אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": מוטורולה זום 2 - מעט מדי, מאוחר מדי, אבל נוח צילום: אוראל כהן

בדיקת "כלכליסט": מוטורולה זום 2 - מעט מדי, מאוחר מדי, אבל נוח

האייפד החדש לא השאיר הרבה תשומת לב לטאבלט החדש של מוטורולה, ובהחלט לא מדובר במוצר מהפכני. אבל יש לו גם כמה יתרונות, כמו עיצוב מוצלח ועמידות בפני משתמשים לא זהירים. אבל למה המחיר כל כך גבוה?

17.04.2012, 16:34 | רפאל קאהאן

הטאבלט החדש של מוטורולה, מוטורולה זום 2, נכנס למשחק כמעט אבוד: אחרי הכישלון של המכשיר הראשון בסדרה, מצטרף ממשיכו לשוק רווי במכשירים מבוססי אנדרואיד 3.2 (האניקומב). המתחרים הישירים שלו הם הסמסונג גלקסי טאב (ובאופן חלקי גם הנוט), יחד עם האסוס טרנספורמר פריים. הצרה המשותפת לכל המכשירים: הם לא מצוידים באנדרואיד 4.0, והאייפד החדש גנב להם את ההצגה בגדול.

מוטורולה הוציאו את הזום 2 מאוחר מדי (באמצע מרץ בישראל) ובתמחור מוגזם (2,754 שקל בסלקום לפני החזרים, ואף גבוה מכך בחנויות הפרטיות). המכשיר אמנם מציג מפרט מצוין ביחס לאייפד 2 ולגלקסי טאב, אך הוא מחוויר לעומת האייפד החדש וכן לעומת החוואווי מדיה-פד מרובע הליבות. בכל זאת, החלטנו לתת לו צ'אנס.

מסך מוצלח, נפח אחסון מצומצם  

המכשיר מתבסס על מעבד כפול ליבה במהירות 1.2 גיגה-הרץ, שמאפשר לו להתמודד עם ריבוי משימות בכבוד. מוטורולה העבירו את הזום 2 דרך סדנת הרזייה שגילחה יותר מ-100 גרם ממשקלו ביחס לאחיו הבכור. בנוסף מוטורולה החליטו לעגל פינות, וזה לא בהכרח רע: הזום 2 פשוט קיבל עיצוב עגלגל יותר, שמבחינה ויזואלית לפחות מבדל אותו משאר המתחרים.

למרות הפנייה המוצהרת לקהל העסקי, ניכר שמוטורולה עיצבו את המכשיר ככזה המיועד בעיקר לצריכת מדיה - אחרי הכל, המכשיר מיועד לשימוש כאשר הוא מוחזק במאוזן. המצלמות, הגומי בחלק האחורי של המכשיר וכן כפתורי הכיבוי והשליטה בעוצמת הקול - כולם ממוקמים באופן שהופך שימוש מאונך ללא ממש נוח.

זום 2 במצב סגור, צילום: אריאל בשור זום 2 במצב סגור | צילום: אריאל בשור זום 2 במצב סגור, צילום: אריאל בשור

כאן המקום לציין שהמיקום של הכפתורים הפיזיים איננו ארגונומי בעליל, וכשבדקנו אותו במשרד יותר מאדם אחד תהה איך לעזאזל מדליקים אותו. עוד בעיה בכפתורים היא שהם נוטים להילחץ בקלות - כך שלפעמים באמצע משחק ייצא לנו לראות את המסך נכבה וננעל דווקא ברגע המותח ביותר. לזכותו ייאמר שהמכשיר דק מאוד, והאחיזה בו נוחה ונעימה בזכות החומרים האיכותיים. הסוללה שלו מאפשרת לו לפעול באופן רציף כ-8 שעות בממוצע, לא הנתון המרשים ביותר אך גם לא הגרוע ביותר.

המסך הוא גולת הכותרת בזום 2. מדובר על מסך IPS ברזולוציה של 1280 על 800,אשר מאפשר זווית צפייה רחבה ביותר (178 מעלות). הוא מצופה בגורילה גלאס, החביבה על מוטורולה במכשיריה הניידים, ועמיד גם מול נתזי מים. התמונה היא מהטובות שניתן לקבל, השחור שחור והצבעים חיים גם אם לא מרהיבים. הצפייה בסרטים, הקריאה, הגלישה והמשחק - כל אלה מתגלות כחוויות נעימות, שאינן דורשות מאמץ מעיני המשתמש.

