אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המחאה העולמית בדרך? חודש שלישי רצוף של עלייה במחירי המזון צילום: shutterstock

המחאה העולמית בדרך? חודש שלישי רצוף של עלייה במחירי המזון

הזינוק במחירי הנפט, היצע נמוך של יבולים ובצורת, הם מבין הגורמים לעלייה במחירי המזון. השיא הקודם במדד מחירי המזון של האו"ם היה בפברואר 2011

06.04.2012, 19:10 | סוכנויות הידיעות

הבנק הפדרלי האמריקאי ממשיך להנהיג מדיניות של ריבית נמוכה ותורם יחד עם המתיחות סביב הגרעין האיראני לעלייה החדה במחירי המזון בעולם מתחילת השנה.

מחירי המזון הגלובליים עלו במרץ זה החודש השלישי ברציפות, כאשר עליות נוספות כבר מעבר לפינה, כך הודיעה היום סוכנות המזון של האו"ם שהוסיפה לחששות מגל חדש של בעיות סוציאליות במדינות העניות בעולם.

מחירי המזון הגבוהים היו מבין הגורמים שהביאו לפרוץ האביב הערבי בשנה שעברה בקרב מדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה. 

מדד FAO, האומד את השינוי החודשי בסל של מוצרים בסיסיים הכולל בין היתר סוכר ובשר עמד בממוצע על 215.9 נקודות בחודש מרץ, עלייה בהשוואה לרמה של 215.4 נקודות בחודש פברואר, כך הודיעה סוכנות המזון והחקלאות של האומות המאוחדות.

למרות שמדד מחירי המזון נמוך מהשיא שנרשם בפברואר 2011, 237.9 נקודות, עדיין גבוה המדד מהרמה בה עמד במהלך המשבר הפיננסי של 2008-2007.

הכלכלן הראשי שעורך את המדד עבור האו"ם אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי יש אפשרות לעלייה נוספת במחירי במחצית השנייה של השנה, במיוחד לגבי התירס והסויה שצפויים לתרום לעלייה במחירי הקמח.

החוזה העתידי על מחיר הסויה עלה ב-7% בחודש מרץ ושוב ב-17% ברבעון הראשון של השנה, לאור ההיצע הצר, הבצורת בדרום אפריקה וייבולים בהיקפים נמוכים בארה"ב.  

למחירי המזון יש מתאם גבוה מאוד עם העלייה במחיר הנפט. מאז תחילת השנה עלו מחירי הנפט בחדות

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
ערבות הדדית - דרך חיים עם תקוה
בקיץ שלפנינו צפוי גל של עליית מחירים בעקבות העליה במחירי הדלק להתפשט בכל העולם כי אנו מקושרים ומשפיעים זה על זה. לכן, הפיתרון אינו יכול להיות מקומי אלא עולמי. אם היינו שמים לנגד עינינו את הערבות ההדדית כדרך חיים אז לא היה מצב בו מדינות היו מעלות את מחיר הנפט (שמחיר הפקתו 50% מהמחיר הנ וכחי) בעוד שאחרות קרובות לפשיטת רגל. כך כגם הממשלות היו מנהיגות תוכנית חירום כלכלית שמטרתה למתן את יוקר המחיה ולהקטין את הפערים החברתיים והכלכליים והולכים וגדלים בעולם. אם לא נעשה כך כמצא עצמנו בגל מחאה שיתפשט בכל האולם ושעלול להפוך לאלים עקב התסכול של מיעוט ההישגים מגל המחאה של קיץ 2011. רק העלאת ערך הערבות ההדדית בינינו תביא תקוה לאנשים.
תמי , נתניה  |  11.04.12
4.
לחשוב מחוץ לקופסה
כשהגוף מזדקן מתחילים בו קילקולים,אפשר כמובן להקל על הסימפטומים אבל המגמה היא מרורה,הגוף עומד למות.תמיד נראה בהתחלה שלטיפול הסימפטומטי יש תוצאות אך בחלוף הזמן השפעתו הולכת וקטנה עד שהופכת לחסרת אפקטיביות מאחר ואין טיפול במעיין הנביעה עצמו.כך גם המערכת הכלכלית העולמית,מגיעה לסוף דרכה המוכרת,הטיפול בסימפטומים הולך ונחלש,ובסופו של דבר לא תהיה ברירה,נהיה חיבים לעשות טיפול בשורש עצמו.אז מה בעצם יוצר את כל התחלואים? ובכן זוהי המערכת הפגומה הנוצרת מקשר בין פרטים אנוכיים ונצלנים הרוצים לעצמם בלבד.תקן את האדם תיקנת את הקשר,תיקנת את הקשר תיקנת את המערכת.ואיך עושים את זה? כמו שאני מבין זהו תפקידו האמיתי של החינוך לאדם בכל גיל ובכל מקום.
aneta , בת-חפר  |  11.04.12
3.
שינויים בהרגלי הצריכה.
המחירים ממשיכים לעלות , וסיבות למכביר נמצא לכך. נראה כי המציאות הנוכחית המושתת על תחרותיות, גורמת לנו לרצות יותר מהסובבים אותנו,ועכשיו אנו נדרשים לסדר עדיפויות חדש ושונה. ואף אם מועקה פנימית עמוקה מציקה לנו ,כסף לא תמיד יפתור את הבעיה, נראה כי יותר מכל , אנו חסרים יחס אנושי אחר, וגובר הצורך בחברה אשר מעניקה לכל פרט שבה את התחושה ,שמקשיבים לו ודואגים לו - אחרת המרירות הזו תצטבר ותתפוצץ לנו בפנים.
דינה  |  10.04.12
2.
ניסינו כבר הכל
רק מערכת שמבוססת על ערבות הדדית בין כולם תיתן פתרון כולל ומקיף. פתאום נראה שיש מספיק מזון לכולם, ואף אחד לא רעב. במצב של היום, מאות אנשים מתים מרעב כל יום כאשר חשבון הבנק של אנשים אחרים תופח ותופח - ולמעשה מבחינתם זה לא משנה - הרי הם לא יאכלו יותר סטייקים ביום.
אריה  |  10.04.12