אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות ביקורת הציבור: חברת עיבוד הבקר AFA פודס הגישה בקשה לפשיטת רגל צילום: shutterstock

בעקבות ביקורת הציבור: חברת עיבוד הבקר AFA פודס הגישה בקשה לפשיטת רגל

פעילי מזון, ובהם השף ג'יימי אוליבר, מחו נגד שימוש החברה בחומר מילוי שמורכב מבשר ואמוניה; מנכ"ל AFA: "תשומת הלב התקשורתית הפחיתה את הביקוש למוצרי הבקר הטחון"

03.04.2012, 16:16 | בלומברג
חברה עיבוד הבקר הטחון AFA פודס, שמצויה בבעלות יוקאיפה, הגישה בקשה להגנה מפני נושים ומתכננת למכור חלק מנכסיה בשל הפגיעה בביקוש למוצריה בעקבות מחאת פעילי המזון נגד השימוש ב"ריר הוורוד".

החברה דיווחה על נכסים בשווי 219 מיליון דולר וחוב בסך 197 מיליון דולר במסמכים שהגישה היום (ג') לבית המשפט לענייני פשיטת רגל בדלוור.

פעילי המזון, ובהם גם השף ג'יימי אוליבר, מתחו ביקורת על השימוש ב"ריר ורוד", חומר מילוי שמופק משאריות בשר טחון דק ואמוניה במטרה להשמיד את כל החיידקים. בשבוע שעבר הושעה הייצור בשלושה מפעלים באופן זמני עקב חששות הצרכנים. שר החקלאות האמריקאי טום וילסק אמר ב-28 במרץ שהמוצר בטוח למאכל.

"תשומת הלב התקשורתית המתמשכת הפחיתה משמעותית את הביקוש לכל מוצרי הבקר הטחון", כתב המנכ"ל הזמני של AFA, רון אלן, במסמכי החברה.

"הביקוש לבקר טחון בארה"ב צפוי לרדת בחודשים הקרובים בעקבות המעבר של הצרכים לבשר מסוג אחר", אמרה אן גרקין, אנליסטית בדייבנפורט אנד קו.

משרד החקלאות האמריקאי הודיע בחודש שעבר כי בתי הספר רשאים להזמין בקר טחון ללא המוצר בעקבות הלחץ הציבורי להרחיק אותו מחדרי האוכל בבתי הספר.

תגיות