הזום מצויד במצלמת 5 מגה-פיקסל עם פלאש לד בודד, שמנפקת תמונות באיכות טובה אך לא מדהימה. פונקצית הוידיאו מאפשרת להקליט סרטונים ברזולוציה של 720p (HD ready), גם כן באיכות טובה. המצלמה הקדמית היא בעלת 1.3 מגה פיקסל, וטובה אך ורק לוידיאו-צ'ט ולא לשום דבר מעבר, אך זהו ייעודה ולכן לא נלין על כך.

מבחינת האחסון, החליטו במוטורולה משום מה ש-16 גיגה בייט הוא נפח מספיק בהחלט. ובכן, אנו חושבים אחרת - בעיקר בהתחשב בעובדה שאין למכשיר אפשרות להוספת כרטיס זיכרון חיצוני. נכון שגם לאייפד אין אפשרות הרחבת זכרון, אך הזום 2 אינו מכשיר של אפל - על יתרונותיה וחסרונותיה הידועים - אלא "כמעט" מכשיר של גוגל. לכן ההגבלה הזו נראית לנו מיותרת וחסרת סיבה, למעט אולי הרצון לחסוך על חשבון הלקוח.

נחמד, אבל לא מבריק

 

השימוש השוטף בזום 2 מזכיר מאוד את הדגם הראשון בסדרה, למעט גרסת האנדרואיד המתקדמת יותר שמותקנת עליו. הממשק של מוטורולה מספק חוויית משתמש נעימה מאוד, וכל הפעולות זורמות ללא היתקעויות מיותרות.

עיצוב המכשיר שלח אותנו לבדוק ביסודיות רבה את צריכת תכני המדיה בזום. המסקנות? הוא עושה את העבודה באופן סביר פלוס, אך אינו מבריק. מערכת הקול שלו סבירה, הרמקולים לא מרשימים במיוחד והסאונד שלהם מעט שטוח לטעמנו. מבחינת משחקים, מעבד הליבה הכפולה מאפשר לו להתמודד גם עם משחקים "כבדים" בתלת-ממד בלי לסבול משיהוקים. הצפייה בסרטים נעימה, אבל לא מרשימה.

יוטיוב על הזום 2, צילום: אריאל בשור יוטיוב על הזום 2 | צילום: אריאל בשור יוטיוב על הזום 2, צילום: אריאל בשור

מה שכן, מוטורולה הוסיפו לזום 2 את פונקצית ה-Motocast שהושקה ברייזר האחרון. מדובר באפליקציית שיתוף מדיה מצוינת שמאפשרת למכשיר "למשוך" תכנים מהתקן חיצוני, או לחלופין לשדר את התכנים לטלוויזיה או לכל מכשיר אחר. נוח מאוד.

מבחינת קישוריות, הזום 2 מציע WiFi, בלוטות' ו-3G. הקליטה טובה בכל מצב והחומרה מגיבה היטב, בהסתייגות אחת: דפדפן הבית הוא זוועה, השימוש בו גורם למכשיר עוול ולכן אנו ממליצים להוריד דפדפן אחר, אחרת חוויית השימוש נפגמת מאוד.

בהמשך להצלחת הגלקסי נוט של סמסונג, גם במוטורולה החלו לשווק עט (סטילוס) אשר מותאם לשימוש עם הטאבלט וניתן לרכוש בנפרד. אמנם לא זכינו לנסות אותו, אך לפי עדויות משתמשים מדובר בתוספת חביבה ושימושית, שתסייע לזום 2 לתת פייט למכשירים של סמסונג.

השורה התחתונה

כמו שבוודאי כבר הבנתם, אין מדובר במכשיר המהפכני ביותר בשוק. הוא נהנה מעיצוב נאה וממשקל סביר, עם מסך טוב וחווית צריכת מדיה מהנה. מצד שני, הארגונומיה שלו לא מדהימה בלשון המעטה, השימוש במאונך לא ממש אפשרי, לא אהבנו את המחסור בזיכרון, והמחיר, אוי המחיר. עכשיו, כשמחירו של האייפד 2 צנח ולקראת הגעתם לשוק של טאבלטי אנדרואיד מרובעי ליבות עם מסכי HD, קשה לנו להמליץ באופן חד משמעית על קניית הזום 2.

אילו המכשיר היה יוצא לפני חצי שנה, הוא היה מקבל מאיתנו ציון טוב מאוד, אך כיום אנחנו יכולים לתת לו רק כמעט טוב. מה שכן, הוא מתאים מאוד למגזר משמעותי אחד: השלומפרים. איכות הבנייה שלו מאפשרת לזום לספוג התעללויות מצד משתמשים לא מאוד זהירים. אמנם אי אפשר להתקלח איתו, אך במטבח העובדה שהוא עמיד למים בהחלט מסייעת. מצד שני, אתם באמת מוכנים לשלם אלפי שקלים על ספר מתכונים אלקטרוני?

