל
הגיע הזמן שדבר כזה יקרה גם בישראל. זכויות העובדים הופכות מעסיקים לשבויים בישראל שממוקמת הרחק במקום ה-40+ ברמת הכדאיות להקמת וניהול של עסק. בזמן שכל הנטל על הכשלון הפוטנציאלי (80-90 אחוז מהעסקים נכשלים) רובץ על כתפי המעסיקים, מקדמים את זכויות העובדים ומזניחים לגמרי את העסקים הקטנים שמהווים את ליבת התעשייה המקומית. העסקים הקטנים מורכבים בד"כ מאנשים קשי יום ומסורים שבאמצעות מכבסת מילים ויח"צ אגרסיבי של הארגונים החברתיים בתקשורת הופכים לאוייבי העם ולמושא לביקורת כאילו היו נהנתנים. לצערי בטווח ארוך מי שיפגע מכך יהיו העובדים ויש שיאמרו שנפגעים כבר היום כשאנחנו מחפשים להקטין הסיכון ומגייסים כוח עבודה גמיש וזול מעבר לים.
מעסיק קטן , מרכז  |  26.03.12
1.
בישראל בעיות דומות
בשירות הציבורי קשה מאד לפטר, גם כשהעובד לא עושה כלום, כי הועדים מונעים פיטורים. הבעיה קשה במיוחד בחברת החשמל, ראשות שדות התעופה, הרכבת ועוד. במשרד הביטחון יש עודף של כ 50% אנשים שאינם עושים כלום, ושם גם לא יודעים לסגור פרוייקטים מיותרים כגון טנק המרכבה.
העסקן  |  24.03.12