אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המועצה האזורית גליל עליון הפשירה 132 יחידות לשיווק

המועצה האזורית גליל עליון הפשירה 132 יחידות לשיווק

המגרשים ישווקו בקיבוצים קדרים, משגב עם, דפנה, מלכיה ומחניים על רקע מציאת פתרונות לבעיית התעסוקה באזור

02.04.2012, 17:17 | שירלי ששון-עזר

על רקע עליית מחירי הדירות נראה כי הביקושים למגרשים בצפון הארץ מתחזקים. בתחילת השבוע הכריזה המועצה האזורית הגליל העליון על גל שיווק של 132 יחידות דיור בחמישה קיבוצים בתחומי המועצה.

לדברי אהרון ולנסי, ראש המועצה האזורית הגליל העליון, הביקושים למגורים באזור הלכו והתחזקו ב-10 השנים האחרונות והמועצה גדלה בכ-5,000 תושבים והגיעה לכ-17.5 אלף תושבים כיום. הבעיה שנוצרה הייתה, לדבריו, על רקע המחסור במגרשים להפשרה. "אנחנו משווקים עכשיו גל קטן יחסית של מגרשים אבל המטרה שלנו היא להגיע לכ-20 אלף תושבים עד שנת 2020 עם שיווק נרחב יותר של קרקעות בשנים הקרובות", הסביר ולנסי.

הדמיה לבית בקיבוץ מלכיה הדמיה לבית בקיבוץ מלכיה הדמיה לבית בקיבוץ מלכיה

בקיבוץ קדרים שממוקם 15 דקות נסיעה מצומת גולני ישווקו 30 מגרשים במחיר של כ-229 אלף שקל. בקיבוץ נמכרים גם בתים בשיטת בנה ביתך בשטח 90-160 מ"ר במחירים הנעים בין 962 אלף שקל ל-1.22 מיליון שקל.

בקיבוץ משגב עם החלו למכור בתים ישנים שישופצו ויורחבו. מדובר בפרויקטים המיועדים למשפחות צעירות המעוניינות להשתלב בקהילה קיבוצית שמספקת גם מערכת חינוך מגיל 0 ועד גיל 18. הקיבוץ מעמיד כ-27 קוטג'ים חד משפחתיים ודו משפחתיים על רבע עד חצי דונם והמחירים נעים בין 200 ל-450 אלף שקל.

בקיבוץ דפנה הממוקם למרגלות החרמון יוצאת לדרך הרחבה שלישית במקום. במסגרת תוכנית של ממשלת ישראל למכירת הבתים ימכרו 63 בתים בשנים הקרובות, 20 מגרשים יצאו לשיווק במחיר של כ-800 אלף שקל ויבנו על ידי חברת א.ב. רימונים.

גם בקיבוץ מלכיה מדובר בסיבוב שלישי של הרחבת הקיבוץ. בקיבוץ 46 מגרשים בשטח 600-900 מ"ר שעליהם תבנה חברת ש.ברוך בתים בשטח 100-225 מ"ר במחירים שיחלו מ-770 אלף שקל.

בקיבוץ מחניים הסמוך לראש פינה ישווקו 16 מגרשים בשטח חצי דונם לבניה עצמית. על הקרקע תוכנית לבתים בשטח 100-250 מ"ר שמקדמת חברת אלפא מליבו. מחירי הבתים יחלו בכ-1.02 מיליון שקל.

הדמיה במשגב עם הדמיה במשגב עם הדמיה במשגב עם

לדברי ולנסי בעוד שלוש שנים מתוכננת התפתחות משמעותית בנושא התחבורה עם פתיחתו של כביש חדש שיקצר את הנסיעה מהגליל העליון לתל אביב ויעבור דרך כרמיאל ואזור תעסוקה נוספים. "הבעיה המרכזית שנשארה באזור הזה היא נושא התעסוקה", אומר ולנסי. לדבריו, לאחרונה חלו התפתחויות בנושא - כמו למשל הקמת בית הספר לרפואה בצפת שקודם על ידי פורום 15 רשויות הגליל המזרחי שבראשו הוא עומד, או החלטת הממשלה על קידום אזור צחר כאזור לפיתוח חממות טכנולוגיות. הפורום מקדם גם את פעילותו של מכון מיג"ל שהוא מכון מחקר גלילי של החברה לפיתוח הגליל ובכוונתו לקדם הקמה של רשות מחקר גלילית באזור קריית שמונה וישנם גם פארקי תעשייה כמו הפארק בדלתון ובתל חי מספקים משרות לעובדי היי טק.

"למרות כל ההתפתחויות, נושא התעסוקה הוא עדיין הקושי העיקרי של תושבים שמחליטים על מעבר ליישובי הגליל. האבטלה באזור הזה נמוכה ומגיעה ל-4% ורוב התושבים החדשים שהגיעו עזבו את מקום עבודתם הקודם ומצאו אלטרנטיבה באזור, אבל הגיוון התעסוקתי לא מספק וצריך להמשיך ולעבוד בנושא הזה", אמר ולנסי.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