אתר "כלכליסט" על הזום 2, צילום: אוראל כהן אתר "כלכליסט" על הזום 2 | צילום: אוראל כהן אתר "כלכליסט" על הזום 2, צילום: אוראל כהן

יתרונות: בנייה איכותית, מסך טוב, חומרה יעילה, עמיד לנתזי מים, קישוריות דור שלישי מובנית.

חסרונות: מוצרים מתחרים יותר טובים כבר זמינים באותו מחיר, כפתורים פיזיים במיקום לא נוח, לא מתאים לשימוש במאונך, אין אפשרות הרחבת זיכרון.

מחירים: בחנויות הפרטיות ניתן להשיג את הזום 2 בטווח מחירים שבין 3,500 שקל עד 3,700 שקל. בסלקום הוא מתומחר ב-2,754 שקל לפני החזרים.

מפרט:

ממדים: גובה - 253.9 מ"מ. רוחב - 173.6 מ"מ. עובי - 8.80 מ"מ

משקל: 603 גרם

מסך: גודל – 10.1 אינץ'. רזולוציה - 1280 על 800 פיקסלים

מערכת הפעלה: אנדרואיד 3.2 עם ממשק motoblur של Motorola

מעבד וזיכרון: 1.2 גיגה-הרץ (ליבה כפולה) מסוג OMAP 4. זיכרון של 1024 מגה-בייט RAM

שטח אחסון: פנימי - 16 גיגה-בייט (בדגם הנסקר). חיצוני - אין

מצלמות: אחורית - 5 מגה-פיקסל עם פלאש LED . קדמית - 1.3 מגה-פיקסל. צילום וידיאו באיכות HD ready של 720p

תגיות

6 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

6.
הטרנספורמר פריים זוועה של מכשיר והסיבה שאין כרטיס זכרון היא
הטרנספורמר פריים על הנייר נראה מכשיר עם מפרט מצויין, אבל הנדסה גרועה ואיכות בניה גרועה הפכו אותו למכשיר לא שמיש. לדוגמה ה gps לא עובד כמו שצריך. הסיבה שבהרבה מכשירים חדשים אין תמיכה בהוספת כרטיס זכרון היא בגלל שככה היצרניות יכולות למכור מכשירים עם יותר זכרון ברווח עצום.
יריב  |  26.04.12
5.
עדיין לא תחרות לאסוס פריים ולאייפד 2
בתור בעל אסוס פריים ומכיר את האייפד 2 ( לא מתכוון להתייחס לשקר של אפל שנקרא האייפד החדש) אין הרבה אופציות. חייבים לתת למשתמש את הטכנולוגיה וחווית המשתמש הטובה ביותר ורק 2 אלו נותנים זאת : אפל עם הממשק שלהם (לא מעריץ) וגוגל עם שלהם. הבעיה עם גוגל זה שיש יותר מידי טאבלטים בשוק עם אנרואיד ורק מעט נותנים חווית משתמש טובה בהתאם לחומרה שלהם. אישית אני העדפתי את הטרנספורמר פריים עם המקלדת הייעודית כי הוא נתן את הממשק החלק ביותר והנעים ביותר. בשורה התחתונה: טאבלט הוא מכשיר לספק תוכן בידורי. נ-ט-ו !!! אף אחד לא הולך להציג מצגות דרך כבל hdmi במשרד או יתחיל לכתוב spec בטאבלט. הוא נועד לראות סרטים , משחקים, מוזיקה וספרים. לא צריך יותר. מוטורולה לא מתקדמת עם החומרה (מעבד כפול ליבה) שטח (רק 16gb ??? ) מצלמה( חייבים להתקדם למינימום 8 כי נוקיה כבר עם 41 חחחח) וכו.... לסיכום: תקנו את הטוב ואל תתפשרו....
מור , חיפה  |  22.04.12
3.
אם אין לו תוכן - אין לו כלום. טאבלטים בלי תוכן הם כמו ארונות ריקים:
ארונות ריקים - יפים ככל שיהיו - לא עוזרים לאף אחד. טאבלטים מיועדים בראש ובראשונה לצריכת תוכן. אם יש להם גם מייל ושרותי אינטרנט - זה לא יזיק. העולם מתחלק (בין השאר) לשלושה: יוצרי תוכן, מפיצי תוכן וצרכני תוכן. רק חברה המסוגלת לחבר בין השלושה תצליח למכור טאבלטים. כרגע יש רק שתי חברות שמצליחות בכך: אפל ואמזון. לשתיהן יש תשתית ליצירת, הפצת ומכירת תוכן. לכל האחרות אין, ולכן הן לא ממש מצליחות למכור טאבלטים - אלא אם יש להן מכירת התאבדות נוסח HP.
דרום לבנון , צפון ישראל  |  17.04.12
לכל התגובות