12.
כמו מגיב 4 גם אנחנו עברנו לדרום לבנון לפני כמה שנים. מסקנותי דומות למסקנותיו:
כמו מגיב מספר 4, גם אני ומשפחתי עברנו לדרום לבנון לפני כמה שנים, מסיבות דומות וגם מסקנותי דומות. הנה עוד כמה מסקנות: א. כשאני מדבר על דרום לבנון, אני מתכוון לקו של חיפה - בית-שאן וצפונה. ב. רוב המסקנות נכונות אף ביתר שאת, לכל מי שגר בצפון סיני - כלומר אשדוד ודרומה. ג. למה דרום לבנון ולא צפון ישראל? למה צפון סיני ולא דרום ישראל? כי ממשלות ישראל ב-30 השנה באחרונות קצת שנחו את הפריפריה. ד. זותומרת, כולן מדברות על הפריפריה, ועל הצורך לחזקה, ועל ייהוד הגליל והפרחת הנגב בלה-בלה-בלה. אבל בתכל'ס, הן לא עושות הרבה, ואפילו להיפך. ה. המסקנה הראשית היא: בבואכם לפריפריה, סימכו על עצמכם. הממשלות, המדברות על חיזוק הפריפריה לא בדיוק עושות את זה: ו.מצד אחד, הן מחלקות קרקעות בזול (ואם אתם על קו עימות, אז אפילו בחינם), נותנות הנחות במס הנכסה, כל מיני הקלות וכו'. ז. מצד שני, הן מזניחות את התשתית, מפקירות את הביטחון, מקדיחות את החינוך ומשתינות (ובקשת) על התחבורה. ח. תחבורה: עניין הרכבת ידוע ומוכר - הרכבת חרא גם בדרום ישראל. ההבדל הוא שבפריפריה אין תחלופות - התחבורה הציבורית דלילה באזורי הערים, וכמעט ולא קיימת באזורים הכפריים, התשתית גרועה ורקובה, ומשטרת הדרכים - בעצם אין משטרת דרכים, ובעצם אין משטרה בכלל. ט. תשתית: רקובה. למשל, האינטרנט משול לשתי כוסיות אשל עם חוט מתוח ביניהן. י. חינוך: ברוב המקומות, החינוך מפגר אפילו יותר מבדרום ישראל. במקוות בהם החינוך מוצלח - זה בגלל יוזמה מקומית ולא בגלל משרד החינוך. כ. בטחון: הנקודה הכאובה מכל. כל מי שחווה את מלחמת לבנון, (וכל מי שחוטף קסאמים בצפון סיני עכשיו) יעיד על כך. ההרגשה, שיורים עליך והממשלה לא עושה כלום, וההרגשה כי האזרחים מגנים על החיילים ולא להיפך, היא נוראית. זיכרו: חיילים צריכים להגן על האזרחים, ולא להיפך, ואחת כמה וכמה אם היא שלחה אותם לפריפריה. יש גם נקודות טובות: ברוב אזורי הגליל - במיוחד המערבי והעליון - יש דו-קיום מוצלח למדי בין יהודים לשאר העדות. הרבה יותר מוצלח מאשר דרום ישראל. כמובן, עד שבא איזה משוגע מהשטחים ומצית איזה מסגד, או מחרחר מהומה בעכו. יש גם תעסוקה, למרבה הפלא - אבל צריך לחפש אותה. למרבה הצער, הדבר לא נכו לגבי צפון סיני... יש גם מחירים זולים - בעיקר באזורים היותר מיושבים, בהם יש תחרות. האקלים, הנוף, איכות הסביבה האוירה הכללית בדרום לבנון עדיפות על כל מקום אחר בארץ. האנשים פה טובים. אם אתם רוצים לעבור לפריפריה - עשו שיעורי בית, דאגו לתעסוקה לפני שאתם מגיעים לכאן, והתצטיידו בהרבה סבלנות והקרבה. אם תעשו את כל אלו - לא תצטערו.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  02.04.12
11.
יש חלום ויש מציאות - אחד שחזר למרכז
עברתי לצפון, ואפילו לאחד הקיבוצים בכתבה. במילה אחת - תברחו. בהרחבה.. כל קשר בין הבטחות היזמים למציאות מקרי בהחלט. הבית לא יעלה כמו שמציגים לכם, קצב הבנייה יקח פי כמה ממה שמבטיחים לכם. והסיכוי של הפתעות בדרך כמעט מוחלט. אנחנו עברנו לגור בשכירות (חובה) ואז גילינו כמה הקיבוץ משתף פעולה עם היזם. כמה מסתירים מאיתנו, כמה עובדים בשיטת ה"סמוך" ודורשים להעביר כסף ללא בטחונות. כמה מסריחים החוזים, קיבוצים שמבטיחים "חבר שווה" כשבעצם הכוונה שיממצו לכם את הארנק, ואת החשק מהצפון. אחרי שעברנו ואחרי שגילינו את כל הבעיות, התחלנו לחפש אלטרנטיבה בצפון, אבל אז כבר עם יותר ניסיון והיכרות עם השטח. השורה התחתונה חזרנו למרכז. תגלו שהרחבות רבות תקועות שנים, יזמים שבאמצע פרוייקט דורשים כספים נוספים, הבטחות על חיי קהילה ותנאים שלא באמת קיימים. שגם אם הבית שלכם הוקם ההרחבה יכולה להראות כמו אתר בנייה עוד 5 שנים ואף יותר. שההתחייבויות הן חד צדדיות, אתם תביאו כסף מראש ואנחנו לא מתחייבים לכלום. לא מתי יוקם הבית, לא מה שלבי ההרחבה, לא ההטבות על החינוך, לא בטחונות לכסף. הם מחפשים את התמימים שלו שואלים שאלות, שחותמים מיד מעבירים כסף בקלות. אלו ששואלים מוגדרים כבעייתים על כל המשמעות של הגדרה כזו בקהילה. וכמובן כל מה ש-4 אמר חקוק בסלע.
רועי  |  02.04.12
לכל התגובות